Maanantaina luin Herriotin kirjan loppuun. Mun tärkein loman aikainen sisätavoite oli saavutettu. Kirja oli nyt vihdoinkin luettu. Sen sijaan ulkoisen tavoitteen kanssa en ole niinkään varma, että toteutuuko se. Ai mikä? Jomin vetämiselle piste.
 
Maanantai oli kummallinen päivä. Se meni ikään kuin valuen. Paljon aikaa kului vaan pelkkään olemiseen ja ihmettelyyn, että teenkö jotain vaiko en. Blogiakin olin aikeissa päivittää, mutta sitten mietin sitä kirjoittamisen määrää ja totesin, että olkoot. Ehkä kuitenkin olisi kannattanut olla reippaampi, sillä nyt sitä onkin saanut jo muutaman tunnin näpytellä. Katsoin paremmaksi laittaa useamman pienemmän jutun (jos pieniä edes on) kertapläjäyksen sijaan. Ja kun mulla oli kaikille osioille otsikkokin mielessä, niin mukavampaa tälleen. Nyt viedään viimeistä rästirastia.
 
Maanantaina hujahti neljä tuntia pihalla kun treenittiin sitä juttua ja välillä yritin säädellä mun kameraa, jotta saisin parempia kuvia. Valmiilla asetuksilla tuli pimeitä kuvia. Treenailun ohessa mulle tuli mieleen muutos, jonka onnistumista halusin kokeilla. Tavoitteena olisi saada juttu julkaisukuntoon ensi viikon perjantaihin mennessä. Ticolle tämä mun pieni muutos oli helpoin kun taas Jomi näytti hyytyvän täysin. Hassua, miten homma kääntyikin nyt näin kun alunperin Jomi oli se nopein hoksaaja ja Ticon kanssa oli välillä aika epätoivoinenkin olo. Mutta vielä oli reilusti yli viikko aikaa, joten nou hätä Jomin kanssa. Vähän enemmän yksityistreeniä niin eiköhän se siitä.
 
Tiistai alkoi lenkillä Jomin kanssa. Lenkillä kokeilin opettaa Jomille sen jutun pientä muutosta. Taas ukko hyytyi, mutta lopulta sain Jomin tekemään toivotunlaisesti, siis toivoa oli.
 
Jomi kotivahdiksi ja liikenteeseen isosten kanssa. Jep, suuntana oli rallyhalli. Hallissa pojat häkkiin ja sitten tutustumaan rataan. Eteen, takaa sivulle, liikkeelle istumatta –> istu, juoksuun –> normivauhti –> sakukäännös –> 270 o –> istu, koiran kierto –> käännös o –> eteen, sivu, istu –> askelsarja eteen. Uutuutena ennen maalia yksi voittajaluokan kyltti. Siinä koiran pitää vaihtaa puolta niin, että se menee jalkojen välistä. Seuruu jatkuu koiran kävellessä oikeaa puolta aina maaliin asti. Mua mietitytti, että mahdankohan kompastua koiraan. Tuntui jotenkin niin kimurantilta ajatus siitä, että koira vaihtaa puolta silleen.
 
En ehtinyt asiaa treeniä kun ekana menin. Samapa tuo. Ticon kanssa menin ensin. Sonya ei kiskaista suoraan häkistä radalle. Kun kouluttaja kysyi, että meenkö ilman talutinta, niin sanoin, että en. Sitten muistin sen voittajaluokan kyltin, joka oli helpompi tehdä ilman talutinta, joten Tico oli sitten vapaana. Hyvin meni. Askelsarjan jälkeen oli se uusi kyltti ja mä olin taas harpponut oikein kunnon askelia, joten miltei tuli se kyltti vastaan. Lisäksi olin jo unohtanut, että edessä oli jotain uutta. Hetken aikaa olin hölmistyneenä, että mitäs nyt ja sitten aloin kokeilla miten saan Ticon vaihtamaan puolta. Ihan hyvin se sujui, enkä edes kompastunut koiraan ;)
 
Sonyn kanssa oli aika treeniä tuota puolenvaihtoa ja se sujuikin vähän paremmin Sonyn kanssa. Muutenkin rata meni kivasti. Yhdessä kohtaa Sony jäi istumaan vinoon kera hajuraon ja 270 o kylttiä se tönäisi hieman. Se oli mun moka kun vein Sonyn liian läheltä tuota kylttiä.
 
Lopussa otettiin yksi uusi voittajaluokan kyltti lisää. Tässä kyltissä käskettiin ottamaan kolme askelta peruttaen seuraavan koiran kanssa. Siis koirankin pitää peruuttaa. Peruutus kuulosti Sonyn hommalta, mutta otin silti Ticon. Nopeasti Tico hoksasi, että nyt piti pakittaa. Tuppaa vetämään vinoon niin, että arse taipuu oikeelle, mutta taaksepäin mentiin.
 
Kun Ticon kanssa sujui niin hyvin, niin vaihdoin koiraa. Sony on luomupakittaja, joten homma oli sille aika helppo. Sekin vetää vinoon, mutta pakitus sujuu nopsempaan kuin Ticolla.
 
