Kalahöystö kaurapuuron kera
 
Kaurapuuroon:
 
450 ml vettä
 
120 g kaurahiutaleita
 
1 reilu rkl vehnäleseitä
 
 
Kalahöystöön:
 
100 g ruodotonta turskafileetä
 
100 g ruodotonta puna-ahvenfileetä
 
100 g ruodotonta merilohifileetä
 
1/2 tl yrttisuolaa
 
100 g kuorittuja, kuutioituja purkkitomaatteja
 
1 tl kuivattuja, murennettuja munankuoria
 
 
 
Kaurapuuro: Kiehauta vettä keskisuuressa kattilassa. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäleseet ja kypsennä minuutti sekoittaen. Ota kattila levyltä ja anna turvota 10 minuuttia peitettynä.
 
Kalahöystö: Kuutioi kalafileet, suolaa ja paista hetki pinnoitetulla pannulla. Kaada mukaan tomaattisose ja anna kiehua hiljaa 10 minuuttia. Seoksen jäähdyttyä yhdistä se kaurapuuroon, ripottele munankuoret päälle ja tarjoile.
 
Säilyvyys: Ei pidä säilöä.
 
 
Ohjeen tarjosi Brigitte Rauth-Widmannin “Jos koirasi osaisi kokata” kirjanen.