Eilinen ei mennyt ihan putkeen – ainakaan suunnitelmien osalta... Piti sitten ottaa uusi putki ja uudet suunnitelmat. Siispä suuntasin Jomin kanssa koira-aitaukseen. Mulle ei sinänsä ollut väliä, että tuleeko sinne ketään vaiko ei, sillä päätreenin aiheena oli saada Jomi luo, kun jotain liikkui jossain. Tai edes pysymään lähellä.

Aitauksessa oli Jomin ikäinen monirotupoika. Oho, uros, joka ei yrittänyt nylkyttää Jomia. Tosin se kyllä vähän ärhenteli Jomille, joka vaan väisteli toisen kiukunpuuskia.

Kohta sinne tuli saman perheen toinen monirotu, vanhempi narttu. Omistaja sanoi sen olevan rauhallisen ja kiltin. Jomista se ei kuitenkaan pitänyt, vaikka Jomi ei mitään muuta tehnyt kuin yritti tehdä tuttavuutta. Narttu ei ollut aitauksessa kauaa.

Seuraavaksi sinne tuli 2 vee pinsu-uros. Välillä pojat juoksivatkin, mutta pääasiassa Jomin ikätoveri keskittyi ärhentelemään Jomille. Monirodun mentyä melko pian lähti se pinsukin.

Sitten oltiin kaksin. Mulla oli mukana kamera ihan siltä varalta, että jos vaikka saisin jotain kuvia Jomista. Puut olivat ihanasti kuurakuorrutuksen alla ja niistä piti ottaa kuva. Jomi on mun koirista ainoa, joka ei lysähdä kasaan, jos jätän sen seisomaan ja meen ottamaan sivukuvan. Alla oleva kuva on otettu omilla säädöillä, sillä automaatilla olisi tullut tosi pimeä kuva. Jomi seisoi hienosti ja muutaman näpsyn jälkeen kuva oli saatu. Näpsyjä tarvittiin useampi, sillä meikä sohlasi.


                   8kk.JPG
                   Himpun vajaa herra 8 kk (tassussa EI ole likaa).


Muistin vielä Sonyn tiistaisen rallyradan. Ajankuluksi päätin kokeilla, että miten Jomi sen tekisi. Perusasennot olivat toisinaan vinoja, mutta muuten meni tosi hyvin nami-avustuksen kera. Otin Jomille yhden lisäkyltin ennen maalia: askelsarjan peruuttaen ja sekin meni tosi hyvin, varsinkin kun miettii, että jätkä teki sen elämänsä ekaa kertaa...

Tuohon asti treenailut menivät hyvin, mutta jos aidan taakse tuli koira, niin sinne mentiin päätä aukoen. Harvemmin tuli takaisin. Ei edes kanafileet auttaneet. Kaikki muut saivat liikkua ihan vapaasti, mutta koirat haukuttiin.

Seuraavaksi saatiin seuraa isliksiäkin harvinaisemmasta rodusta: seiskarinkoirasta. Niitä on kuulemma Suomessa 300-400. Tämä oli puoltoistavuotias poika. Alkuun se vähän pörhenteli Jomille, mutta pian pojat juoksentelivat ympäriinsä. Olin iloinen, ettei yksikään aitauksessa olleista uroksista ollut yrittänyt nylkyttää Jomia. Näköjään sellaisiakin uroksia löytyy.

Seiskarin mukana oli mies ja nainen ja etenkin se mies ihastui Jomiin. Jomi oli kuulemma syötävän näköinen. Ulkonäön lisäksi miestä miellytti Jomin olemus. Mies oli täysin myyty Jomin edessä.

Aitauksen vierestä käveli sileäkarvainenkettarinarttu. Ne eivät tulleet sisälle, sillä se koira pelkäsi muita. Se omistaja jäi hetkeksi juttelemaan ja silitteli aitaa vasten hyppinyttä Jomia. Pari kertaa Jomi näytti tekevän yritystä hypätä aidan toiselle puolelle!

Kohta aitaukseen tuli 10 kuinen jakkityttö. Seiskari ja Jomi olivat heti kiinnostuneet tytöstä, mutta vähän väärällä tavalla. Seiskari laitettiin hihnaan kun mielessä näytti olevan vain se yksi asia, ja kohta ne lähtivät. Jomi ei ollut yhtään sen parempikäytöksinen: jos tyttö ei liikkunut, Jomin kuono oli kiinni arsessa ja vähän oli nylkytysyrityksiä. Herraa sai olla koko ajan häätämässä pois. Greit...

