Viime tiistaina kun olin Sonyn kanssa koulutuksessa, kuulin vappuna olevasta mätsistä. Kysäisin, että kiinnostiko treenikamua lähteä mätsiin, mutta hän ei päässyt töiden takia. Siispä molempia en voinut ottaa mukaan, sillä Kaarinan Koirakeskus on aika pieni paikka kaikkineen. Siellä ei ole mitään rauhallista paikkaa, jonne voisi jättää toisen odottamaan. Koko ajan olin kiikun kaakun tuon mätsin suhteen. Siinä kun oli vielä sekin, että äippä oli kutsunut simalle ja munkeroille juuri tuona päivänä.
 
Kun Tico pääsi mätsäämään sunnuntaina, niin päätin mennä vappumätsiin Sonyn kanssa. Sinnepä me sitten lähdettiin eilen yhdentoista jälkeen. Ilmoja otettiin vastaan klo 12 alkaen ja kehät alkoivat klo 14, että ilmoaikaa oli kaksi tuntia. Musta se on vähän liian pitkä aika. Halusin silti olla siellä heti kun vaan pääsi ilmoittautumaan, jotta olisi hyvää aikaa treenailla. Se kaksi tuntia kulutettiin olla möllöttömällä ja välillä käytiin tekemässä muutama rundi kerrallaan kehässä. Kaikki, siis joka ikinen rundi oli hiljainen! Joo, mulla oli hihna taas väärässä kädessä ja vasurin nyrkissä juustopaloja. Riitti, että pidin kättä alhaalla. Mun ei tarvinnut kumarrella yhtään.
 
Suunnitelmiin ei kuulunut blondin harjaus, mutta pakko sitä oli vähän sukia kun herra innostui esittelemään mulle rapsupulasta kärsivää masuaan. Kyllä vaan, herra heittäytyi selälleen ja sohi tassuilla mua. Sony myös makoili useaan otteeseen. Makoilulla ja masun esittelyllä onnistui hyvin keräämään kaikki roskat maasta turkkiinsa. Mutta joo, odottelu oli varsin rauhallista. No, sai se pari haukkukohtausta kun jotkut koirat alkoivat rähistä toisilleen, mutta muuten herra makoili tai istui ja katteli. Oli kyllä kivaa kun Sony tuntui tosi rauhalliselta :)
 
Isot aikuiset pääsivät kehään joskus kolmen jälkeen. Ensin kehään otettiin kaikki isot aikuiset kahdessa erässä. Koiria oli 18. Kehässä koiria seisotettiin ja liikutettiin hitaasti kävellen. Sen jälkeen alkoi parien arvostelu. Meillä oli parina vuotinen tervutyttö. Sonyn numero oli 401, kas kummaa, me oltiin iiiiihan eka ilmoittaunut pari koko mätsiin ;)
 
Pienen seisotuksen jälkeen mentiin yhdessä ympäri. Se meni hyvin. Sitten seisotusta ja tutkimista. Tuomari kysyi Sonyn ikää ja nimeä. Sony oli hienosti kun tuomari tsekkasi hampaat ja muutenkin kopeloi. Sitten piti juosta kulmasta kulmaan. Kun pari oli tutkittu ja juossut kulmasta kulmaan, niin sen jälkeen oli vuorossa parijuoksua. Nyt koirien ei tarvinnut olla vierekkäin. Molemmat saivat olla vasemmalla puolella. Me selvittiin tästäkin kunnialla! Sitten seisotusta ja ulos kehästä punaisen nauhan kanssa! Hienoa Sony :)
 
Odotellessani huomasin, että välillä tuomari antoi punaisen molemmille koirille. Punaisten kehässä oli sitten tunkua, uskokaa pois. Siellä seisotettiin koiria ja kierrettiin kävellen kehää. Meidät valkattiin ekana jatkoon! Sitten tuomari taas liikutti muita ja saatiin seuraa akitasta. Valitut käskettiin ulos kehästä. Samoin myös kaikki muut, paitsi yksi koirakko kerrallaan sai juosta et. Lopulta tuomari otti jatkoon vielä labbiksen ja espanjanvesikoiran. Voi hitsin pimpulat. Me oltiin jatkossa ja Sony oli käyttäytynyt kehässä todella hyvin. Miltei yhtä hyvin kuin silloin RYP-kehässä. Ainoa ero on se, että silloin olivat namit ja hihna eri käsissä. Alkoi kyllä vähän jänskättää, että kestääkö Sony loppuun asti yhtä hienolla meiningillä. Ja mitä vielä piti tehdä ennen kuin aloitettiin sijoittaminen?
 
Piti kiertää kehä porukassa, seisottaa, jolloin tuomari tutki koirat uudelleen ja lisää seisotusta. Tuomari voivotteli, että oli kyllä vaikeaa päättää. Muistaakseni vespa oli nelonen, lapukka kolmonen, ME KAKKOSIA! :) ja akita ykkönen. Wuhuu, hienoa Sony!!! Äijä veti koko mätsin läpi niii-in hienosti, että kyllä oon iloinen tästä sijoituksesta :) Sony sai ruusukkeen, purutikkuja, pururinkulan ja ison narulelun.
 
Kyllä meikä loisti kilpaa arskan kanssa kotimatkalla. Mun hieno, hieno poju <3 Näinkö helposti on kehässä liikkumisongelma ratkaistu? Vaihtamalla hihnakättä? Aion kokeilla tuota perjantaina kurssilla ja saas nähdä kotiudunko sieltä suupielet korvissa vaiko alhaalla.
 
Kotona oltiin puoli kuus. Sori, Tico... Päästin Ticon pihalle hetkeksi ja menin pikapikaa nukkumaan. Vajaan tunnin päästä soi herätys. En ollut kovin väsynyt, kumma kyllä. Sängystä nouseminen oli helppoa. Käytin poitsut pikku lenkillä, annoin iltapalaa ja sitten polkaisin äipän luo herkuttelemaan. Oltiin sovittu, että käyn siellä ennen töihin lähtöä. Täytin itteni munkeroilla ja simalla ja sitten katottiin parit Simpsoni-jaksot, jotka äippä oli tallentanut.
 
Se, että olin nukkunut niin huonosti päivän aikana, pisti kyllä mietityttämään, että miten jaksan töissä. Onneksi siellä sujui hommat ihan ok, niin ei päässyt yllättämään v*****sväsy. Niin tuppaa käymään jos hommat vaan tökkii vastaan koko ajan.
 
Edelleenkään en oo mitenkään järjettömän väsynyt (pitäiskö olla huolissaan?) ja aionkin tästä lähteä käymään Ticon kanssa kaupassa. Tänään on Sonyn vuoro viettää tylsää päivää.
 
 
 
                                                              
                                                               Hiljaa hyvää tulee :)