Teki mieli lähteä jo keskiviikkoaamuna kokeilemaan Jomin rataa isosten kanssa, mutta aattelin, että kai se on ihan hyvä pitää vähän taukoakin treenailusta.
 
Torstain teemana oli pyöränpumpun löytäminen. Se oli ollut häviksissä jo jonkin aikaa ja pyörän takarengas alkoi tarvita pumppausta. Olinhan mä jo sitä pumppua koittanut ettiä, mutta huonoin tuloksin. Nyt se pumppu piti löytää tai sitten jos sitä ei löytynyt, niin sitten ostaa uusi. Siivous oli hyvä keino tarkistaa kaikki mahdolliset paikat.
 
Pumppu löytyi jo heti ekan maton rullauksen yhteydessä. Kyllähän mä olin soffan vierestäkin sitä kattellut, mutten löytänyt. Siellä se kuitenkin lymysi. Oli helpotus löytää se pumppu.
 
Oli kiva tuulinen ja aurinkoinen sää. Siis oikein unelmasää riiputtaa mattoja ulkona. Jomi on kyllä hanakka tarttumaan vaikka mihin. Kun ravistelin mattoja ennen niiden laittamista narulle, niin Jomi yritti tarttua kiinni mattoon. Samoin se yritti saada otetta narulla roikkuvista matoista. Kai se luuli, että oli aika leikkiä vetoleikkiä.
 
Sillä välin kun lattiat kuivuivat, mä vietin aikaa pihalla. Ensin pumppasin takarenkaan. Sen jälkeen zoomailin mun vauhtikolmikkoa linssin läpi. Jomilla on tapana saada talon-ympäri-juoksu-hepuleita. Se ensin juoksee ympäriinsä tuolla nurmikkoalueella. Siitä tietää, että kohta äijä vetää talon ympäri. Kun Jomi alkaa kaasutella usein isoset vaan kattovat, että mikä tuohon kirppuun oikein meni? Joskus nekin kiertävät talon ympäri Jomin perässä, mutta usein ne jäävät väijymään Jomia talon toiselle puolelle. Kun Jomi on kohdalla, niin vauhtiviikari saa kokea yllätyshyökkäyksen. Mutta ei tämä herran vauhtia pysäytä. Jomi osaa hyvin väistellä ja yllätyshyökkäys kuitataan usein pienellä lisämutkalla matkassa.
 
 
             siivous1-normal.jpg
                                                       Ilmeet <3
 
 
             siivous2-normal.jpg
                                       Jomi valmistautuu kiertämään talon.
 
 
             siivous3-normal.jpg
                                 Tällä kertaa Tico kiersi Jomin kanssa talon.
 
 
             siivous4-normal.jpg
                                                    Juomatauko.
 
 
             siivous5-normal.jpg
                                              Karvapallot ja tennispallo.
 
 
             siivous7-normal.jpg
                                 Lumitöitä niin kauan kuin lunta vaan piisaa.
 
 
             siivous9-normal.jpg
                                        Mitä iso edellä, sitä pieni perässä.
 
 
             siivous8-normal.jpg
                                               "Äläs läpsi mua, kersa."
 
 
             siivous15-normal.jpg
                                      "Kaverit hei, meikäkin on olemassa."
            
 
Pojat tietty seurasivat silmä kovana kun mä aloin viedä mattoja sisälle. Ne kipittivät mun perässä ylätasanteelle ja sitten alas. Isoset käyttivät molempiin suuntiin rappuja. Jomi vain ylöspäin. Se ei oikein uskalla tulla noita portaita alas. Ehkä sitä pelottaa rapuissa oleva iso väli, josta jopa Jomi mahtuu, kuten yhdestä kuvasta voi nähdä. Jomi tulee ylätasanteelta alas kallion jommalta kummalta puolelta. Ja välillä kyllä hyppii sellaisista kohdista, että niissä jää rappujen isot välit kakkosiksi. Pitäis kai koittaa opettaa Jomia tulemaan ne raput alas. Sinänsä mua ei haittaa, vaikka Jomi niitä kammoaakin, mutta onhan se hyvä koittaa nollata kaikki möröt.
 
 
             siivous11-normal.jpg
                            Jomin käsitystä rappusista tarvinnee tarkistaa ;)
 
 
Kun taas kerran menin sisältä ulos hakemaan mattoja, niin ylätasanteen portaiden päässä mua odotti suloinen näky, vai mitäs meinaatte? Onneksi kamera oli siinä lähellä, niin sain ikuistettua odottelevan kolmikon. Ticokin oli tällä kertaa varsin yhteistyöhaluinen. Kuva kyllä on ihan luomu, että johtuukohan se siitä?
 
 
             siivous10-normal.jpg
                                           "Me tässä jo ooteltiinkin sua."
 
