Keskiviikko aloitettiin lähtemällä hallille puoli viiden jälkeen. Oli hiostava ilma. Hallilla viritin ruudun niin, etteivät koirat nähneet sitä. Ekana kokeilin Jomin kanssa. Yritys oli, että matka olisi ainakin sen 23 metriä, sillä voittajassa matkan pituus on tuota luokkaa. Sitä en tiedä, että oliko se, sillä oon huono arvioimaan matkoja. Jomi oli siis haettu nurkan takaa, ja sitten lähetys. Ukko ampaisi ruutuun täysillä! Suoritus olisi ollut täydellinen, ellei herra olisi mennyt suoraan maahan : D Jännä, että vaikka tosi harvoin oon ottanut ruudussa muuta kuin seisomista, niin silti ennakoi.
 
Sitten uusi lähetys toiselta sivulta, ja nyt oli täydellinen suoritus. Kahdelta muultakin sivulta sama juttu – tosin niissä ei saanut kunnon matkaa. Kaikki lähetykset olivat olleet namittomia, joten sitten namillisia.
 
Isosilla otin vaan namillisia ruutuja. Kun kävelin lähetyspaikkaan, niin tein siinä samalla vähän rt-juttuja. Tuo taisi sekoittaa Ticoa ekalla kerralla, sillä se oli mukana kun laitettiin namia ruutuun. Tosin kesti aikansa ennen kuin sain Ticon suoraan eteen, ja vieläpä niin, että malttoi pysyä siinä edes hetken. Taas hömelö miltei hyppäsi ulos turkistaan kun kehuin sitä : D Niin, ni tosiaan, eka lähetys johti vasemman puoleisin tötsän kiertämiseen... Sen jälkeen meni hyvin.
 
Sonylla ei ollut ongelmia ruutuun menemisessä. Kävellessämme lähetyspaikalle otin pallukan kanssa enimmäkseen 360 v käännöstä. Herra lähtee niin vauhdilla tekemään sitä. Silloin siinä on mahdollisuus, että menee piparkakuksi.
 
Ruudun jälkeen kattelin, miltä ulkorata näytti. Siellä oli aika hyvin numeroita, mutta numerot ennen viittä olivat kadonneet. Olin ajatellut, että ensin kokeilen rataa, ja sitten treenin takaa kiertoja. Kun alusta puuttui numeroita, päätin tehdä vähän sovelletun radan. Siinä oli lähes joka hyppy takaa kiertona. Alkuun ne olivat aikas tökeröitä, mutta toisella radalla sujuivat vähän paremmin.
 
Sitten rallyilin isosten kanssa ennen kuin kokeilin Jomin kanssa jääviä. Ekan setin olin ottanut ruudun päätteeksi. Olin ottanut jokaista asentoa vain kerran, ja hyvin oli mennyt. Nyt taisi olla niin, että kaksi ekaa asentoa olivat oikeat, mutta sitten alkoi tulla mitä sattui, kun yritin saada viimeiseenkin oikean asennon. Hoh hoi...
 
Menin käymään hallissa, ja yllätyin, kun näin täysin valaistun hallin. Edellisellä viikolla hallissa oli tehty valoremppa. Maassa oli irrotettuja lamppuja. Rempan piti kestää vain sen viikon, mutta se, mitä näin hallissa sisällä, sai pohtimaan, että oliko aikataulu venähtänyt. Mietin, että olisiko mun pitänyt jotenkin reagoida täysin valaistuun halliin? Oliko joltakin jääneet valot päälle? Katkaisimia katellessani huomasin, että enää niitä ei ollut kuin kaksi (ennen oli kolme), joten jätin valot päälle.
 
Reissuun meni liki neljä tuntia. Sitten koisattiin muutama tunti, ennen kuin Jomia taas vietiin. Siinä puoli yhden aikoihin lähdin kävelemään Jomin kanssa kohti bussipysäkkiä. Oli lämmin päivä. Ajoissahan sitä taas oltiin lähdetty liikenteeseen, mutta mieluummin niin, kuin tukka putkella sydän takoen, ja samalla miettien, että ehditäänkö bussiin. Varjossa venattiin semmonen vartti.
 
Missä oli bussin ilmastointi? Bussi oli tukalan lämmin, joten en yllättynyt, että noin 10 minsan jälkeen alkoi Jomi olla levoton. En antanut sen hyöriä, sillä se olisi vaan pahentanut herran oloa. Muutaman kerran sille sai sanoa, että sai luvan pysyä paikoillaan.
 
