Värikäs naudanliha-hirsotto
 
90 g hirssiä tunnin vedessä liotettuna
 
1/4 litraa suolattua lihalientä
 
1 keskisuuri kuorittu porkkana (n. 100 g)
 
1 pieni kuorimaton kesäkurpitsa
 
260 g naudan jauhelihaa
 
2 rkl maissinalkioöljyä
 
1 rkl oluthiivauutetta
 
1 tl murennettuja munankuoria
 
 
Kiehauta hirssi lihaliemessä ja anna kiehua pienellä lämmöllä 10 minuuttia. Anna turvota sammutetulla levyllä (suljetun kannen alla) 30 minuuttia. Leikkaa porkkana ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja kypsennä jauhelihan kanssa vähässä vedessä 7-10 minuuttia. Aloita porkkanasta ja jauhelihasta ja lisää kesäkurpitsa loppuvaiheessa. Kun hirsotto on jäähtynyt, sekoita se kasvis-jauheliha-seokseen. Lisää öljy, hiivahiutaleet ja munankuoret ja tarjoile.
 
Säilyvyys: Jäljelle jäänyt ruoka säilyy päivän jääkaapissa. Se on kuitenkin parempi pakastaa, mutta ei kuitenkaan neljää viikkoa pidemmäksi ajaksi.
 
Vinkki: Jauhelihan sijaan voit valmistaa kasvishirsoton myös muista eläinkunnan valkuaisainelähteistä, kuten esimerkiksi jauhetusta vuohenjuustosta (180 g) tai suikaloidusta ja viisi minuuttia höyrytetystä kananrinnasta (250 g).
 
Tämän ohjeen tarjosi Brigitte Rauth-Widmanin “Jos koirasi osaisi kokata” kirjanen.
 
Peeässs muutin luukut kattauksiksi. Sopii vähän paremmin ruokahommeliin ;)