Rouskuvat jyväsarvet  ( n. 150 kpl )
 
 
300 ml haaleaa vettä
 
40 g hiivaa
 
800 g täysjyvävehnäjauhoja
 
150 ml piimää
 
3 rkl auringonkukkaöljyä
 
2 munankeltuaista
 
2 tasaista tl merisuolaa
 
1 reilu tl kuivattuja, murennettuja munankuoria
 
25 g kuorittuja kurpitsan ytimiä muussattuna
 
25 g kuorittuja auringonkukan ytimiä muussattuna
 
vettä kostutukseen
 
 
 
Sekoita hiiva veteen ja sekoita jauhojen ja muiden ainesten kanssa. Vaivaa seosta 10 minuuttia, kunnes se on notkeaa. Lisää kurpitsan ja auringonkukan ytimet ja anna kohota vähintään 20 minuuttia. Kauli lopuksi taikina ohueksi ympyränmuotoikseksi levyksi ja leikkaa samankokoisiksi kolmioiksi. Muodosta kolmioista pieniä sarvia ( rullaa kolmion pidemmältä sivulta kohti kolmion kärkeä) ja anna kohota vielä 10 minuuttia. Kostuta vedellä ja paista rapeiksi 200 asteessa keskitasolla 12 minuuttia. Kostuta vedellä useita kertoja paistamisen aikana.
 
Säilyvyys: Ilmatiiviisti pakattuna korkeintaan neljä päivää, pakastettuna noin kaksi kuukautta. Ilmassa kivikovaksi kuivattuna ja avonaisesti säilytettynä noin neljä viikkoa.
 
 
 
Ohjeen tarjosi Brigitte Rauth-Widmannin “Jos koirasi osaisi kokata” kirjanen.