29.4.2008 oli aika onnitella kaksivuotiasta Ticoa. Edelleenkin käyttäytyi kuin mikäkin pentu, mutta koiruushan oli vasta kaksi, joten nou hätä ;D
 
Tico kävi luonnetestissä 21.5.2008. Tico hyöri ja pyöri autossa matkalla testiin ja varmaan kävi kierroksilla vielä testipaikallakin. Pisteitä tuli +86, herra oli laukausvarma ja testi oli läpi. Erityisesti testistä on jäänyt mieleen se kun tuomari alussa tutustuu koiraan ja koittaa leikkiä sen kanssa. Kun Tico tarttui leluun, tuomari sanoi “vihdoinkin joku, joka tahtoo leikkiä.” Ticosta saa kyllä vetokaverin. Testin jälkeen vitsailin ihmisille, että enää valionarvosta puuttui kolme sertiä ;D Ei ollut mitenkään suunnitelmissa lähteä metsästämään niitä.
 
Alkukesästä Ticolla oli taas edessä muutto, sillä olin ostanut pienen rivarinpalan. Ok-talo olisi ollut mieluisampi, mutta kuvittelin, ettei mun tuloilla sellaista koskaan osteta. Tuokin rivari oli siinä ja siinä, että voinko ostaa sen. Päädyin ostamaan, sillä rivarien vuokrat olivat järkyttävät. Niillä hinnoilla maksoi jo lainaakin pois. Halusin rivarin, jotta Ticolla olisi oma pieni piha. Tico sai pihansa ja selviytyi tästäkin muutosta ilman ongelmia : )
 
 
                              tico34.jpg
                                         Muuttajan pakkaamistauko.
 
 
                              tico35.jpg
                                 1.7.2008 kuningas valtakunnassaan.
 
 
13.7.2008 siskon muutaman kk:n ikäinen malineito oli muutaman tunnin hoidossa. Ticohan otti visiitistä kaiken ilon irti ja koirilla oli kivaa.
 
 
             tico38.jpg
 
 
 
             tico36.jpg
 
 
 
             tico37.jpg
 
 
 
                              tico39.jpg
 
 
Ticon ja morsiamen miitti oli pariin kertaan jouduttu siirtämään. Mulla oli jo paha pentukuume ja oli tosi lähellä, että olisin ottanut pennun jostain muualta. Elokuussa Tico vihdoin tapasi morsiamen eikä neito päässyt eteistä pidemmälle kun Tico jo hoiti velvollisuuttaan. Tämän jälkeen herra rojahti maahan. Kerrankin virtasen akku oli aika lopussa. Pariskunta tapasi samalla viikolla vielä uudelleen ja taas hommat hoituivat ilman ongelmia.
 
21.10.2008 tuosta miitistä nähtiin tulokset kun neljä pentusta syntyi maailmaan; kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Pojat olivat väreiltään punainen ja kerma. En silloin tiennyt, että kermanväri on harvinainen. Päädyin kermaan, sillä ajattelin, että sitten on helpompi erottaa koirat toisistaan.
 
Pentujen ollessa neliviikkoisia kävin niitä kattomassa. Tico oli mukana ja herra oli keskittynyt piirittämään kasvattajan yhtä narttua. Tuntikaupalla jaksoi olla herra ällöttävä eikä nartun mielipiteellä näyttänyt olevan väliä. Sitten kun kotimatka alkoi, Tico alkoi nukkua. Jooh, Tico on koira, joka ei osaa pysähtyä ennen kuin on pakko. Tiedä sitten, miten kauan olisi jaksanut piiritystä jos vielä oltaisiin jääty sinne.
 
 
             tio.jpg
 
 
Tuolla samalla reissulla näin Ticon isän. Tico ei isäänsä nähnyt kun urokset tuppaavat olemaan vähemmän kavereita muiden kanssa. Mä näin ukkelin kasvattajan pihalla. Seuratessani koiruuden menoa tuli tunne, että kattelin vääränväristä Ticoa. Isukin eleissä ja olemuksessa oli paljon samaa kuin omassa punaisessa pöhkössä. Tico oli selkeesti isänsä poika.
 
