Kaurakeot – makeat tai pikantit  (160 – 170 kpl)
 
 
50 ml auringonkukkaöljyä
 
100 ml täysmaitoa
 
2 keskisuurta munaa
 
125 g tummia vehnäjauhoja
 
250 g kaurahiutaleita
 
1 paketti leivinjauhetta
 
1 tl kuivattuja, murennettuja munankuoria
 
 
Makeaan versioon:
 
5 kuivattua rikittämätöntä aprikoosia (pienennettynä ja noin 2 tuntia vedessä liotettuna)
 
 
Pikanttiin versioon:
 
2 rkl tuoretta, jauhettua tai reilu rkl kuivattua persiljaa
 
 
Vatkaa öljy, maito ja munat vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja munankuoret ja lisää sekaan vähitellen. Anna turvota 10 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa joukkoon aprikoosit tai persilja. Muotoile seoksesta pieniä palloja (läpimitta noin 1 cm), paina ne litteäksi ja laita leivinpaperin päälle pellille. Paista 180 asteessa keskitasolla 15 minuuttia. Anna lopuksi kuivahtaa 5-10 minuuttia sammutetussa uunissa.
 
Säilyvyys: Jäähtymisen jälkeen peltirasioihin suljettuna noin kuusi viikkoa.
 
 
Ohjeen tarjosi Brigitte Rauth-Widmannin “Jos koirasi osaisi kokata” kirjanen.