Tiistaina taas Jomia vietiin... Niin, tosiaan tkamu oli tullut sunnuntaina Turkuun. Ensin hän oli ehdottanut lenkkeilyä maanantaiksi, mutta se ei oikein sopinut mulle. Syynä oli agi. Olishan siinä ehtinyt nukkua, mutta ei koivin montaa tuntia. Eikä oikeestaan sekään ollut the syy. Vaan se, että yön jälkeen oli rallya ja lenkkeilyä. Sellaista settiä varten tartti kunnon unet. Onneksi tkamulle sopi tiistaikin ja loppujen lopuksi se oli paljon parempi vaihtoehto. Ensinnäkin sää oli parempi: ei satanut vettä, vaan välillä jopa jotain valkeaa. Toiseksi mun oivalluksesta rallysta taisi tulla ihanin ikinä!
 
En tiedä mistä se mun päähän pälkähti, mutta ollessani ulkona ukkosten kanssa sain idean, joka piti laittaa heti eteenpäin. Tkamukin innostui ideasta ja kun rallyryhmässämme on nyt tilaa, niin tkamu koiruuksineen oli tervetullut rallyilemaan : ) Mahtavaa!
 
Kiepsahdus –> spiraali v –> istu, yhdessä täykkäri o, istu –> ? –> 270 o ? –> eteen, sivulle, liikkeelle –> juoksuun –> pujottelu –> käännös v –> normivauhti –> 360 v –> tuplasaku –> istu, maa, kierrä koira –> eteen, sivu, istu –> molemmat kääntyvät vasempaan –> puolenvaihto takaa –> 270 v –> istu, yhdessä käännös o, istu –> maali.
 
Tota tota... tuolla on kyssä, kun en nyt ole varma mitä tuon jälkeen oli. Kun muistelee miten rata meni, niin jotain tuon “istu, yhdessä täykkäri o, istu” jälkeen pitäisi olla ennen 270 o, jos sitäkään oli ennen tuota “eteen, sivulle liikkeelle”. Muuten kaikki on muistettu oikein. Rataan tutustuessani mua mietitytti eniten tuplasaku ja molempien vasuriin kääntyminen. Niitä piti koittaa treeniä ennen rataa. Lisäksi vielä piti kokeilla kiepsahdusta kun Jomi ei aina välttämättä tee sitä heti.
 
Molemmilla radoilla tuo vasempaan kääntyminen tuotti vähän ongelmia ja se meni vähän niin ja näin. Tuo kyltti vaatii multa kovaa ajattelua ja keskittymistä kun ei se liike ollut mun selkäytimessä. Toisella kertaa kun tuota kohtaa mentiin, niin Jomi teki ihan oikein kun meikä vielä mietti. Tuli sitten törmäys kylttiin : D Molemmilla kerroilla hömpy alkoi juoksun lopussa edistämään.
 
Lopussa sitten ope pisti jokaisen tekemään jotain, mikä oli ollut radalla vaikeinta. Ei ollut yllätys, että tuota käännöstä vasuriin piti hioa. Pian me löydettiinkin oikea meininki. Kun se alkoi sujua, niin treenin maahanmenoa sivulla. Herralla kun on tapana vinottaa. Eikä mitään vähän : D
 
Sitten piipahdettiin M&M:ssä hakemassa ruokasäkki. Tuo oli tkamun idea ja tottahan toki helppo ruuanhakureissu kelpasi. Eipä nyt tartte Ticon kanssa seuraavan kerran hakea kun mennään rallyyn.
 
Seuraava kohde oli syy, että Jomi taas rallyili. Mentiin sinne, missä viimeksi käytiin Turun näyttelyn jälkeen. Oli siis näppärintä ottaa Jomi mukaan ja lähteä suoraan rallystä juoksuttamaan poikia. Ei enää ollut niin kaunista kuin viimeksi. Ei kuitenkaan ollut kuraistakaan. Jomilla oli silti puku. Mä en aikonut pestä sitä kun herra näyttää tuumaavan, että talvi tuli ja meni. Siitä lähtee karvaa, jeih... Ja kun mulla on tuo yksi puku, joka on reikäinen kuin juusto, niin ei väliä, vaikka sen kanssa viilettäisi pitkin metikköä.
 
 
             mp5-normal.jpg
                                         Kahdeksan tassua ilmassa.
 
 
             mp2-normal.jpg
                                               Pieni poika mutkalla.
 
 
             mp3-normal.jpg
                                        "Jos toikin, niin mäkin sitten."
 
 
             mp10-normal.jpg
                                                  Talvirehua.
 
 
             mp22-normal.jpg
                                                 Talviuintia.
 
