Tico 
 
Islanninlammaskoirien vuoden toko-alokas 2016
 
TKY:n vuoden aloitteleva toko-koira 2016
 
 
             y104.jpg
 
 
 
Jomi 
 
Islanninlammaskoirien vuoden toko-koira 2016
 
TKY:n vuoden toko-koira 2016
 
TKY:n vuoden agilitykoira 2016
 
TKY:n vuoden monitoimikoira 2016
 
 
             y105.jpg
 
 
25.2. rallyn avossa 97 pistettä, toinen sija.
 
25.3. Lahdessa ROP & CACIB
 
 
             y106.jpg
 
 
 
Tänään on aprillipäivä, joten jokainen voi tykönään miettiä, että onko kaikki yllämainittu totta, vai lipsahtiko joukkoon jotain silliltä maistuvaa ja kuravedellä huuhdeltavaa...?
 
 
29.4. Tottahan nuo ovat. Lahden näyttelystä sen verran, että ilmosin Jomin sinne tuomarin takia. Pekka Teini näki Jomin nelisen vuotta sitten Vaasassa ja tykkäsi paljon Jomista. Kehui pikku-ukkoa sen verran paljon, että mulla meni pää pyörälle. Sitten olen odottanut tilaisuutta viedä Jomi uudestaan tuolle tuomarille, sillä moisen kokemuksen jälkeen toki kiinnosti tietää mitä Pekka tuumasi Jomista sen kasvettua junnusta aikuiseksi koiraksi. Lahti oli sellainen paikka, johon pääsen itekin, vaikkakin sen vaatii noin 3,5 tunnin reissaamista, joskus jopa enemmän, jos ei pääse yhdellä bussilla.
 
Juuri sopivasti ennen näyttelyä hömpsi aloitti karvanlähdön. Näyttelyssä en juurikaan uskaltanut koskea herran turkkiin, ettei pikkupoika hajonnut kappaleiksi. Kun oltiin tutkimisen jälkeen juostu kierros kehässä, niin tuomari tuli kokeilemaan Jomin turkkia. Naurahdin, ja Pekka sanoi, että hän kattelikin, että karvaa lensi juostessa.
 
Vaikka Jomi oli ainoa uros, niin silti ei tullut tunnetta, että se olisi säälistä, tms. ollut PU1, sillä arvostelu oli sen verran wow, että kun aloin sitä lukea, leuka miltei putosi maahan.
 
“Todella laadukas uros. Oikeat mittasuhteet. Tasapainoiset liikkeet. Hyvä pää, miellyttävä ilme. Upea eturinta ja rintakehän pituus. Hyvä takaosa, hyvät kulmaukset ja kannukset ok. Karvapeite korostaa sukupuolta.” 
 
Neljästä nartusta kaksi sai kisata PN-kehässä. Toivoin, että Jomi olisi ollut VSP, mutta ROP se oli, joten piti käydä sanomassa, ettei voida jäädä ryhmäkehään. Mulla oli paluulippu ostettuna ja siitä seuraava bussi olisi lähtenyt niin myöhään, että kotona oltais oltu nippa nappa saman päivän puolella. Luuseri mikä luuseri.
 
Kehän jälkeen oli pakko sanoa tuomarille, että se oli nähnyt Jomin neljä vuotta sitten, ja sanonut, että koira tulee putsaamaan monta palkintopöytää, ja oikeassa oli ollut. Pekka naurahti sanoen, että kun on miellyttävä luonne, hyvät liikkeet ja hyvä rakenne, niin ei ihmekään.
 
Alla vielä Pekan tuumailut neljä vuotta sitten:
 
Rotutyypiltään upea.Tyypiltään upea. Hienosti liikkuva, kauniisti rakentunut, ryhdikäs paimenkoira. Oikeailmeinen pää. Rungossa kaikki paikallaan. Raajat kulmautuneet tasapainoisesti. Kannukset ok. Pentuturkki, jossa hieno pituus. Esiintyy hienosti!
 
Ja nyt kun muistan ja saan aikaiseksi, niin laitan tässä samalla julki jompsin tammikuun arvostelun, jonka sanaili Birk Carsten:
 
"Excellent proportions. Proud head carriage. Well shaped head. Excellent ears. Good expression with dark eyes. Good bite. Strong back. Well carried tail. Good forechest & depth of body. Excellent angulations. Prefer more hard coat texture. Free easy movement. Excellent character."
 
 
P.S. Islisten palkintoja en oo saanut enkä tiedä tulenko koskaan niitä kiertopalkintoja näkemään, joten siksi ei ole kuvaa niistä. Eipä tuo haittaa, sillä mulle riittää hyvin tietokin siitä, että noin pääsi käymään.