Päivä oli tarkoitus aloittaa kolmen tunnin lenkillä. Siinä oli sellainen taka-ajatus, että jos Sony jäisi silloin nätimmin yksin kun lähden Ticon kanssa käymään M&M:ssä.
 
Ulkona satoi, mutta se ei haitannut. Olihan koko konkkaronkalla sadevermeet. Kumppareiden ja lenkkareiden välillä kävin pientä pohdiskelua. Mietitytti, että pystyykö saappailla kävellä sen kolme tuntia, mutta toisaalta ajatus märistä lenkkareista ei innostanut. Saappaat laitoin silläkin uhalla, että polvet ovat kipeät seuraavana päivänä.
 
Parin tunnin kohdalla alkoi tuntua kantapäissä, mutta en aikonut luovuttaa. Kipu vaan yltyi ja kohdassa, josta lähdetään joko kotiinpäin tai sitten pidemmälle, oli pakko miettiä. Päätin mennä kotiin suorinta tietä. Kantapäissä tuntui ja kävely oli epämiellyttävää. Viritin saappaiden sisälle lapaset, jolloin kantapäät olivat tavallaan ilmassa, eikä enää sattunut yhtään. Kävi jopa mielessä, että sittenkin lähtisin kiertämään sieltä kauempaa, mutta en uskaltanut ottaa sitä riskiä.
 
Kotona pesin Ticon, joka tuntui äärettömän tyhmältä, sillä Tico oli vielä menossa. Mutta ajattelin tehdä asiat niin kuin yleensä teen kun Sony jää yksin. Siis pikkulenkille Sonyn kanssa.
 
Vaihdoin jalkineet lenkkareiksi ja mietitytti onko musta kävelemään vielä tuntia siihen liikkeeseen. Hyvin sujui. Ei sattunut yhtään. Vasemman jalan ison varpaan sivulla tuntui kyllä olevan vesikello... Mutta kun oli sopivasti sivulla, niin ei se haitannut pahasti kävelyä.
 
Nyt oli Tico ilman takkia liikenteessä. Ei satanut juurikaan kun lähdettiin, mutta loppumatkasta tihutti oikein kunnolla. Mulla oli mukana pyyhe, että jos Tico tulee reissun aikana kovinkin kuraiseksi, niin saa sitten hieman sitä pyyhittyä ennen linja-autoon menoa.
 
Jätin Ticon "koiralokeroon" ja menin Prismaan asioille. Satuinpa valitsemaan kassan, jossa kone tilttasi... Ulkona söin Ticon kanssa jäätelöä. Liekö toisella niin kova nälkä, että jäätelökin kelpasi, sillä yleensä Tico ei makeasta perusta.
 
Mielestäni se M&M aukeaa vähän turhan myöhään. Siinä sitten oli jonkin verran odottelua kun vasta klo 10 aukeaa.
 
Liikkeessä katselin leluja ja niitä puupelejä. Kovin teki mieli ostaa sellainen peli, mutta sain hillittyä itteni. On tullut ostettua niitä jo kaksi ja molempiin oon ollut pettynyt kun ovat olleet liian helppoja - tai sitten pojat ovat oletettua fiksumpia. Monta kivaa lelua näin, mutten ostanut kun olin jo ostanut sellaisen röhkivän possun. Viime viikolla Prismasta sai leluja -15% ja silloin sorruin sellaiseen possuun. Monesti niitä on tullut hypisteltyä ja samalla todettua, että ei voi ostaa kun se rikotaan. Nyt kuitenkin ostin "kun halvalla sai", vaikka tuskin se kauaa kestää. Mutta synttärit on vaan kerran vuodessa.
 
Sitten ostin pientä purtavaa pikkuisille vietäväksi sitten kun menen niitä katsomaan. Niistä puheenollen: eilen kuulin aivan mahtavia uutisia! Yksi poika on löytänyt kodin ja yhtä tullaan katsomaan sunnuntaina ja viimeistä tiistaina!!! Onpa hienoa, jos kaikki saavat hyvät kodit. Hieman on huolettanut tuo urosten huono menekki...
 
Purtavapuoleltakaan ei oikein tuntunut löytyvän mitään, mutta pakko nyt oli JOTAIN ostaa kun toisella kerran oli synttärit. Niinpä sitten ostin kuivattuja kaloja, poronluupalat ja kuivattua kurkkutorvea. Pantojakin kävin katsomassa, mutta ei ollut mitään hyvännäköistä. Sitten vielä ruokasäkki ja kassalle.
 
Tänään oli kuulemma sellainen päivä, että koira-asiakkaat saavat Racinell maistiaiset! Jopas sattui kun toinen täytti vuosia!!! Tico söi nopeasti tikkunsa ja alkoi haukkua uuden perään. Siinä sitten jonkin aikaa puhuttiin isliksistä.
 
