Keksiherkku  (n. 80 kpl)
 
 
1 muna
 
1 rkl kevyesti suolattua lihalientä
 
200 g vehnäjauhoja
 
50 g jyväspelttijauhoja
 
2 reilua rkl kaurahiutaleita
 
2 reilua rkl riisihiutaleita
 
2 reilua rkl vehnäleseitä
 
1 1/2 tl leivinjauhetta
 
1 tl ruokakalkkia
 
1 keskisuuri kuorimaton omena raastettuna
 
 
Vatkaa muna, öljy ja lihaliemi vaahdoksi. Sekoita jauhot, hiutaleet, leseet, leivinjauhe ja ruokakalkki keskenään ja lisää hitaasti joukkoon. Lisää omenaraaste ja vaivaa kunnolla. Anna hyvin sitkeän taikinan levähtää peitettynä 15 minuuttia. Aseta sitten kahdella teelusikalla pienenpieniä taikinakasoja leivinpaperilla peitetylle tai hyvin rasvatulle uunipellille ja paista rapeaksi 175 asteessa keskitasolla 15-20 minuuttia. Jos haluat makupaloista erityisen rapeita, anna niiden kuivahtaa lopuksi vähintään viisi minuuttia sammutetussa uunissa.
 
Säilyvyys: Tiiviisti suljetussa keinotekoisesta aineesta valmistetussa rasiassa noin kaksi kuukautta.
 
 
Ohjeen tarjosi Brigitte-Rauth Widmannin “Jos koirasi osaisi kokata” kirjanen.