Onneksi matka ei ollut pitkä vaan noin 20 minsan jälkeen päästiin ulos tukalasta bussista. Sitten käveltiin varjoon odottelemaan reiluksi 10 minsaksi, jonka jälkeen tehtiin loppu osa matkasta.
 
Kahden aikoihin astuttiin sisään eläinlääkärin ovesta. Ekana punnasin ukon: 15,9 kg. Uskottava se kai on, että herra painaa noin 16 kg...
 
Vastaanotossa oli tohinaa ja jonkin verran koiria odottamassa vuoroaan. Lisäksi koiruuksia tuli pikkuhiljaa koko ajan lisää. Pet Vetissä on kerran kuussa joukkotarkkikeskiviikko. Tosi hyvä idea! Ei tartte koittaa saada ite porukkaa kasaan vaan ilmoittaumalla tarkkiin on osa joukkoa, jolloin saa tarkit vähän halvemmalla. Jomi oli tullut silmä- & polvitarkkiin + rokotusten päivitykseen.
 
Ilmoittautumisen jälkeen pojalle laitettiin tipat silmiin ja sitten mentiin odottelemaan. Varauksen mukaan ajan olisi pitänyt olla klo 14.20, mutta vasta reilut puoli tuntia myöhemmin oli Jomin vuoro. Siinä välissä ukkeli sai tipat toistamiseen. Kuulemma nykyään tehdään niin – tai ennemminkin se on nuorempien lääkärien tapa, että laitetaan tipat kahdesti.
 
Silmät olivat edelleen sirkeät ja polvet pontevat. Eli terveet ovat edelleen. Polvista lääkäri sanoi, että ne ovat napakat nollat, oikeaa polvien aatelia. Sitten vielä piikki niskaan ennen kuin pikku-ukko pääsi alas pöydältä. Ihmettelenpä, että miksei noin uusissa tiloissa ole hissipöytää?! Oliskohan tuo lekuri ollut tuossa jonkun vuoden, korkeintaan pari. Kaarinan lekuri on ties miten vanha, mutta siellä on hissipöydät.
 
Lääkäri kuunteli “epävirallisesti” sydämen, kattoi korvat ja hampaat. Hampaista totesi, että ovat siistit. Nyt oli Jomi sitten päivitetty. Tosin nyt kyllä näyttää siltä, ettei vielä olisi tarvinnut... Siis mitään varmaan ei ole tapahtumassa, mutta puhetta on ollut. Viimeisimmän tiedon mukaan plääni siirtyisi, joten olisin voinut venyttää lääkäriä ainakin parilla kuukaudella. Silloin olisivat menneet rokotukset vanhoiksi. Vähän se harmittaa, että seuraavia rokotuksia pitää alkaa miettiä jo kesäkuussa, kun olisikin voinut vasta elokuussa. Ja sitten kun se silmätulos on voimassa vaan vuoden, niin mielellään sitäkin olisin venyttänyt. Mutta toisaalta mua ei haittaa yhtään, että mitään ei ole tapahtumassa : )
 
Kylläpä olin iloisesti yllättynyt laskun loppusummasta! Oletin, että se olisi jokin kakkosella alkava, tai ainakin lähellä sitä. Mutta ei. Tarkkien hinnaksi oli nettiin ilmoitettu 95e. Sitten siihen päälle rokotukset, niin loppusumma oli 130e. Katoin mitä Jomin aiempi rokotus oli maksanut. Paikka oli tosin silloin eri, mutta se oli ollut 72e. Isosten rokotuksia ei voi käyttää vertailussa, sillä ne on rokotettu samaan aikaan, jolloin se on vähän halvempaa. Mutta kyllä kannattaa ympätä lääkärikäyntien syitä yhteen, jos vaan se on mahdollista.
 
Aikataulusta oltiin myöhässä, koska lääkäri, jonka oli ollut määrä tehdä luustokuvaukset, oli sairastunut. Yksi lääkäri joutui sitten hoitamaan ne, ja silmät & polvet. Eipä noille asioille voi mitään.
 
Olin kattonut, että busseja meni klo 15.05 ja 15.45. Kun aikiksesta oltiin myöhässä, niin ei ollut toivoakaan ehtiä aikaisempaan bussiin. Lekuri on Skanssin vieressä, vai lasketaanko sekin alue Skanssiin? Anyway, sittari oli lähellä, joten piipahdin siellä pikaisesti. Sitten valuttiin kohti pysäkkiä, joka onneksi oli varjossa. Se oli vähän ikävää, että siinä pyörivät työkoneet, mutta minkäs sille voi. Se oli ainoa varjoinen pysäkki, jonka tiesin siinä lähellä olevan. Mittarit kun näyttivät +24 : S
 
Jonkin aikaa oltuamme pysäkillä tarkistin, että olinko kattonut ajan oikein. En ollut. En ollut älynnyt kattoa kesäajantaulua vaan ekaa arkipäivän rivistöä : D Tuli sitten puoli tuntia pidempi odotus. Liki tunti me siinä pysäkillä väisteltiin työkoneita.
 