8.12.2008 haettiin pentu kotiin. Kun Tico ensimmäisen kerran näki pennun, pöhkö oli tosi innoissaan. Pentu säikähti höyryjyrän lailla kohti tulevaa koiraa, mutta kun se huomasi, ettei siitä ollut vaaraa, rohkaistui. Rohkaistui jopa niin paljon, että laittoi isänsä pienen pienien anturoidensa väleihin ja sinne isukki jäi. Ticoa ei tuntunut haittaavan että poika otti johtajan paikan. Punainen pöhkö oli vain iloinen, että hänellä oli kaveri! Välillä tuntui, että mulla oli kaksi pentua, sillä Tico nukkui ja valvoi pennun tahtiin. Toisinaan jopa yritti herättää pentua leikkimään, joten vanhempaa pentua piti pitää silmällä. Onneksi tämä pentu oli jo sisäsiisti ; ) (jostain syystä alla olevassa kuvassa on väärä päivämäärä)
 
 
             tico.jpg
 
 
Pakko kertoa, että Ticon toinen poika meni ihmiselle, johon olin ottanut yhteyttä about 10 vuotta sitten kysyäkseni isliksistä! Muutama kirje vaihdettiin, mutta sitten se vaan jotenkin katkesi. Kukapa olisi tuolloin osannut kuvitella, että joku päivä tuo ihminen soittaisi mulle kysyäkseen, että saako tulla kattomaan pentujen isää : D Joskus maailma tuntuu pieneltä!
 
Pennun tulon jälkeen eleltiin pennun – tai siis pentujen ehdoilla ; ) Ei tehty mitään erityistä. Agi jäi pois samoihin aikoihin pennun tulon kanssa. Pääsyynä se, että ryhmä loppui, mutta todennäköisesti olisin pitänyt muutenkin jonkin verran pentulomaa agista kun pennun yksinolo ei ollut varmaa. Ticon lenkkien ajan pennun oli tarkoitus opetella yksinoloa. Pentu oli asiasta eri mieltä ja osin sen takia Ticon lenkit lyhenivät. Ja olihan se muutenkin inhottavaa jättää pieni pentu yksin. Mutta niin kuitenkin tehtiin ja toisinaan vietettiin Ticon kanssa aikaa oven ulkopuolella kuunnellen pentua. Toisinaan Tico sai noina hetkinä opetella makoilua / istumista paikoillaan.
 
Kuvia ei tällä kertaa ole paljon, sillä ilmeisesti kuvaaminen ei vielä ollut mennyt mulla veriin. Pennun tultua tietty kamera lauloi, mutta silloin zoomailun kohteena oli enemmänkin pentu / "pennut", eli ei juurikaan yksittäiskuvia Ticosta. Toiseksi joskus keväällä 2009 koira / koirat tuhosivat kameran laturinjohdon eikä uutta enää saanut tilalle. Jotenkin piuhan kimppuun oli päästy vaikka se oli ollut korkealla pöydällä. Tämän tihutyön seurauksena olin jonkin aikaa ilman kameraa. Harmitti, sillä se oli hyvä pokkari. Alla olevista kuvista suurin osa on kännykuvia.
 
Ticolla oli tapana alkaa ikävöidä jos joku lähti asunnosta. Sillä ei ollut väliä, että oliko herra kotona vaiko kylässä. Jos joku lähti, niin ukkeli meni istumaan oven taakse. Ikävää pukkasi, vaikkei yksin jäänytkään. Kai se tunsi olevansa huono paimen kun päästi laumansa hajoamaan ; ) Alla olevassa kuvassa 6.12.2008 Tico ikävöi juuri lähtenytttä kaveria eikä olla kotona.
 
 
                              tico31.jpg
 
 
 
Ticolla oli tapana muussata kaikki näkemänsä lumimöykyt. Oli kova urakka pienellä lumisina talvina ;D Tässä lumimöykky saa kyytiä talvella 2009.
                                          
 
             tico32.jpg
                    
       
 
                              tico40.jpg
                                    Syysauringon kellistämä 2008.
 
 
                              tico41.jpg
                                                     25.2.2009
 
 
 
             tio1.jpg
 
 
 
             tio2.jpg