Tico oli eilen ihan tynamiittia! :)
 
Ennen kuin lähdin Ticon kanssa, treenailin hieman Sonyn kanssa. Vielä viikko sitten Sony ei osannut pysähtyä seisomaan liikkeestä, mutta nyt se sujuu lähestulkoon täydellisesti. Perusasennot tuppaavat olemaan vinoja, muuten ihan kivasti meni.
 
Ticon tiistai alkoi makoilulla. Koirat laitettiin riviin muutaman metrin välimatkoilla. Mulla oli Ticolle fleksi, jotta meillä olisi vähän enemmän pelivaraa. Jätin Ticon maahan ja kelasin fleksistä narun ulos löysäksi. Näin pääsin Ticosta noin 8 metrin päähän. Tico pysyi paikoillaan, enkä yhtään auttanut sitä :) Kouluttajakin kehui Ticoa. Sitten oli pieni riehumishetki ja uusi makuu. Nyt kouluttaja huuteli välillä käskyjä. Tico ei reagoinut niihin. Makoilun loppupuolella alkoi näkyä Ticossa hermostuneisuutta. Vähän liikuskeli paikoillaan ja lopulta nousi. Käskin Ticon maahan ja se meni. Sitten oli enää hetki, kunnes käskettiin palata koirien luo. Sitten taas riehumista. Ticoa saa vähän houkutella leikkiin, mutta sitten kun se syttyy, niin sitten vedetään ja haetaan :)
 
Seuraavaksi piti nopeuttaa koirien maahan menoa tai istumista. Eli palkka annettiin heti kun koira teki oikein. Mä sitten kipitin Ticon kanssa edestakaisin ja käskin äijän välillä maahan. Joka kerta Tico teki sen nopeasti ja nami lensi. Taas kouluttaja kehui Ticoa, “se tekee tosi hyvin”. Välillä pidettiin juomatauko ja sitten taas mentiin. Otin liikkeen nopeuttamista myös paikallaan. Käskin maahan ja sitten nami. Mulla oli tässä pieni taka-ajatuskin. Alussa otettujen makoilujen yhteydessä huomasin, että Tico pomppaa melko nopeasti ylös maasta jos en lähde heti pois sen luota sanottuani “maa”. Siispä nyt kun Tico oli palkattu maahan menosta, niin mä pidin sitä siellä maassa jonkin aikaa, ennen kuin käskin seurata, käänsin sivua paikoillani ja sitten taas herra maahan. Hmm... joku jousi nyt nostaa Ticoa maasta ylös...
 
Kokeilin kipittäessäni myös seisomista ja istumista välissä, ennen kuin palasin maahan. S & i menivät myöskin hyvin.
 
Sitten muodostettiin neljästä koirakosta neliö. Välit olivat melko suuret. Viides koirakko kiersi neliötä. Joka toisella sivulla piti laittaa koira istumaan ja joka toisella maahan seuraamisten välissä. Neljä muuta koiraa saivat harjoitella paikoillaan istumista tai makoilua ohjaajansa vieressä. Tico istui ihan ok. Muutaman kerran sen sai ottaa uudestaan sivulle. Laitoin Ticon myös maahan ja nyt se pysyi siellä hyvin.
 
Neliö piti kiertää kahdesti. Ekalla kierroksella käskyn jälkeen piti mennä vain vähän matkan päähän ja toisella niin kauas kuin uskaltaa – vaikka kiertää koko neliö. Muita katellessani mietin, että pitäisikö laittaa Ticolle normihihna kun se on helpompi pudottaa maahan kuin fleksi. En lähtenyt vaihtamaan hihnaa. Ticon eka kierros meni sen verran hyvin, että toisen kierroksen ajaksi otin hihnan irti. Ekan kierroksen aikana Tico ei ollut välittänyt muista koirista yhtään ja lisäksi laskeskelin, että taisivat neljä muuta olla tyttöjä. Kolme ainakin. Bordecolliesta en ollut varma. Yritin kurkkia, mutta en bongannut sen karvojen välistä mitään uloketta, mut eihän se mitään tarkoita, vaikken nähnyt mitään.
 
“klik”, sanoi hihnanlukko kun irrotin sen. “ii”, sanoin Ticolle ja lähdin vauhdilla kiertämään neliötä. Tico oli istunut heti ja mä sanoin sille “hyvä”. Kun palasin Ticon luo, kehuin sitä ja sitten “seuraa”. Tico seurasi aina siihen asti kunnes kuuli “maa”. Kierros taas vauhdilla ja kohti seuraavaa sivua maassa odottaneen Ticon kanssa. Kaksi muutakin sivua Tico teki mitä piti ja pysyi paikoillaan! :)
 
Sitten mun pitikin lähteä pois. Pakkailin kamoja reppuun kouluttajan miltei ilosta pomppien ja käsiä taputtaen meidän suorituksen vuoksi. Tico sai kehuja kun oli tehnyt niin hyvin. Kehuja sain myös mä kun olin uskaltanut päästää hihnasta irti. “ja nyt sitten BH-kokeeseen”, kouluttaja yllytti ja nauroi päälle; “heti kun päästää hihnasta irti, niin aletaan ehdotella koetta”. Toisti vielä sen BH-kokeen...
 
Tico oli kyllä loistava! Nyt kuulostan ihan pissapäältä kun sanon, että se oli ryhmänsä paras, mutta kun se oli. BH-kokeeseen menossa olevalle hoffille piti tuon neliön aikana toistaa käsky monesti. Borderi on myös menossa johonkin kokeeseen eikä sekään toiminut ekalla käskyllä aina. Lisäksi makoilussa ei kumpikaan pysynyt koko aikaa maassa. Ei kummassakaan makoilussa. Eihän Ticokaan sen toisen koko aikaa pysynyt, mutta siihen mennessä nuo kaksi olivat jo nollanneet oman laskurinsa... Hienoa Tico! :) Arvatkaapa vaan kävelinkö töissä mielessäni uudestaan ja uudestaan tuota neliötä? Tico oli nimensä mukaisesti Stjarni, eli tähti :)