Bussi oli aika täynnä, joten jäätiin keskioven lähelle. Vaunupaikatkin olivat täynnä. Ei oltu ehditty seistä siinä kauan, kun yksi vanhempi nainen siirtyi ikkunan viereiselle penkille, ja sanoi, että voidaan tulla hänen viereen. Ihan hyvin siihen mahduttiin. Matka meni sitten mukavasti koirista jutellen. Naisella ei ollut koiraa, mutta oli parhaillaan parin lapukan hoitotätinä.
 
Vähän olin meinannut, etten noista Jomin päivityksistä olisi mitään tänne vielä kirjoittanut, kun tosiaan mitään ei ole tapahtumassa. Mutta tuon naisen ele oli jotenkin niin ihana, että ei siitä voinut olla kertomatta : )
 
En muistanut sitä silloin, kun varasin aikaa tarkkeihin, mutta matkalla niihin, muistin yhtäkkiä, että silmätarkin jälkeen auringonvaloa piti välttää. Olin sitten vähän huolissani kotimatkan sujumisesta, sillä semmonen puolen tunnin kävely oli edessä. Kysyin lääkäriltä, että oliko se vaarallista, jos auringonvalo osuu silmiin? Ei ollut vaarallista vaan valo saa koiran siristämään silmiään. Se tässä oli se juttu. Siis ihan hyvin voitiin kävellä pysäkiltä kotiin. Kyllähän Jomi siristeli, ja silloin pieni näytti jotenkin säälittävältä.
 
Torstaina lähdettiin puoli kolmen jälkeen kohti litsiä. Oli pikkuisen vilpoisampi aamu. Jotenkin hassua. Ke oli tuullut ja asteita oli ollut +15. Kun herätessäni katoin ikkunasta, niin oletin, että ulkona olisi vilpoista. Ei ollut. To taas ei tuullut ja asteitakin oli vain pari vähemmän, joten oletin, että sää tuntuisi suht samanlaiselta kuin ke. Ei.
 
Aurinko oli värjäämässä pilviä punaisiksi kun päästiin litsille. Tico kävi kerran vedessä. Lähinnä kokeilin, että mitä se siitä meinasi. Ja, oli siinä semmonenkin taka-ajatus, että jos ukon turkki kastuu kunnolla, niin se sitten toivottavasti nopeuttaisi karvanlähtöä... Kerran heitin sille keppiä, jonka herra kyllä haki, mutta ei se tuntunut olevan mitenkään innoissaan vedestä. Siispä päätin, ettei Ticon enää tartte sinne veteen mennä, ellei se ite niin halua.
 
 
             su95.jpg
 
 
 
             su96.jpg
 
 
Karvapallot kyllä tykkäsivät vedestä. Ne vuorottelivat kepin hakemisessa. Etenkin ekalla kerralla Jomi oli ihan täpinöissään ja juoksenteli laiturillakin. Sony osoittautui taas varsinaiseksi uimamaisteriksi. Kerran heitin kepin niin kauas, ettei Jomi sitä löytänyt. Yritti kyllä, mutta palasi tyhjin suin rantaan. Etin siihen tilalle toisen kepin ja heittelin sitä sitten jonkin aikaa. Kun tuli Sonyn vuoro, ohjasin sen veteen, ja aloin kävellä laiturilla. Sony ui mun vieressä. Laiturin päässä heitin namin kohti keppiä, jolloin kermis huomasi sen, ja toi kepin rantaan. Olipas hän taitava! : )
 
 
             su97.jpg
                                       Uimaisteri vettä kyntämässä.
 
 
             su98.jpg
                                      Näyttääpä turkki pitkältä! : D
 
 
             su101.jpg
                                                 "Sitten namia."
 
 
Toisenkin kerran kävi niin, ettei Jomi löytänyt keppiä. Se tuppaa napsia lumpeenlehtiä uidessaan, joten kai siinä voi vähän mennä kompassi sekaisin ;D Otin Jomin kiinni ja lähetin uimamaisterin hakemaan kepin. Herra onnistui tehtävässään loistavasti : ) On se kyllä aikamoinen vespeto. Kauhoo niin vimmalla, ja sen voi lähettää hakemaan keppiä, jota toinen ei ole löytänyt.
 
 
             su105.jpg
                                        "Missä se on? Missä se on?"
 
 
             su107.jpg
                                                "Emmä löytänyt sitä."
 