 
Perjantaina polkaisin kauppaan. Lähtiessäni alkoi tihuttaa vettä, mutta en kääntynyt kotiin. Mulla oli teltta päällä ja aattelin, että hyvä on jos edes toiseen suuntaan pääsen suhteellisen kuivana. Tullessa sitä vettä sitten satoi, mutta eipä tuo haitannut.
 
Iltapäivällä oli sade lakannut ja päätin lähteä Jomin kanssa vähän treenimään. Laitoin Jomille fleksin, jotta jos vastaan tulisi joku koira, niin voisin koittaa kutsua Jomia luo. Yksi koira nähtiin, mutta sitä ei varsinaisesti ohitettu. Jomi kyllä tuli ihan hyvin.
 
Päätreenipaikkana oli yksi iso nurtsi. Siellä laitoin Jomille liinan. Sitten talsittiin nurtsia ees taas koiria ootellen. Hiljaista oli koirarintamalla. Ties miten kauan oltiin siinä palloiltu kun yks afgaani meni nurtsin vieressä olevaa kävelytietä. Ensin Jomi ei välittänyt koirasta. Sitten kun vapautin Jomin (jotta voisin koittaa kutsua sitä luo), niin sen jälkeen Jomi vähän haukahteli. Luo se kyllä tuli.
 
Otin nurtsilla rallyakin. Oli varsin otollinen treenialusta, sillä nurtsilla on istunut pupu jos toinenkin. Ensinhän Jomi meni kuono kiinni maassa, mutta kun oltiin pyöritty nurtsilla jonkin aikaa, niin sitten maa alkoi kiinnostamaan vähemmän. Treenin Jomin kanssa lähinnä askelsarjaa peruuttaen. Kokeilen nyt sellaista, että meen ite hiljaista vauhtia peruuttaen ja Jomin tarttee vaan kävellä mun edessä. Sitten välillä pyydän sitä istumaan. Tarttee koittaa saada rauhoitettua nuo lähdöt ja liikkuminenkin. Otin myös tiistaisen radan alkua ja nyt Jomille ei jäänyt päälle maahan meno.
 
Kolme tuntia tuohon reissuun meni ja nähtiin jopa kaksi koiraa. Missä kaikki karvakuonot oikein olivat? Olisi luullut, että noin klo 16 eteenpäin oltais nähty enemmän koiria. Mutta ei kai sitten perjantaina kukaan lenkitä koiraansa...
 
Jomi sai jäädä kotivahdiksi kun suunnistin isosten kanssa tuolle samalle nurtsille. Sehän oli erikoisempi paikka kokeilla rallyrataa. Pupujen maustama nurtsi on aika haasteellinen alusta.
 
Alkuun Sony olikin kuono kiinni maassa. Sitten kun sain sen kunnialla istumaan mun sivulle, niin sitten alkoi herralta löytyä enemmän korvia. Sony teki saman kuin Jomi tiistaina: tokalla kyltillä päjähti maahan, vaikkei olisi pitänyt. Tuleeko tämä ominaisuus pidempien karvojen mukana? :D Muuten rata meni kyllä ihan kivasti. Tsempata äijää sai jonkin verran, jotta kuono pysyisi ylhäällä.
 
Ticoa ei maa juurikaan kiinnostanut, eli sitä ei tarvinnut tsempata. Pikemminkin sitä piti himmailla kun vauhtia tuppasi olemaan liikaa. Rata meni hyvin, paitsi himmailukohdassa Tico tuppaili istumaan. Tuo on kyllä vaikeeta kävellä tarpeeksi hitaasti ja koittaa saada koirien bebat pysymään silti ylhäällä.
 