Tilanne ei muuttunut, vaikka aitaukseen tuli sen tytön veli, joten lähdin pois. Turhaa siellä on olla, jos Jomi heittäytyy casanovalinjalle. Jotenkin tuli kyllä ihan puskista tuo, kun muuten Jomi on niin sulavakäytöksinen yms. Ei mun vaava voi olla tuollainen casanova, väääääääääh!

Tankkauksen jälkeen jätin casanovan vetelemään hirsiä ja tempaisin isosten kanssa 2,5 tunnin lenkin. Se oli raakaa kävelyä ilman mitään ihmeempiä treenailua. Tarttee nekin välillä kuuuuuunnoooooooooon lenkuran.

Sitten vielä lettukestit, niin kyllä uni maistui. Se oli niin hyvä, kun aloin paistaa lettuja. Jomi makoili mun jalkojen lähellä. Isoset tulivat olkkarista maiskutellen. Jomi valpastui ja yritti selvittää, että mitä ne söivät. Kuolaa vaan nieleskelivät, he kun tiesivät mitä tuleman piti. Aina välillä saivat karvaiset keittiömestarit lettupalat. Jomin sapuska ei näköjään saa olla yhtään lämmintä, sillä vaikka se koppasi palansa, se pudotti sen maahan. Kuuma se ei ollut, vain lämmin. Isoset nielaisivat yhdellä kertaa omansa. Jomi välillä laittoi oman pienen palansa sievästi tassujen väliin ja söi silleen sen pois :D Mitä lie pelleilyä, sillä yleensähän se on klunks ja sapuska on mahassa. Mulla oli naurussa pidättelemistä kun katoin Jomin touhuja.

Aamulenkki jäi väliin, kun muistin, että mun piti lähettää poikien kuvat yhteen paikkaan. Siitä lisää myöhemmin jos on tarpeen. Kuviani selatessani tuli sellainen olo, ettei mulla ollut yhtään hyvää “passikuvaa” pojista. Joko kuvat olivat liian pimeitä tai niissä oli liikaa valoa. Ja joku vielä väittää, että osaan kuvata...

Tänään Jomi sai tassutella omin tassuin koulutukseen. Menomatkalla tuli muutama ohitus ja ne eivät menneet kovin hyvin. Jomia kiinnosti se toinen koira aikatavalla. Hetkittäin se käveli mun vieressä, kunnes taas alkoi edistämään. Näköjään ohituksia tarttee sittenkin treeniä.

Näyttelykoulutus aloitettiin pujottelulla. Ekan ohi menijän mukaan Jomi olisi mielellään lähtenyt, mutta sen jälkeen malttoi mielensä. Oma pujottelu meni vähän niin ja näin: välillä herra oli hienossa kontaktissa ja välillä ohitettavat koiruudet kiinnostivat. Siis se sittenkin osaa käyttäytyä kuin pennut – tosin muutaman kuukauden viiveellä.

Kun koko sakki lähti kiertämään niin ekan kierroksen aikana Jomi tuppaili vetämään. Toisella kierroksella herra pisti haukuksi. Äijä selkeesti vaan taantuu ;)

Sitten jaettiin koirat isoihin ja pieniin. Tutkimista oli useampaan otteeseen. Hampaat aiheutti vähän vikurointia, mutta muuten meni hyvin. Älä Jomi turhaan hampaitasi ujostele. Sun purenta on ihan ok, eikä sitä tartte hävetä ;)

Yksin piti mennä et & ympäri ja ne menivät kera pienen vetämisen.

Parijuoksu meni hyvin. Parina oli gordoninspanieli. Mennessä koirat olivat eri puolilla, mutta tullessa vierekkäin ja Jomi tuli hienosti <3

Jossain vaiheessa kouluttajat vaihtoivat paikkaa ja mies tuli tutkimaan sun muuta isoja koiria. Ei Jomille ollut sukupuolella väliä. Häntä heilui mahdottomasti molemmille kouluttajille. Oli siinä ja siinä, että hyppääkö herra ulos turkistaan. Malttoi kuitenkin seistä.

Kolmio meni muuten ok, mutta kulmissa, kun piti kääntyä, Jomi olisi halunnut mennä moikkaamaan kavereita.

Alun haukkukierroksen jälkeen ympärijuoksemiset menivät hiljaa, mutta vetäen. Yhteenvetona sanoisin, että Jomi oli parempi tammikuussa kuin nyt.

