Aamu ysin aikaan alettiin suunnistaa kohti Tuorlaa. Siellä oli mätsäri ja sinne oli ehdottomasti mentävä, sillä se paikka on niin upea! Tiedän sen, koska olen ollut siellä vuoden opiskelemassa.

Ilmoittautumisen jälkeen alkoi tutustuminen ympäristöön ja treenaaminen. Hyvin meni kummankin kanssa. Tico saikin toisen esittäjän.

Sony oli suhtkoht nätisti odotusajan. Ihan toista oli keskiviikkona...

Kehiä oli vain kaksi. Ensin olivat isot ja pienet. Tico huomasi, etten ollutkaan esittämässä sitä ja otti tilaisuudesta kaiken irti. Se käyttäytyi niinkuin alussa käyttäytyi... Törkee kaveri kun kiusaa harjoittelijaa.

Meininki jatkui sinisten kehässä. Sijoitus oli sinisten neljäs. Isoja koiria oli kaikenkaikkiaan kahdeksan... Tico sai mitallin ja nappuloita.

Pennut tulivat sitten isojen kehään. Sony meni ihan ok. Viimeisen kierroksen loppumetreillä nappasi hihnan suuhun. Kielsin sitä kuuluvasti. Väliäkö sillä mikä nauha sieltä tulee. Treenaamassahan siellä oltiin. Punainen kuitenkin saatiin. Niin parina oli papillon, joka oli melkein samanikäinen. Pikkuisen nuorempi.

Sitten tehtiin yllätyskäännös: kaikki pennut menivät yhtäaikaa kehään. Kaikki 12. Sony laitettiin tanskiksen taakse. Tiesin, että se oli Sonylle kova paikka. Eikä se ihan kuosissaan pysynyt. Mutta sain sen suhtkoht hyvin olemaan sen lähellä ja juoksemaan sen perässä. Mentiin jopa parinakin edestakaisin ja nyt se onnistui paljon paremmin, mitä silloin kerran. Vähän Sony yritti kommentoida asiaa, mutta sain sen melko nopeasti keskeytettyä. Seisomisajat olivat pitkiä. Eikä Sony enää oikein jaksanut seistä niin upeasti mitä oikeesti osaa. Se vilkuili ympäristöä ja siihen oli vaikeaa saada kontaktia. Edes nakinpalat eivät auttaneet. Koko ajan kuitenkin yritin ja juttelin sille, palkitsinkin. Eikä Ticon haukkuminen kauempana tehnyt asiaa yhtään helpommaksi. Häiriötekijöitä kyllä riitti. Ja hyvä niin. Sony oli kolmas. Ei kai voi sanoa, että punaisten, sillä kaikki olivat kehässä yhtäaikaa. Siis pentujen kolmas? Tuomari sanoi Sonyn olevan hyvässä turkissa, sillä on hyvät lihakset ja hyvin esitetty. Sony oli miellyttänyt paljon tuomaria. Sony sai pikkupussillisen nappuloita, mitallin ja jonku kakkapussisysteemin.

Mä annan Sonylle kasin käytöksestä. Ihan kivasti oli, ja välillä vähän yritti jotain, mutta sen sai kuosiin aika hyvin. Se kyllä tuntui hienolta! Töitä sai kyllä tehdä miltei koko ajan kun se Sonyn kommentoija tulee todella helposti esiin kertomaan mielipiteitään.

Sitten kierreltiin Tuorlan upeissa maisemissa. Lehmiä tai oliko peräti sonneja pojat saivat nähdä. Se oli juuri sitä, mitä kuvittelinkin:haukkumista. Tehtiin uukkari, sillä en halunnut hermostuttaa niitä. Sonyn paimennustesti taitaa sitten aikanaan mennä ihan penkin alle jos ei tuosta reipastu. Muuten se alkaa kiljua lampaat nähdessään... Onneks on vielä aikaa.

Pojat olivat myös keskiviikkona mätsäämässä. Ticon esitti ensikertalainen, joten sai vaan sinisen. Ei tainnut vielä silloin hokata, että en esitä sitä kun käyttäytyi paljon paremmin mitä tänään.

Sony oli ihan kamala niin kehässä kuin kehän ulkopuolellakin. Kehässä oli pientä rähinöintiä ja kehän ulkopuolellakaan se kuono ei pysynyt kiinni. Hyvä, ettei käyttäytynyt noin elonäyttelyssä. Se olisi ollut painajaista. Siis oikein meni: pelkkä sininen nauha.