Tein radan kahdesti molempien kanssa. Toisella kertaa Sony oli taas ihan ässätuulella. Ei yrittänyt nuuskia tai tehnyt muutakaan ylimääräistä. Loppuun otin makoilua. Ensin seisoin muutaman metrin päässä poikien edessä ja sitten menin taakse seisomaan. Pojat pysyivät paikoillaan.
 
Tartteekin mennä tuolle nurtsille uudestaan. Siinä lähellä on pieni “mettäkaistale”. Siis muutama hassu lehtipuu ja silleen. Sieltä puiden lomasta bongasin nukkumassa olevia sinivuokkoja. Nyt sitten on nekin nähty tämän kevään osalta.
 
Kotona päästin Jomin isosten kanssa pihalle. Sai peuhata jonkin aikaa ja sen jälkeen olikin edessä pesu. Itse pesussa Jomista ei juurikaan lähtenyt karvaa, mutta sen jälkeen kyllä. Noh, jossain vaiheessahan se pentukarvakin on vaihdettava. Taitaa Tampereelle ilmestyä islanninkarvatonkoira :D
 
Aamulenkilllä käytiin viiden aikoihin. Ilman kelloa heräsin, että en ollut viritellyt mitään varmistaakseni herätyksen tiettyyn aikaan. Lenkin jälkeen otin vähän sisätreeniä. Sonyn kanssa treenin sen jutun seuraavaa askelta. Vähän aikaa kesti, ennen kuin Sony hoksasi, että mitä siltä haluan. Sen jälkeen sujuikin oikein hyvin.
 
Ticoa ehdin jo hehkuttaa, että miten se yllätti mut ja blaa blaa. Noh, tajusin, että mulla oli mennyt oikea ja vasen sekaisin, joten sittenkään Tico ei ole vielä hoksannut ideaa. Kaipa se vielä joskus...
 
Kun Tico ei ollutkaan niin pitkällä kuin olin luullut, niin otin Jomin kanssa metallitreeniä. Ensin pidin kapulaa polvien välissä ja pyysin Jomia koskettamaan sitä suulla. Kapula on polvien välissä, sillä Jomi helposti läimii kapulaa tassullaan ja kapula sitten lentelee minne sattuu. Tätä on treenitty aiemminkin. Kokeilin, että hiffaako Jomi jos pidänkin kapulaa lattiaa vasten jalkaterien välissä. Meni joku 5-10 minsaa, ennen kuin Jomi tajusi, ettei nyt ollutkaan mitään mun käsien korkeudella. Sitten kun pieni hoksasi, että lattiatasolla tehtiin samaa kuin ylempänä, niin hyvin meni.
 
Yhdentoista pintaan suunnittelin seuraavaa lenkkiä. Suunnitelmissa oli taas se nurtsi ja silleen. Suunnitelmat muuttuivat viestin myötä. Parin tunnin päästä oli tiedossa seuraa Jomille. Päästin isoset pihalle joksikin aikaa. Otin ne hetkeksi sisälle, jotta Jomi pääsee käymään pihalla. Sen jälkeen isoset saivat olla pihalla aina siihen asti kunnes kello alkoi jo olla sen verran paljon, että vieraat saattoivat olla tulossa.
 
Kauaa heitä ei tarvinnutkaan odotella, eli hyvin arvioin ajan. Jomi sai seuraksi pumiherran. Mä sain pumin omistajalta lehtiä ja jotain tosi ihanaa! Siitä myöhemmin lisää ;)
 
Paljon en pojista kuvia saanut, sillä ne oleilivat paljon turhan lähellä. Toki välillä mentiin pihalla kovaa vauhtia. Lähinnä kai siksi kun pumista ärsyttävän kersan piti saada vähän kyytiä. Jomi oli niin mielinkielin, että! Yritti nuolla suupieliä ja korviakin yritti nuuskuttaa. Siitä pumi ei pitänyt. Ihan hyvin pojat tulivat juttuun, mutta taisi Jomi olla vähän ärsyttävä välillä pumin mielestä.
 