Käytiin ulkona vessailemassa, juomassa ja hihna vaihtamassa. Sen jälkeen palattiin takaisin sisälle tokoilemaan (tai jotain). Kouluttajia oli vain yksi. Mulle on usein tullut tuosta yhdistyksestä “alasajonmaku suuhun”, ja niin tuli tänäänkin. Ilmeisesti kouluttajat eivät olleet perillä, että tokoakin oli ilmoitettu olevan. Kuulin näyttelykoulutuksen tunnin lopussa kouluttajien kyselevän toisiltaan, että oliko tänään tokoa. Luulen, että jos se näyttelyä vetänyt mies ei olisi jäänyt extempore, niin eipä olisi ollut koulutustakaan. Kun kouluttajia oli vain yksi, niin oli selvää, että odottamista oli paljon. Kyllä mulle sopi rauhallisempikin treeni.

Ekana oli makoilua. Aika oli varmasti pidempi kuin kaks minsaa. Jomi oli pentumaisen hienosti. Tätä ei olla juurikaan treenitty, mutta Jomi pysyi maassa miltei koko sen ajan. Kerran se laittoi kuononsa maahan ja lähti spontaanisti seuraamaan jotain hajua. Laitoin Jomin uudestaan makoilemaan ja sen jälkeen ei noussut. Matkaa oli hihnan verran ja aika usein kävin palkkaamassa Jomia. Välillä vaan olin Jomin vieressä sitä syöttäen. Tuota aloin tehdä, kun huomasin makoiluajan olevan pidemmän kuin 2 minsaa. Sekin oli kiva, että Jomi pysyi maassa, vaikka vieressä ollut tolleri liikkui sun muuta.

Seuraavaksi oli hyppy, joka Jomilla oli tyyliin pari lautaa ja nami niiden yli. Yli se meni.

Liikkeestä maahan meni avustuksella ja hihnanmitalla. Samoin istuminen. Istumisessa oli vähän hankaluuksia. Ensinnäkin tätä ei oo treenitty yhtään ja toiseksi Jomilla on vahva maa, joten maahanhan se alkuun meni.

Luoksetulo hihnanmitalla ja hyvin.

Meidän viereen tuli se nainen, joka viime vuoden puolella tunnisti Jomin rodun, ja jonka lähellä asuu foxi. Kun tyhjää aikaa oli runsaasti, niin juteltiin ajankuluksi pennuistamme (hänellä oli 6 kk bordercollie). Kun kyseessä oli bc, niin oli ihan pakko kysyä, että oliko se nopea oppimaan asioita. “Joitakin asioita oppii ja joitakin ei.”, oli naisen vastaus. Kerroin Jomin olevan tosi nopean oppimaan juttuja ja esmenä näytin Jomin 360 v. Nainen halusi nähdä pyörähdyksen uudestaan ja oli aikas vaikuttunut Jomin tempusta. Sanoi, että ei vaan kun tokon ässämmiin ;) Jomissa olisi siihen potentiaalia, sitä en epäile. Liikkeet sille saisi hyvin opetettua, sitäkään en epäile. Mutta häiriönsieto on vielä aika huonoa, että ei varmaan vielä tämän vuoden ässämmiin ;D

Se nainen on kasaamassa tokoryhmää ja meitä kysyttiin siihen. Toki suostuin mukaan, sillä jos ei muuta, niin on se taas kivaa olla treenimässä muiden kanssa :) Ja näkee myös, että mitä Jomi meinaa uudesta paikasta ja koirista. Päiväksi on kaavailtu lauantaita ja hinnaksi tulee hallivuokra jaettuna tokoilijoiden määrällä. Puhetta oli ainakin näin alkuun helmikuusta, mutta kattellaan mitä tuleman pitää...

Kotona tankkausta ja isosten kanssa kartonkikierrätystä eikä muuta ennen iltaa, jolloin pojat saivat vähän leikkiä filmitähtiä ;) Sonylla oli rankin rooli, sillä se joutui kestämään monta toistoa kun piti koittaa saada tallennin optimaaliseen paikkaan. Lopussa se alkoi jo väsyä. Ticon kohdalla harmillisesti kuva on epätarkka (taustalla kuuluu kun Jomi vinkuu oven takana) :( Mutta siis alla on linkit pätkiin, joissa jokainen tekee 360 vasuriin. Kyllä se vaan on niin, että Jomi tekee parhaimman pyörähdyksen, jos multa kysytään. Te voitte tuomaroida ite ;) Nyt kyllä täytyy pistää tuo pyörähdys jäihin Jomin osalta, sillä se meinaa lähteä itekseen pyörimään jos vaan otan sen pelkästään seisomaan sivulle.

http://youtu.be/vD5rgh_AcU4  Ticon pyörähdys

http://youtu.be/EXOyNFwORWk  Sonyn pyörähdys

http://youtu.be/-3CKIr-YK7M  Jomin pyörähdys


Huh huh. Mitäköhän tämä viikko tuo tullessaan???


Hmm... en onnistunut lisämään kuvaa tänne, joten piti käyttää kiertotietä.