Mahalaukku-munakakku
 
1 muna
 
50 ml maitoa
 
150 ml hiilihappoista kivennäisvettä
 
1/2 tl merisuolaa
 
100 g täysjyvävehnäjauhoja
 
1 rkl kauraleseitä alkioiden kera
 
300 g puhdistamatonta mahalaukkua (raakaa mahalaukkua) pakastettuna täyttämistä varten
 
Viimeistelyyn:
 
1 tl ruokakalkkia
 
2 rkl oliiviöljyä
 
 
Vatkaa keskenään muna, maito, kivennäisvesi ja suola. Lisää vähitellen jauhot sekä kauraleseet ja sekoita sileäksi taikinaksi. Anna levähtää 30 minuuttia. Paista suuressa pannussa keskilämmöllä kaksi ei liian ohutta munakakkua. Jos kakut ovat (noin 4 minuutin jälkeen) alapuolelta kullanruskeita, käännä ne ja paista valmiiksi 3-4 minuutissa. Anna jäähtyä. Paloittele sulanut mahalaukku, sekoita mukaan kalkki ja öljy ja asettele munakakkujen päälle. Rullaa kakut, leikkaa suuhun sopiviksi paloiksi ja tarjoile.
 
Säilyvyys: Yli jäänyt taikina säilyy päivän jääkapissa, pakastettuna noin kuukauden.
 
Vinkki: Maidon ja veden sijaan voit käyttää myös lihalientä (200 ml ).
 
 
Ohjeen tarjosi Brigitte Rauth-Widmannin “Jos koirasi osaisi kokata” kirjanen.