Maanantaina en voinut edes yrittää kuvailua kun piti odottaa nokikolaria. Inhottavaa oli olla koko ajan varpaisillaan. Ei oikein uskaltanut alkaa tekemään mitään kun ei tiennyt, että koska se tulee. Aika viime tingassa se sitten tulikin.
 
Tiistaina oli kuukauden tauon jälkeen rallya. Se olisi ollut hömpylän vuoro, mutta kun se oli näyttelyssä ja sitten pääsi vielä kirmailemaan jättiksen kanssa, niin se oli nyt Jomin vuoro jäädä kotiin. Hömpylä siis heivattiin tällä kierroksella ja Tico pääsi tekemään pari rataa. Se, että mukaani lähtisi Tico oli viimeistään sinetöity kun luuriin pamahti ilmoitus, että paketti oli noudettavissa. Sen sai näppärästi haettua menomatkalla rallyyn. Oli pettymys huomata, että taas paketti sisälsi vain yhden kirjan. Ärsyttävää kun lähettävät nuo kirjat tuolleen tiputtelemalla, huoh.
 
Istu, koiran kierto –> 270 v –> sakukäännös –> käännös o –> askelsarja eteen –> liikkeestä maahan –> istu, yhdessä tiivis käännös v, istu –> istu, ohjaaja ottaa askeleen oikeelle ja pyytää koiran sivulleen –> spiraali v (kyltti oli irti, joten sen tuli jäädä oikealle puolelle) –> istu, seiso, istu (eteen, koira oikealle istumaan) –> käännös v –> kiepsahdus (puolenvaihto takaa) –> käännös o –> hitaasti –> maali.
 
Vähän kyllä sydän pamppaili jänskätyksestä kun rata oli esitelty. Piti ihan kolme kertaa käydä se läpi. Toivoin, etten olisi eka, joka sen menisi, jo siksikin kun seuraavalla radalla pari kylttiä muuttui. Mutta, kun kukaan ei ilmoittautunut vapaaehtoiseksi aloittajaksi, niin kouluttaja alkoi vähän kysellä, että aloittaisiko se tai tämä? Mä sitten huokaisin, että voin mennä ekana kattomaan, että muistetaanko me enää mitään.
 
Kyltti, jolla koira istuu ja sitten tehdään tiivis käännös v, istu, niin siinä en ollut varma, että ehtikö Tico istua ennen mun kääntymistä. Mun oli välillä vaikeaa nähdä ukkeli mun toppausten takaa. Kun tuota radan jälkeen kouluttajalta kysyin, niin kuulemma Tico oli istunut. Istu, seiso, istu, Tico teki sellaisen “pikaseisomisen” eli nousi juuri ja juuri seisomaan ja sitten taas istui ilman lupaa. Muuten rata meni ilman ongelmia.
 
Heti radan jälkeen kokeilin, että miten nuo kaksi vaihtuvaa kylttiä onnistuivat. Suurin ongelma oli, että mitä mä sanoisin Ticolle. Mietin, että pystyikö tässä nyt käyttämään sanaa “takaa” jos koira vaihtaa puolta liikkuessaan? Joskus ollut juttua, että pelkkä käsimerkkikin voi riittää, joten päätin nyt sitten mennä sillä reseptillä.
 
Jostain syystä Tico himmasi kun tehtiin tuo toka kyltti ja siten sen 270 käännöksestä tuli tökerö. Vaihtuneet kyltit sujuivat ilman ongelmia. Mä olin niin keskittynyt puolen vaihtamiseen, että menin seuraavan kyltin ohi kattomatta sitä ja siten otin pakkia ja tarkistin, että oliko se käännös oikeelle. Oli :D Toka rata tietty piti mennä ilman hihnaa kun oli tuo puolen vaihto. Ja molemmilla radoilla liikkeestä maahan tehtiin käsiavulla kun meikä ei osaa hahmottaa, että koska käsky kandee antaa koiralle + ite pysähtyä. Tokon versio on paljon helpompi! ;D
 
Kotimatka tehtiin M&M:n kautta. Oon keksinyt, että kun haen Ticon vuorolla naput, niin ei tartte ympätä sitä kauppareissuun. Kun vielä vaan muistaisi käyttää niitä lahjakortteja, joita on taas kertynyt. Tällä kertaa en muistanut. On se Tico-poika vaan niin näppärä kun sen kanssa voi tarvittaessa tehdä vähän muutakin rallyreissuilla. Siinä säästyy aikaa ja vaivaa :)