Olipa kivaa kun pistäytyivät! :) Harmi, etten tiennyt tätä aiemmin, sillä en olisi pessyt Jomia eilen. Vermekuvat kun vähän harmittavat. Mutta eipä pumin omistajakaan tiennyt kovin paljoa ennakkoon sitä, että tulisi ajelemaan näillä nurkilla.
 
 
             pumi1-normal.jpg
             Kuvasta saanee vähän ideaa, että miten vauhdikasta meno ajoittain oli
 
 
             pumi6-normal.jpg
                                           "Pysähdy jo, Islannin idiootti!" ;D
 
 
             pumi8-normal.jpg
                                         Pumiherra koko komeudessaan.
 
 
Jomi jäi kotiin kun lähdin paikkailemaan muistini tekemää aukkoa. Aikomus oli, mutta unohdin eilen ostaa jotain, jolla rasvata pyöränketjuja. Kai se unohtui kun aloin pohtimaan, että miten arkistoisin poikien paperit. Isosilla on sellainen “kansio”, jossa on 20 muovitaskua. Luulin sen riittävän, mutta ei riitä. Etenkin Sonylla on monta näyttelyarvostelua hujan hajan laatikossa kun niille ei nyt ole mitään varsinaista paikkaa. Kiva olisi, jos kaikki paprut olisi helposti löydettävissä ja selattavissa. Hmm, hmm, hmm...
 
Eipä tuosta nyt silleen tullut ylimääräistä vaivaa, vaikka se rasva unohtuikin. Näppärästihän se meni lenkin yhteydessä. Samalla sain vähän jotain, jolla pitää huolta sokeritasapainosta, meinaan irtsarit olivat nyt tyrkyllä. Onpas sitten kiva lueskella ja mässyttää karkkia.
 
Olin kyllä tosi yllättynyt kun postilaatikossa oli Turkulainen sun muut! Ennen tämän viikon torstaita täällä ei ollut näkynyt noita lehtiä 2-3 viikkoon. Lienee pulaa jakajista.. Se on kovaa hommaa. Ihan kokemuksesta sen voin sanoa, kun muutaman vuoden jaoin Turkulaisia + mainoksia. Mulla oli 200 talouden piiri ja säässä kuin säässä pyörällä suoritin jakokeikat.
 
Ja nyt mulla sitten on se Four Seasons. Siis talvipentu on kotiutunut. Se on tosi pieni ja tuskin siitä enää kasvaa. Väritys on punavalkoinen, itse asiassa muistuttaa paljon Ticoa. On tosi ihana ja söpö. Oikea helmikoiruus! Ihan siis kirjaimellisesti. Joskus talvella alkunsa sai tämä pienen pieni koiruus. On jo nyt sisäsiisti eikä hauku lainkaan. Aika unelma koiraksi, eikö?
 
Jooh, lopetetaan sitten bullshittaaminen. Pumin omistaja toi mulle ihanan, pienistä helmistä tehdyn isliksen! Kun näin sen kuvan, niin luulin, että koiruus oli tehty virkkaamalla. Mutta se olikin tehty helmistä. Aika näppärää, miten jotkut keksivät kaikkea hienoa. Valmista mallia isliksestä ei ollut, joten Tico sai kunnian olla eka helmistä tehty islis. Ja on kyllä tosi onnistunut. Koiruudella on valkoinen piirtokin! Voi apua, miten jokin noin pieni voi olla noin suloista! <3 Kiitos paljon pumin omistajalle tästä pienestä ja ihanasta ylläristä! <3 :)
 
 
             siivous12-normal.jpg
                                              On tää vaan niin ihku! <3
 
 
            siivous13-normal.jpg
                                                  www.helmiahelmista.fi
 
 
            siivous14-normal.jpg
                                              Islistulitikkuaskin vieressä.
 
 
Aaaaaah! Vkl ilman isompia menoja on kyllä vaihteeksi ihanaaaaah! Ja vielä kun mulla on lomaakin niin tuntuu, että saa hengähtää kunnolla. Paljon on suunnitelmia, joita olis aikomus tehdä lomalla, mutta kattoo nyt, että löystyykö tässä niin paljon, etten saa aikaiseksi mitään :D Ei vaan, alkuviikko näyttää aika menevältä. Kunpa maanantaina olisi mukava sää, niin saisin toteutettua yhden jutun...