Viime aikoina on korviini soljunut niin paljon ihania nuotteja, että on vaikeaa pysyä pöksyissään! Guðmundur Óli Scheving julkaisee kohta puolin uuden levyn. Lisäksi ite söör Elton julkaisee myös uuden levyn. Sitä pitää odottaa helmikuuhun asti. Uutta sinkkua on jo soiteltu radiokanavilla. Ite satuin kuulemaan sen ekan kerran radiosta viime lauantaina. Mutta olin kuullut sinkun jo ennen tuota. Mulla on kanavani ; )
 
Eltonista tarttee vielä sen verran sanoa, että lokakuussa tuli täyteen 20 vuotta fanittamista. Tarkoitus oli tehdä asian johdosta oma kirjoitus, mutta se jäi kun en saanut aikaiseksi murtaa mun päiväkirjan lukkoa. Näin ollen the päivämäärä jäi mysteeriksi. Jotenkin on mielikuva, että päivämäärä olisi ollut 23.10.1995 kun lampsin Kaneen myymään pettymyksen aiheuttaneet Abban levyt. Silloin löysin Rare Masters kokoelmalevyn ja tietenkin ostin sen. Mukaan nappasin Kanen ilmaisluettelon ja se oli kuin olisi iskenyt kultasuoneen. Voi noita aikoja! : D Mutta 20 vuotta Eltonia on tullut kuunneltua enemmän vähemmän säännöllisesti eikä vielä(kään) kyllästytä. Joka kerta suoniin tulee ekstra buustia kun sööriä kuulee : )
 
Tämän hetken the laulu on Eivørin “ Verð Mín”. Kuulin ekan kerran sen joku pari viikkoa sitten ja biisi kolahti heti. Tuon jälkeen biisiä on soitettu usein radiossa. Kerrankin kuulin sen noin puolen tunnin sisällä kahdesti. Yleensä tuolta kanavalta ei samoja lauluja kuule toistamiseen yhden päivän aikana. Mutta eipä tuo usein kuuleminen ole haitannut kun biisi on vaan niin ihana! On jotenkin niin alkukantainen ja muinainen. Silloin vielä kun en tiennyt biisin esittäjää, kuvailin biisiä myös islantilaiseksi. Noh, joo, omalla tavallaan se on sitä vieläkin, mutta mieleen vaikuttaa kun tietää, että esittäjä ei ole islantilainen vaan färsaarelainen. Mutta ei tuo vähennä biisin ihanuuskerrointa. Heti nauhoitin biisin koneelleni ja voi hyvät hykkyrät miten paljon sitä on tullut soitettua ripiitillä! Joskus on soinut tuntikausia ns. taustamusana kun on tehnyt jotain muuta. Biisi löytyy tuubista, joten jos jotakuta kiinnostaa tietää mihin nyt oon haksahtanut, niin klikkaileepa sitten linkkiä
 
 
Musta on kiva, että mukana on sanat. Harmi, että alkuosa sanoista näkyy tosi huonosti. Enkun kielinenkin käännös sanoista on, mutta siihen suhtaudun hieman varauksella. Miten voi olla, että tuo “Verð Mín” voi tarkoittaa “be mine” ja “my world”? Mun mielestä kertsissä ei lauleta mitään muuta kuin nuo kaksi sanaa. Ehkä färsaari on venyvä kieli ; D
 
Nyt sitten odottelen mun vkl:n avausohjelmaa. Oli vähän hassu olo kun viime pe sitä ei tullut ns. ensilähetysaikaan. En tiedä miksi. Tilalla tuli toinen ohjelma. Mä olin ollut rahkapurkki valmiina, mutta purkki piti viedä takaisin kaappiin kun ohjelmaa ei tullut. Ranskan iskuista se ei johtunut kun siihen aikaan ne olivat vielä vain suunnitelmissa (joka valitettavasti myös toteutui...).
 
Ohjelma on aina uusittu myöhemmin samana iltana ja toivoin, että se tulisi edes uusinta-aikaan. Tulihan se, joten sain sittenkin nauttia kiivirahkan. Nyt on tullut pyöriteltyä kiivi- ja mansikkarahkaa vuoronperään, koska ne ovat sitä mitä sanotaan. Kiiviä on 9 % ja mansikkaa peräti 12 % ja sen kyllä huomaa maussa. Useimmissa on joku 3 %, joka on musta aika pieni prossa. Hyviä nekin on, mutta mieluummin sitä syö isompiprosenttisia.
 
Saapa nähdä tuleeko se ohjelma tänään oikeaan aikaan... Ai niin... Sitten kun se viime pe tuli, niin se oli uusinta edelliseltä viikolta. Jospa herra oli tekemässä viimeistelyjä uuteen levyynsä?
 
Koirista sen verran, että kun tänään heräsin, päästin piskit pihalle ja pienen tuumailun jälkeen pakkasin pullot reppuun. Tarkoitus oli lähteä palauttamaan pulloja ja sitten vähän treeniä sittarilla, mutta ikkunasta todettu sateettomuus oli väärä toteamus. Ulkona tihutti. Ei se haitannut vaan me jatkettiin matkaa. Välillä tihutus muuttui reippaammaksi sateeksi ja silloin aloin funtsia, että pitikö sittenkin luopua suunnitelmasta. Sitten kohta taas tihutti, joten jatkettiin matkaa.
 
Vaan, lopulta tehtiin uukkari. Oli sen verran epävakaata tuo sade, etten viittinyt lähteä niin pitkälle. Tihutus ei olisi haitannut, mutta ne kovemmat sateet eivät olleet mukava juttu. Koirien pesemisestä en vapautunut vaikka lenkki jäikin aiottua lyhyemmäksi. Nyt on todella kuraista. Jopa mun pihalla nuo tulevat likaisiksi. Tullapa lunta... Lapissa sitä on jo kuulemma 20-30 cm. Viu ja oih ja voih...
 
Kun oltiin taas kotona, annoin pojille luut. Tällä kertaa nautaa. Luiden syömisen jälkeen pesin kuratassut ja sitten pääsivät sisälle.
 
Hitsi, kun pitäisi päästä sitä agin kotiläksyä treenimään, mutta on liian märkää mennä hallille...
 
 
Peee ässs. Pitihän tuo linkki testata ; ) Mutta, kun äsken katoin tuon videon, niin nyt näkyivät kaikki sanat tosi hyvin. Näköjään vaikuttaa millä mielellä kompuutteri on, ainakin mulla...