 
Kaksi viimeistä kuvaa saattaa kyseenalaistaa vuodenajan...
 
Vauhtia pojilla riitti. Jostain syystä jättistä harmitti kun Jomi yritti pyöriä. Jomia taas taisi harmittaa se puku kun ei se yleensä pyöriskele. Nuoret miehet kävivät yhdessä ojassa kahlaamassa. Avantouinti on terveellistä ja silleen, mutta silti en ite tekisi moista tähän aikaan vuodesta.
 
Kummallista oli se, ettei hömpy vetänyt peetä, vaikka sitä siellä oli. Lisäksi jättikselle, joka tuppaa olemaan valikoiva namien suhteen, kelpasi mun namit. Pojilla tuntuikin olevan iso reikä masuissaan : D
 
Joku reilu tunti lenkkiin meni ja kivaa taas oli. Kivaa oli sekin, että mukana oli tkamun molemmat koiruudet. Jomilla taisi touhupäivät painaa kun pieni pilkki autossa.
 
Jomi kotivahdiksi ja ulos isosten kanssa. Käytiin koululla ja otin molempien kanssa tuoreen radan. Ticon kanssa ei ollut isompaa ongelmaa. Sonyn kompastuskivi oli 360 v. Taas se jostain syystä jätti kierroksen vajaaksi. Hetki hinkattiin asiaa ja sitten pallukka meni koko kierroksen.
 
Jaah, mitäs sitten muuta? Ke vaan lenkkeiltiin eikä treenitty mitään. To sama juttu kun menin töihin aiemmin. Oli ihan superhyvä yö ja oli mahtavaa lähteä töistä tehtyään 108 käämiä! Harvinaista herkkua nykyään kun yleensä joutuu tekemään vaihdon tai kaksi, jolloin ei enää pääse niihin lukemiin kuin joskus. Nyt oli pelkkää samaa ja meikä oli ihan liekeissä. Yövuoro on kyllä niiiiii-in ihana. Se ei tunnu työltä ollenkaan <3
 
Perjantaina tuli vähän treenittyä. Jomin kanssa seuruuta ja vähän rt-juttuja. Isosten kanssa sitä molempien vasuriin kääntymistä. Kääntyiltiin molempiin suuntiin ja käännöksen jälkeen käskin vaihtaa puolta joko jalan ali tai mun takana. Otettiin myös pakkia sekä sivulla ja mun edessä. Iiiks, mulla alkaa loppua eleet kun en nyt keksi elettä, jolla pistää poijaat pakittamaan kun edessä. Rallyssahan on (luokkaa en nyt muista) kyltti, jossa koiran pitää pakittaa omistajan edessä ja muistaakseni omistaja ei liiku.
 
Oli ihanaa kun satoi lunta meidän treeniessä <3 Vähän tässä alkaa kyllä jo olla sellainen olo, ettei jaksaisi enää innostua lumesta. Ei sillä, ettenkö tahtoisi vieläkin kunnolla lunta. Se vaan, kun jo niin monta kertaa sitä lunta on saatu ja yhtä monta kertaa on miltei heti perään satanut vettä :/ Nyt taas on ihanasti muutama sentti lunta, mutta kuinka kauan tällä kertaa?
 
Pitihän sitä kotiutumisen jälkeen vähän kuvailla ukkosia pihalla. Otin pari videotakin. Toinen on lavastettu. Siitä näkee, miten Jomi tulee alas ylätasanteelta. Se menee ylös portaita pitkin, mutta ei tule alas. Toisessa hömpy taas rallaa ympäri pihaa. Piti ottaa painivideo Ticosta & Jomista, mutta Jomi sai taas juoksuhepulin ja sitten pientä taas vietiin. Isosia vähän taitaa harmittaa, että yksi painelee ympäriinsä eikä sitä tahdo saada kiinni eikä mokoma pysähdy, vaikka siihen törmääkin. Jomi rrrakastaa juosta!
 
 
             f1-normal.jpg
                                                Kaksi keppisuuta.
 
 
             f2-normal.jpg
                                             Tico näyttää mallia?
 
 
             f3-normal.jpg
                                              Se pyörii sittenkin!
 
 
             f4-normal.jpg
                                                  Kinoskuono.
 
 
             f7-normal.jpg
                                     Ticon kepissä on pieni lisäpaino ;)
 
 
             f5-normal.jpg
                                            Kolme miestä ja keppi.
 
 
Jomin tapa tulla alas ylätasanteelta
 
 
 
Pojat vauhdissa. Kuvaajakaan ei säästynyt törmäykseltä :D