swim1.jpg

 

Aamulla neljän aikoihin lähdettiin kohti litsiä. Otin pojilta pois punkkipannat ennen lähtöä. Oli tosi pilvistä ja mietin, että mahtoiko alkaa jopa satamaan? Toinen vaihtoehto oli, että kyseessä olisi ollut vain sellaista “aamupilveä”. Kun mukaan lähti kamera, niin varoiksi otin mukaan muovipussin. Jos nyt kuitenkin oli taas tiedossa viileämpää säätä kera sateen.

 
Litsillä laitoin koiruudet kiinni laituriin ja kun kamera oli valmis kuvaamaan, päästin Sonyn irti. Kirmasi heti veteen ja otin siitä videota. Alkuun otin kaikista videota. Tosin Ticon pätkä meni pilalle. Jostain syystä oli tosi suhmurainen. Eikä ne muutkaan pätkät mitään parhainta laatua ole. Ei vissiin oo hyvä putki videokuviin tuo uusin putki.
 
 
             swim23.jpg
                                                 Mmmolskis!
 
 
             swim30.jpg
                                       Häntä pystyssä kauhomista.
 
 
             swim33.jpg
                                             Söpö höpönassu <3
 
 
             swim105.jpg
                                               Komee miäs :)
 
 
 
 
Kun Sony oli aikansa ilakoinut vedessä, päästin Jomin irti. Jomi oli seuraava, sillä se ei olisi malttanut odottaa vuoroaan nähtyään Sonyn päässeen veteen. Ticolla tuskin oli kiire.
 
 
             swim44.jpg
                                                   Boijoiiing!
 
 
             swim45.jpg
                                                 Loiskis, läiskis!
 
 
             swim46.jpg
                                                   Ohops! xD
 
 
             swim84.jpg
                                                      WOW!
 
 
Voi mahoton miten iloisena pieni loikki vedessä! Sitä oli hupaista kattoa. Hieman kävi uimassakin.
 
 
 
Siinä missä karvapallot kirmaa veteen niin, että loiskuu, niin Tico jolkottelee sinne rauhallisesti. Ticoa piti houkutella veteen. Kyllä se sinne ihan ookoosti meni, mutta jos se olisi saanut päättää ihan ite, niin varmaankin olisi ollut maakrapu. Mutta kun järvellä oltiin, niin pitihän kaikista koittaa saada vesikuvaa.
 
 
             swim18.jpg
                                        Rauhallisesti kohti keppiä.
 
 
             swim20.jpg
                                               Keppi hampaisiin...
 
 
             swim22.jpg
                                               ...ja kohti rantaa.
 
 
             swim74.jpg
                              Vain hetki sitten Tico posetti tosi upeasti.
 
 
Ja tietty jonkinlaista yhteispotrettia myöskin piti yrittää. Tico oli tällä kertaa yllättävän helppo. Ei pitänyt kauaa korvia alhaalla. Omilla säädöillä oli mentävä, sillä kuten yhdestä alla olevasta kuvasta näkee, kameran ehdotus oli liian tumma. Värit on kyllä rikkaammat, mutta kuva kaikkinensa liian tumma mun makuun. Toki ei voi olettaa, että pilvisellä säällä aamulla viiden aikoihin saisi mitään huipputeräviä ja upeanvärisiä kuvia. Tai ainakaan mun taidoilla.
 
Pojat saivat vuorotella vedessä keppiä hakien. Yhtä aikaa en uskaltanut päästää niitä irti kun joukossa tyhmyys tiivistyy. Eikä me oltu missään korvessa. Kun Ticosta oli tallentunut muistikortille muutama vesikuva, niin se sai olla maakrapu. Mun herra sokerinen : D
 
Sony on kyllä oikea uimamaisteri. Voi vitsi miten vimmalla se kauhoo vedessä! Kuvista huomasin, että meno on sen verran kovaa, että häntäkin on pystyssä. Aina kuvitellut hännän olevan veden alla.
 
Nyt otin kuvat laiturilta. Rannalta jos olisin ottanut, niin kuvista olisi tullut tosi tummia. Ei huvittanut alkaa leikkiä säädöillä, joten kun laiturilta sai ihan kelvollisia kuvia, niin siellä sitten pysyin. Ja tällä kertaa en juurikaan kastunut, että sikälikin laituri oli hyvä valinta ; ) Ja jotenkin tuntuu, että tuo kuvakulma sopisi uintikuviin paremmin. Näkyy muutakin kuin pinnan päällä pidettävä pää.
 