Kouluttaja näytti pari muuta kylttiä, joista toinen on ensi viikolla. Kyltit olivat sellaisia, että toisessa sekä koira, että ohjaaja kääntyvät tahoillaan oikeaan ja täten seuruupuoli vaihtuu. Toisessa taas sama tehdään vasempaan. Mulla meni aivot solmuun kun yritin ajatella, että miten homma kannattaisi tehdä. Miten sitä muka ehtii kääntymään niin, että jeesaa koiraa tekemään oman käännöksen? Aion tuota vielä kokeilla tässä itekseni. Ja sitten pitäisi keksiä joku sana noille käännöksille, argh.
 
Mutta kivaa oli saada tuntumaa uusista kylteistä. Kivaa ei ollut Sonyn temppu. Ihan lopussa se jostain syystä keksi nostaa koipea puolikkaan sekunnin ajaksi yhtä seinää vasten. Vaikka hetki oli lyhyt, niin silti ehti muutama tippa tulla. Voi murrr, kun mua harmitti moinen. Kiitti vaan 5 een pissasakosta blondiliini :/
 
Kotimatkalla kierrettiin M&M:n kautta. Kokeilujeni perusteella tuntui, että Jomille hommattu panta oli vähän liian pieni isosille. Halusin kokeilla niille seuraavaa kokoa. Kun olin Sonyn kanssa sovittamassa pantaa, niin myyjä tuli sanomaan, että olivat juuri saaneet uuden satsin ratioita. Hänellä ei ollut mitään hajua, että minkä näköisiä pantoja oli tullut. Kävi hakemassa laatikon ja avasi sen. Siellä oli punaisia, sinisiä ja limenvärisiä pantoja. Huomioni kiinnittyi siniseen väriin. Oli musta kivan näköinen. Sovitin seuraavaa kokoa Sonylle. Se taisi olla oikea koko. Vein Sonyn odottamaan ulos ja Tico pääsi sovittelemaan. Ticollekin tuntui menevän tuo sama koko. Otin kaksi sinistä ja suunnistin kassalle. Jonottaessani kävin sanomassa Sonylle, että olisi hiljaa. Sen jälkeen ei kuulunut enää mitään kiljumista.
 
Kun tuli mun vuoro maksaa, Tico hyppäsi kahdelle tassulle. Sen tassut ylsivät just ja just pöydän reunalle ja vähän sai tungettua kuonoakin näkyviin. Siinä Tico seisoi hetken häntä heiluen. Sitten se hokasi mun takana olleen naisen ja suunnisti sen luo. Taas toisen häntä viuhui kovaa vauhtia. Pentu 7 vee sai taas ihmisiä hymyilemään spontaaniudellaan. Naisen luota Tico meni vesikupille ja teki kunnon tankkauksen. Ticon säheltäminen aiheutti sen, että mun oli kolmesti kysyttävä loppusummaa kun mä unohdin sen Ticoa paimentaessani. Pannat menivät heti testiin ja pyysin myyjää leikkaamaan ylimääräiset laput pois.
 
Heti ulkona mua kadutti, etten ollut ostanut Sonylle limen väristä pantaa. Se olisi sopinut Sonyn väriin paljon paremmin. En mennyt kysymään pystyikö vaihtamaan kun pannoista oli jo leikattu laput pois. Mutta kyllä harmitti, etten ostanut limepantaa Sonylle :D
 
Kotona kokeilin Jomin kanssa uusia juttuja. Peruutus lähti sujumaan samoin kuin puolen vaihdossakaan ei ollut isompia ongelmia. Treenittiin myös sitä hieman muunneltua juttua ja tämäkin näytti alkavan sujua.
 
Tätä kirjoittaessani muistin jotain viime keskiviikkoon liittyvää. Käytiin treenimässä koululla. Isosten kanssa tarkoituksena oli tehdä se sama rata kuin olin tehnyt Jomin kanssa rallyssa. Oltiin ihan perimmäisessä hiekkakolossa ja se oli liian pieni, joten piti improvisoida. Sitten kokeilin jääviä. Sonylta sujui kaikki muu paitsi seisominen. Se ilmeisesti pitää sanoa juuri tietyllä tavalla. Mulle ei vaan ole vielä(kään) auennut, että mikä se on. Tico teki kaikki oikein. Treeniessäni isosten kanssa mua ilahdutti, ettei Jomi karjunut. Muutama vinkaisu kuului ja siinä kaikki :)
 
Jomin kanssa treenin istuvan koiran kiertoa kera siskon antaman vinkin. Nami piti laittaa koiran eteen jollekin pienelle alustalle ja jos kierto onnistui, niin sitten koira sai ottaa sen namin. Nyt täytyy myöntää, että en enää muista miten se meni. Jotain muutakin otin Jomin kanssa, mutta se onkin mysteeri, jonka voi selvittää vain aikakoneella ;)
 
Otin koiruuksien kanssa toisen kierroksen. Tästä muistan vaan sen, että kokeilin isosten kanssa seuraamista oikeella puolella. Eihän tässä liikkumisessa mitään ongelmaa ole kun se on ihan tuttua. Istuminen tuotti vähän ongelmia kun tuppasivat istua vinoon niin, että arse kääntyi jonkin verran oikealle. Jomin kanssa treenin koiran kiertoa ja jotain muuta...
 
Vielä kuvia maanantailta.
 
 
                              hello3-normal.jpg
                                   Jomilla tuppaa jäämään kieli väliin.
 
 
             hello5-normal.jpg
                        Metallinen kansi, jota Jomi aina välillä kanniskelee.
 
 
             tripletan-normal.jpg
                                             TripleTanin lippu? ;D