 
Mä yritin ottaa kuvia, mutta omilla säädöillä se ei onnistunut. Ei, vaikka laitoin samat kuin sportin asetukset olivat. Toki niihin vaikuttaa niin pienet muutokset, että jo siksikin on hankalaa. Mutta tällä kertaa sportti sai aikaan parempia kuvia kuin mä.
 
Vihdoinkin Sony pääsi uimaan! Tässä on ollut niin paljon kaikkea, ettei se ole oikein onnistunut. Toko-treenien ohessa Jomi pääsi muutaman kerran pulahtamaan, joten oikein odotin, että pikku uimamaisterikin pääsisi veteen, ennen kuin litsi muuttuu leväpuuroksi.
 
Se oli 2,5 tunnin reissu. Ticolle se oli ollut lähinnä istuskelua, mutta saipahan ainakin lenkin. Kotona viritin sen uima-altaan pihalle, ja sitten unille.
 
Herättyäni yllätyin, kun satoi. Siltä ei ollut näyttänyt kun olin mennyt nukkumaan. Sade lakkasi jonkin ajan päästä, jolloin mentiin pihalle kera kameran. Altaaseen kuuluu “kansi”. Olin laittanut sen täytettyäni altaan. Tulipa todettua, ettei se ole isliksen kestävä, sillä kun ite ehdin pihalle, niin kansi oli osittain vedessä. Ilmeisesti joku turrikoista oli hypännyt sen päälle.
 
Pientä sadetta tuli aina silloin tällöin, mutta ei se mua haitannut. Sateen aikana istuin kellarin suojissa kuvaamassa.
 
Jomille allas ei ollut enää niin iso hitti kuin aikaisempina vuosina. Viime kesänä ei allasta ollutkaan, että olisiko se sitten sen takia tavallaan vieroittunut vesileikeistä? Tai sitten Jomin kohdalla on tapahtunut jotain, mitä Ticon kohdalla ei oo oikeestaan vieläkään: kasvanut henkisesti ; )
 
Altaasta muuten sanoisin, että hyvältä vaikuttaa. Reunat ovat täpäkät ja pohja paksumpi kuin aiemmissa altaissa. Kiva on, että sivussa on “korkki”, josta voi tyhjentää allasta, eli näppärästi käy tyhjennys. Kansi on kiva juttu, mutta ei kestävimmästä päästä. Sen kiinnitys altaaseen tapahtuu neljällä tarralla. Ekan kiinnityksen yhteydessä yksi tarranauha irtosi. Kyllä sen kannen saa siltikin hyvin paikoilleen.
 
Kyllähän niitä kuvia taas tuli otettua... Sportillekin annoin mahdollisuuden, mutta sen ehdottama värimaailma näytti mun silmään oudolta. Alla on pari esmekuvaa. Tosin picasa on vähän kaunistellut sportin värejä, sillä alkuperäisessä kuvassa ruoho on lähes semmosta mintunvihreää. Makunsa kullakin, mutta ite tykkään enemmän manuaalilla (alempi) otetun kuvan väreistä.
 
 
             su166.jpg
 
 
 
             su167.jpg

 

 
Se oli kivaa, että sain triplestä useita julkaisukelpoisia kuvia. Viime aikoina ne kuvat on tupanneet mennä piparkakuiksi. Kun taas kertyi kivoja kuvia sen verran paljon, lisäsin niitä siihen “Summer” albumiin. En viittinyt laittaa niitä kaikkia tänne vaikka liki parikymmentä kuvaa tulee tässäkin julkaistua... ; D
 
 
             su111.jpg
                                        Kaksisuuntainen liikenne ;D
 
 
             su116.jpg
                                  Näyttävätpä pojat samankokoisilta! xD
 
 
             su126.jpg
                                                 Vaikkeivät sitä ole.
 
 
             su123.jpg
                                           Triplen pumpulileikkiä <3
 
 
             su132.jpg
                                           Pulahdus possun kanssa.
 
 
             su137.jpg
                                         Pompahdus pois plutimasta.
 
 
             su139.jpg
                                                Hepulin vauhdittama.
 
 
             su146.jpg
                                               Notkea nurtsikylpijä.
 
 
             su147.jpg
                                   "Antaa tulla vaan! Mulla on hampaat!"
 
 
             su148.jpg
                                                    Luttanat <3
 
 
Halukkaille tässä linkki "summeriin".