Eilen sitten syntyivät ne pikkuiset, jotka saivat alkunsa kun Tico tuli hätiin. Ilman lääkäriä ei selvitty vaan tarvittiin leikkaus. Nyt sitten Ticolla on kolme poikaa ja kaksi tyttöä edellisen pentueen lisäksi. Kuvan olen nähnyt pikkuisista ja näyttäisi, että neljä olisi samannäköisiä kuin Tico vastasyntyneenä. Yksi sitten olisi tummempi. Enempää en tiedäkään kun en ole päässyt yhteyksiin. Joko numero on varattu tai sitten ei vastata. Kaiketi nukkuu kun viime yönä olivat kuulemma unet jääneet kahteen tuntiin. Täytyy koittaa myöhemmin uudelleen, sillä lisätieto kyllä kiinnostaa! Esim. se, että miten siellä voidaan, miksi päädyttiin leikkaukseen, onko Tico periyttänyt komeita tupliaan...

 

Noni, nyt on juteltu nartunomistajan kanssa. Lääkäriin piti turvautua kun narttu ei jaksanut ponnistaa kunnolla. Yhtä pikkuista oli kuulemma pitänyt hieman elvytellä. Syntymäpainoa pikkuisilla oli kivasti: 370g, 360g, 355g, 330g ja 310g. Kuulin, että narttu oli ollut huono syömään, mutta onneksi se ei näytä vaikuttaneen paljoa pentuhin. Tosin syömättömyyden syyksi on epäilty sitä, ettei tavallaan ole ollut tilaa ruualle. Näin nartusta kuvan, jossa se oli viimeisillään ja jösses mikä maha sillä on ollut! Kyllä on ollut vaikeaa liikkuminen.

Pennut ovat kuulemma kaikki erinnäköisiä ja aikamoisia räpyläjalkoja, eli kaikilla on kunnon tuplat. Olipa käynyt niin, että eläinlääkäri oli maininnut nartunomistajalle pennuilla olevan ylimääräisiä varpaita (ei tiennyt, että sellaiset kuuluu tällä rodulla olla). Ei kuitenkaan onneksi ollut alkanut poistamaan niitä! Mielenkiinnolla odottelen pennuista kuvia ja infoa. Eilen sovittiin, että käyn jossain vaiheessa katsomassa pentuja. Ehdottomasti menen!

Siihen sitten meni päivälleen kaksi kuukautta siitä kun narttu kävi Ticon luona (11.2.) ja pennut syntyivät (11.4.). Toivottavasti kaikki saavat hyvän kodin.

Liekö sattumaa vai mitä, että Sony on tämän kuun kalenteripoika isliskalenterissa? Että sattuikin Sony olemaan herra huhtikuu!

22.4. Kuulin, että pentuja oli käynyt katsomassa eräs pitkänlinjan kasvattaja ja se oli ollut tulokseen erittäin tyytyväinen! Pentujen väri kuulemma muuttuu joka päivä ja kaikista muista tulee punaisia, paitsi yhdestä. Lisäksi valkoista väriä olisi toivottu enemmän. Sen yhden kanssa taitaa käydä niinkuin kävi Sonyn toisen siskon kanssa... Ainoastaan yksi on pitkäkarvainen (se kaikkein tummin), eli taitaa näissä pennuissa olla Ticoa enemmän kuin edellisissä. Onhan siellä yksi, joka on kuin kopio isästään, mutta esim. Sony, niin ei siinä kyllä huomaa ticomaisia piirteitä juurikaan. Ja komeita tupliaankin Tico pihisteli.

Pennut voivat hyvin ja ovat kaikki reippaanoloisia. Vaalein jää todennäköisesti äitinsä luo. Tummin vaikuttaa kovalta menijältä, jolta löytyy ääntä. Ruokaa huutaa ja kuin keilapallo raivaa muut tieltään - olipa suunta mikä tahansa. Ja haukkumistakin on pentulaatikossa jo esiintynyt...

Pojille ei ole vieläkään tiedossa kotia. Tyttöjä kysellään. Mikäs siinä on, etteivät pojat kelpaa??? Toivottavasti pojatkin saavat vielä hyvät kodit!

Ensi viikolla mulla on lomaa. Kovin mietin, että menisinkö silloin notkumaan pentulaatikolle??? Toki haluan nähdä ne eloisammassakin muodossa, mutta ei vaan jaksaisi odottaa sinne asti...

Nartunomistajan luona oli ollut tänään oikea kasvattajien kokous ja samalla oli yritetty astuttaa yhtä tanskalaista narttua. Ei ollut onnistunut kun tyttö näytti vaan hampaita. Lopulta oli päädytty keinosiemennykseen. Eipä ollut halpa astutusreissu!

Tässä on se Sonyn velipoika (vas) isänsä kanssa

Hokasin tuossa kerran miten saan pojista kuvat tuonne sivuun ja samalla opin pienentämään kuvia. Kävin kaikki blogikirjoitusten kuvat läpi ja pienensin ne, sillä ne olivat olleet aivan liian suuria. Nyt näyttää kivemmalta. Ainoastaan kirjoitus "Elohopealauman tapaaminen" oli jostain syystä sellainen, etten saanut siirrettyä kuvia (?). Onneksi sentään niitä sai pienennettyä.