Sain tilaisuuden mennä koirakouluun Ticon kanssa. Liikenteeseen lähdettiin kymmenen aikaan. Halusin mennä halvemmalla linja-autolla, joten piti puolen tunnin verran kävellä pysäkille. Ja samalla siinä tuli Ticolle hyvä tilaisuus tehdä tarpeitaan. Tico oli kauniisti linja-autossa. Yksi nainen halusi antaa Ticolle pullanpaloja.

Pysäkiltä kesti puolisen tuntia kävellä koulutuspaikalle ja kun linja-autolla oltiin ajettu puolisen tuntia ennen pysähtymistä, niin matkoihin meni kaikenkaikkiaan puolitoista tuntia. Nyt kun ajattelee, se on aika paljon, mutta ei se kyllä tunnu yhtään raskaalta. Tietty omalla autolla säästäisi aikaa, sillä nyt jää unet vajaiksi yötä ajatellen. Autolla matkoihin kai menisi sellainen tunti.

Paikalla oltiin liian aikaisin. Puolisen tuntia (taas) saatiin odottaa. Halli oli aika pieni, mutta silti jaettiin koirat isoihin ja pieniin. Nyt oli isojakin kivasti paikalla. Näyttelykoulutus oli todella hienoa. Juostiin ympyrää, pujoteltiin, tehtiin kolmio, mentiin edestakaisin parin kanssa ja yksin (eivät ole mitenkään järjestyksessä) ja kerran tehtiin niin, että juostiin ympyrää ja välillä pysähdyttiin seisottamaan koiraa ja sitten taas liikkeelle. Kouluttajat vaihtoivat hetkeksi ryhmiä. Tutkimista oli kerran ja se ei mennyt Ticon osalta kovin hyvin kun kouluttaja kiinnosti niin paljon. Kolmion jälkeinen seisotus oli kouluttajan mielestä  iloista katseltavaa kun Tico tapansa mukaan heilutti häntää seistessään. Kouluttaja totesi, ettei tämä touhu voi olla koirasta kovin kamalaa kun häntä heiluu niin iloisesti. Tuota samaa olen itsekin monesti todennut.

Siis tämänkertainen näyttelykoulutus oli vau! Todella tehotreeni tunti. Pientä odottamista tietenkin välillä, mutta muuten oli kokoajan jotain. Se oli todella hienoa ja voi vitsi kun tuo olisi ollut Sonylle tosi hyvä. Toivottavasti seuraavakin on samanlainen.

Koulutuksen loputtua olin edelleen kahden vaiheilla menenkö vielä seuraavaan. Jaksaako Tico? Menin ulos. Ja kun näin pari muuta palaavan takaisin halliin, päätin mennä kokeilemaan Ticon jaksamista.

Siis sitten tokoa. Ensin koirille tehtiin luoksepäästävyysharjoitus. Tico oli syliin menossa. Ticolla oli muutenkin keskittymisvaikeuksia vieressä olevan shelttipennun vuoksi. Edelleenkin pennut näyttävät vievän Ticon huomion.

Sitten paikallaanmakuu, jonka Tico kesti hienosti.

Joukko jaettiin. Meidän ryhmässä oli kaikenkaikkiaan neljä koiraa. Oli tylsää olla ensimmäisenä kun ei tiennyt tarkalleen mitä liikkeet sisälsivät. kouluttaja joutui selittämään mulle. Jos joku olisi ollut ennen meitä, mun ei olisi tarvinnut kysyä.

Ensin oli seuraamista pareittain. Sitten maahanmenoliike. Tico suoriutui molemmista ihan hyvin. Samoin myös seisomaliikkeestä ja luoksetulosta. Kaikki olivat "hihnan mitan" liikkeitä kun ei Tico vielä ole niin hyvä, että uskaltaisin pidentää matkaa. Seisomaliikkeen jälkeen kouluttaja kysyi ollaanko me oltu näyttelyissä kun Tico selväsi osasi pysähtyä seisomaan.

Valinnaisena liikkeenä otettiin luosepäästävyys. Nyt Tico oli kiltisti paikallaan. Väsy?

Harvoin Tico tulee hihnan verran takana. Nyt sekin ihme nähtiin. Tietenkin oletin sen olevan väsynyt. Linja-autossa oli nätisti. Kävelymatkalla kotiin alkoi vetämään.

Kuvittelin, ettei Ticoa kiinnostaisi lähteä lenkille kun lähdin Sonyn kanssa. Ovelle se kuitenkin juoksi.

Sonyn kanssa otin tokoa ja ihan kivasti meni.

Ja kun Sony tuli takaisin, Tico alkoi laittaa leikkiä pystyyn! Tico ei kuulemma ollut nukkunut sinä aikana kun olin Sonyn kanssa ulkona. On tuo ihme epeli kun ei osaa pysähtyä. Ruuan saatuaan alkoi vihdoin nukkua. Hereillä tämä herra oli sitten sellaiset seitsämän tuntia putkeen...

Ensi viikolla onkin ihan kiva mennä Sonyn kanssa. Olen jättänyt kaksi koulutuskertaa väliin kun ei yksinkertaisesti ole huvittanut jättää Ticoa yksin. Sonyn kestävyys mietityttää, mutta jos Sony näyttää väsymisen merkkejä, niin lähden pois aikaisemmin. Sonyn äänekkyys mietityttää myös...

Tico käyttäytyi oikein kauniisti ja se oli todella mukavaa. Muutama haukahdus ja murahdus tuli, mutta en sakota niistä, sillä joskus kaunis käytös on ollut vain unelma. Tico saa täyden kympin tämän päiväisestä käytöksestään. Hienoa, ihana Tico!