Kun päästiin litsille, niin miltei heti tipahteli vesipisaroita. En välittänyt niistä vaan jatkoin kameralla leikkimistä. Välillä sade lakkasi. Ja sitten alkoi tiputella uudestaan. Lopulta alkoi ihan kunnon sade, joten hyvä kun mulla oli mukana se muovipussi. Laitoin muovipussin suojaamaan arvokasta repun sisältöä. Sen lisäksi laitoin selässä olevan repun päälle treeniliivin.
 
Suurin osa matkasta saatiin mennä puiden suojissa. Pojat olivat jo valmiiksi märkiä, joten niitä tuskin sade haittasi. Ite kastuin jonkin verran, mutta eipä se haitannut. Kotiin kävellessä mietin, että eilen sitten sattui olemaan toistaiseksi vuoden lämpimin päivä. Harmi ; ) Tosin en kyllä tiedä, että olisiko Jomi mennyt maahan sateella, mutta eipä ainakaan olisi väittänyt sulavansa.
 
Jomi ei malttanut odottaa kuivaamista vaan alkoi heti kuistilla kihnuttaa itteään vasten mattoa ja lattiaa. Pisti maton ihan myttyyn riehuessaan.
 
Litsillä Sonylta lähti muutama kunnon laatta pöksyistä. Oletin ja odotin, että nyt sitten oli alkanut silläkin kunnon pölinäkausi. Kun viime aikoina jokaisesta turrikasta on irronnut karvaa enemmän tai vähemmän olin varautunut aikamoiseen karvojen lentelyyn uintireissun jälkeen. Nyt siitä on kulunut jo reilusti yli 12 tuntia ja oon kyllä yllättynyt miten vähän karvaa pojista on irronnut! Okei, harjasin ne tuossa päivällä, mutta ei ennen sitä ollut viitteitä, että nyt irtoo ja kunnolla. Oltaisko jo voiton puolella tämänkertaisessa karvasodassa?
 
Tästä tulikin sitten sateinen päivä. Samapa tuo. Sateeseen tuli sen verran taukoa, että päätin kokeilla miten toimiva mun idea Jomin ja mitalin yhdistämisestä oli. Siispä kamera kuntoon ja taskuun nameja. Mukaan tietty se mitali. Sen olin pujottanut yhteen näyttelystä saatuun nauhaan. Tarjosin nauhaa Jomin pidettäväksi. Jomista idea oli huono. Meinasi kai, että ei metallimiäs voi ottaa mitään roskia suuhunsa. Eikä ainakaan vaaleanpunaista sellaista ; )
 
En luovuttanut vaan tarjosin edelleen “roskaa” herran suuhun. Kun Jomi vaan työnsi kuononsa kiinni nauhaan, palkkasin. Pikku hiljaa alkoi näkyä, että oli yritystä ottaa se solmuosa suuhun. Vaatimukset kasvoivat vähitellen ja onnistumisista tietty tuli palkkaa. Puolessa tunnissa Jomi oli valmis kuvattavaksi. Kivan kuvan sain : )  Kuva on lisätty edelliseen kirjoitukseen.
 
Kuvia aloin ladata heti kun oltiin tultu kotiin. Silti siinä meni koko päivä. Okei, olisin voinut käyttää tiheämpää siivilää kuvia valitessani, mutta en jaksanut alkaa pähkäillä mitä lataan. Ensin laitoin koko satsin kerralla latautumaan. Useampi kuva jäi latautumatta välillä ja muutenkin näytti, ettei nettivirrassa ollut eloa lainkaan. Jotta säästyin uudelleen pähkäilyltä, kirjoitin kuvien numerot ylös, sammutin koneen ja aloin latailla pienemmissä satseissa. Silti jäi kuvia latautumatta. Musta tuntuu, että sää vaikuttaa tuohon touhuun. Useamman kerran on tullut sellainen fiilis, että kun sataa, niin kuvat latautuvat huonommin, hankalammin ja hitaammin.
 
Kuvat on siinä järjestyksessä kun ne otin. Paitsi yhteiskuva. Sen otin jossakin välissä. Laitoin sen ekaksi, sillä onhan se kivaa, että kansikuvassa on mun kaikki mussukat <3
 
Sorry vaan linkin kuvien samankaltaisuuksista, mutta mulla on nyt aivot narikassa. Ja mulla on siihen lupa. Nih.
 
 
 
             swim2.jpg
                                                  Omat säädöt.
 
 
             swim.jpg
                                                  Kameran säädöt.
 
 
 
 
 
 
 
Peeeässs Laitan videot tänne myöhemmin jos jaksan ladata ne.