...en olisi eilen agiin mennyt. Oli mun makuun kökkö treenikerta. Piti suunnitella ite rata, johon mielellään mahdollisimman monta ohjauskuviota. Just. Ei ollut mun juttu lainkaan. Mulle ei sovi käsikirjoittamattomat treenit. Siinä myöskin syy miksi en koskaan ala harrastamaan koiratanssia. Musta ei löydy luovuutta tekemään niitä ohjelmia. Tuskissani kattelin agiesteitä ja yritin keksiä jotain, mutta en keksinyt muuta kuin tosi helpon radan. Siinä oli hyppy, kepit, putki, muuri, hyppy, aa ja putki. Ei tarvinnut muuta kuin juosta käsi ojossa. Siinä oli kaikki mitä me tehtiin agissa.
 
Loppuajalla sai halutessaan kokeilla jonkun toisen koiran ohjaamista. Jooh, kun en osaa ohjata edes omaa koiraani, niin jätetäänpä muut rauhaan. Hmmm... ehkä ens vuonna kannattaa jättää vuoden vikat treenit väliin. Viime vuonnakin oli jotain luovuutta vaativaa, mutta myöskin oli kiva rata, jossa koiran mokaaman esteen suoritti ohjaaja.
 
Toko aloitettiin merkin kierrolla. Jomi lähti kiertämään! : ) Otin vielä uusiksi. Sitten seuruuttamista. Ei ollut parasta Jomia. Reissuväsyä? Seuruun aikana oli pari askelta oikeaan ja vasempaan. Vasempaan mennessä pidin kädessä namia ja nyt Jomi ei väistänyt vaan teki hyvin. Hieman peruuttamistakin oli. Ensin lähti vähän vinoon. Uudella yrityksellä pakki oli moitteeton.
 
Ruutua oli seuraavaksi. Menin aika lähelle ruutua kun halusin kokeilla, että lähtisikö ilman namia. Lähti, mutta selkeesti ei pienellä ollut mitään hajua mitä olisi pitänyt tehdä. Siispä nami ruutuun. Nyt oli sattunut taskuun Naturiksen maanantaikappale. Hajosi tosi pieneksi paloiksi, ellei jopa mössöksi. Yleensä palat ovat pysyneet kiinteinä, mutta nyt ei. Ei sitten tehnyt mieli juurikaan heitellä ruutuun niitä, sillä ne hajosivat ja sitten jäi turhaa nuuskittavaa muille koirille :/
 
Ruutuun meni paljon aikaa kun yksi hinkkasi ja hinkkasi sitä, joten kolmas ja viimeinen juttu oli hyppy. Siinä oli pieni lisämauste, ennen kuin hyppy tehtiin. Kouluttaja käskytti: “Liike alkaa. Jätetään koira. Palataan koiran luo. Kierretään koira. Jätetään koira. Käsky.” Ihan hauskaa, että koira sai vähän ihmetellä, että mitäs nyt touhuttiin. Hyppy meni loistavasti.
 
Kouluttajalta saatiin kyyti laatikoille. Vielä on ens ti treenit ja sitten on vuosi paketissa. Agiakin piti olla, mutta kouluttaja ei ehdikään. Noh, onhan jouluaatto silloin enää kahden päivän päässä.
 
Pientä pakkasta on pitänyt ja se hento lumikerros, joka sunnuntaina tuli, on pysynyt maassa. Mutta enemmän näkyy maata kuin valkoista...