Tänään vähän ennen klo 15 puhelin soi. Nappasin luurin kouraani ja kiiruhdin vessaan. Miksikö vessaan? No, siksi, kun Tico alkaa haukkua mun vastatessa puhelimeen. Just kun vastasin, niin kuulin kun toisessa päässä luuri laitettiin alas. Argh! Ei sitten ollut kovin maltillinen soittaja, sillä ei mulla kauaa mennyt kun vessaan kipitin. Täysin varma en ollut, että soitto tuli lääkäristä, joten asiaa piti selvitellä. Mulla oli kompuutteri auki kun odottelin sähkäriin tulosta. Näppäilin tyhjälle “paperille” numeron, josta hetki sitten oli soitettu. Sitten etin eläinlääkäriaseman numeron. Yhtä numeroa lukuun ottamatta numerot täsmäsivät. Päätin ottaa riskin ja soitin numeroon, josta vastasi eläinlääkäri. Ilmeisesti oli suora numero kyseiselle lääkärille. Lääkäri kertoi tuloksen ja sanoi, että siitä on myös lähetetty sähköpostia. Ticon tulos oli 399. Kun helmikuussa oli todettu haimatulehdus, niin silloin Ticon arvot olivat yli 2000. Siis huomattavaa parannusta oli tapahtunut, MUTTA 399 on rajatapauksen ylärajalla. Tuloksen mukana oli seuraavanlainen taulukko arvoista: 0-200 ug/l = ei viittaa haimatulehdukseen, 201-399 = rajatapaus ja enemmän kuin 400 ug/l = viittaa haimatulehdukseen. En tiedä mitä tuo ug/l tarkoittaa. Eli jos lukema olisi ollut yli 400, niin sitten se viittaisi haimatulehdukseen. 399 on aikas lähellä tuota skenaariota ja toki kasvattaa mahdollisuutta tulehduksen uusiutumisesta, huoh :/ Täysin puhtaita papereita Tico ei siis saanut, mutta toki oli tapahtunut huomattavaa parannusta.
 
Edelleen siis jatketaan ns. veitsen terällä. Näillä näkymin ei ole tarvetta uuteen kontrolliin vaan mennään eteenpäin tilannetta seuraten. Lääkäri suositteli rc:n syöttämisen jatkamista. Kysyin samalla, että pitäisikö Ticon “huvikseen” nuoleskeluun reagoida jotenkin. Tuntuu, että viime aikoina sitä olisi tapahtunut enemmän vähemmän miltei päivittäin. Lääkäri suositteli närästyslääkkeen kokeilua kahden viikon ajan. Jos nuoleskelu ei sillä lopu / vähene, niin sitten on syytä miettiä, että pitäisikö suolistoa jotenkin tutkia. Käyn huomenna hakemassa sen lääkkeen apteekista. Sen nimi on Pepcid ja kun kuuklailin, niin ilmeisesti se on ihmisten lääke. En ainakaan löytänyt varsinaisesti koirille tarkoitettua närästyslääkettä. Lisäksi yritin ettiä tietoa, että mitä on närästys, mitä tapahtuu kun närästää. En löytänyt muuta kuin oireiden kuvailua, just esim. tuota “huvikseen” nuoleskelua, yms. ja, että sellainen voi tulla jos on syönyt paljon. Mutta mitä tapahtuu koiran sisällä silloin, siihen en ainakaan vielä löytänyt vastausta. En tiedä voiko koiraan soveltaa ihmisten juttuja, sillä lääkärin mukaan koiran haima on pieni elin. Kun sitten helmikuussa kuuklailin tietoja haimatulehduksesta, niin ihmisiin liittyvissä jutuissa haima ei ollut pieni elin. Siksi oon vähän pihalla sen suhteen, että närästääkö koiraa ja ihmistä samalla tavalla...
 
Tuloksesta huolimatta ajattelin silti kokeilla, että josko Tico kestäisi ilman oireita kerran viikossa kongillisen kanan jauhelihaa. Sitten saisin annettua paremmalla mielellä luita kahdelle muulle kun Ticollakin olisi jotain puuhattavaa.
 
Alla vielä se mitä lääkäri oli kirjoittanut tulosliitteen mukaan.
 

”Ticon haima-arvo on laskenut ns. raja-alueelle, mutta koska se on ollut yli 2000 voidaan pitää nykyistä huomattavana parannuksena.
Suosittelen kuitenkin, että jatkat ruualla RC Gastrointestinal Low Fat.”