Juuri kun tultiin liikkeestä ulos, näin bussin menevän ohi... Eipä siinä sitten auttanut muu kuin odotella seuraavaa. Siinä odotellessa annoin Ticolle syötäväksi kurkkutorvea. Pikku pala jäi Sonyllekin maistiaisiksi.
 
Yllätyksekseni kuski rahasti 2,90 euroa. Yleensä se on ollut 3,20. Kuski kysyi minne olin menossa ja kun sanoin, niin se sanoi, ettei se ole noin paljoa (olin laittanut tasarahan tiskiin). Onko multa sitten aiemmin otettu ylihintaa? Siihen en jaksa uskoa, että hinnat olisivat laskeneet. Ihan kiva yllätyshän tuo oli.
 
Tico matkasi tosi nätisti. Ei ollut mitään ongelmaa. Tiedä sitten miten paljon väsymys vaikutti asiaan. Vaikkei Ticosta mitään ulospäin näkynytkään (innolla moikkasi M&M:ssä yhtä miestä), niin luulisi, että viiden tunnin liikkuminen jo jossain tuntuisi.
 
Kotona nappasin Sonyn mukaan ja lähdin pikku lenkille. Olihan Sonyn edellisestä ulkoilusta jo kulunut 2,5 tuntia. Pihalla Sony aloitti ihan älyttömän metakan. Tico meni mukaan vaikkei tiennytkään mitä haukkua. Mulle selvisi hyvin pian mistä moinen tunteiden purkaus johtui. Langalla istui kolme lintua. Siinä se syy. Linnut ovat uusin äänenkäytön kohde Sonylla. Massa olevalle linnulle riittää murina, mutta mitä korkeammalla tirppa on, niin sitä kovempi on Sonyn mekkala. Sitä kai harmittaa suunnattomasti korkealla olevat linnut. Ainakin äänestä päätellen. Tico ei hauku lintuja. Itseasiassa me bongattiin fasaani, jolloin Tico hidasti ja alkoi hieman vaania, mutta ääntäkään ei kuulunut.
 
Pyrähdyksen jälkeen annoin Ticolle sen possun. Jaksoi se siitä innostua, vaikka olikin jo ollut hereillä lähemmäs kuusi tuntia putkeen. Ticolla on ihana tapa painella kuonolla vinkuleluja ja niin se tätä röhköäkin paineli. Tällä kertaa kumpikaan ei haukkunut sitä ääntä. Viime viikolla kun olin ostanut sen possun, niin en näyttänyt sitä, mutta painelin. Sony alkoi haukkua ja Tico lähti mukaan. Että tälleen...
 
Nyt pojat nukkuvat. Tarkoitus on antaa tänään vielä mahaa ja liha-juustokongit. Ehkä sitten illalla taas mennään sittarin parkkipaikalle (kun kauppa on kiinni) vähän tokoilemaan. Oltiin eilen illalla ja Sony nosti kovan mekkalan joka kerta kun joutui jäämään odottamaan tolppaan. Onneksi siinä ei ole asutusta kovin lähellä.
 
Huomenna aamulla olisi tarkoitus mennä 3-4 tunnin aamulenkki. Sitten voi hyvällä omalla tunnolla lenkkeillä loppupäivän lyhyemmin. Ei liiemmin innosta liikkua ulkona illemmalla kun on vappu ja ihmiset mekastaa ulkona enemmän vähemmän kännissä.
 
Huomenna on edessä pesu. Saa nähdä jääkö Ticolle karvaakaan pesun jälkeen. Pakko se on pestä kun tuo tiepöly on sotkenut jopa Ticon. Sonylla en ainakaan ole huomannut mitään erityisen kovaa karvanlähtöä. Joko sillä on se erilainen kuin Ticolla tai sitten se on vielä tuloillaan.
 
Sony joutui olemaan yksin 2,5 tuntia. Tähän mennessä nauhoitetta oon kuunnellut noin tunnin ajan ja huoh, ei ole ollut hiljaa. Eipä sitten ollut siitä 2,5 tunnin lenkistä mitään hyötyä tätä ajatellen... Jospa se vielä tuosta hiljenisi. Raporttia siitä sitten kun koko nauhoite on kuunneltu.
 
Nyt on nauhoite kuunneltu. Tunnin jälkeen Sony vaikeni noin puoleksi tunniksi ja sitten aloitti taas... Ei kai tuo sitten opi koskaan olemaan ihan yksin. Sonykin muuten painelee sitä possua kuonollaan. Nuo kaksi ovat ainoat koirat, joiden olen nähnyt tekevän tuota. Kaikki muut ovat vinguttaneet lelujaan suulla.
 
OIKEIN PALJON ONNEA RAKAS TICOLIINI!!!  Pysythän vielä pitkään kuvioissa
 
P.S. Olen saanut ojennusta ROP-asian suhteen: kyllä sellainen valitaan, vaikkei toista sukupuolta olisikaan! Kiitos, että viisaammat valistivat jälleen kerran tätä näyttelytonttua.