Já, siellä se mun tulevaisuus nyt on. Yksi tapahtuma alkoi puhaltamaan usvaa mun tulevaisuuden eteen ja loppu vuodesta voi tulla varsin mielenkiintoinen...
 
Kuulin tuossa jokin aika sitten, että mun työt loppuu 2.10. Uutinen ei aiheuttanut mitään suuria tunnereaktioita. Otin uutisen vastaan rauhallisesti nyökytellen ja ookoota tai selvää hokien. Pomolle tapahtuma ei ollut helppo. Oli ihan itku kurkussa. Eikä ihme. Ite oli aamulla saanut potkut ja sitten joutui jakelemaan potkuja muille. Kaiken kaikkiaan 76 sai tuntea globalisaation nahoissaan. Irtisanomisilmoituksen jälkeen sai lähteä kotiin jos halusi. Pomo kirjoitti saikkua loppupäivälle. Töissä ei ollut mitään järkevää tekemistä, joten ihan mielelläni lähdin töistä neljä tuntia aiemmin pois. Ei töissä ole muutenkaan ollut paljoa tekemistä. Harvassa on olleet päivät, jolloin oon tehnyt kokopäiväisesti sitä mitä pitäisi. Siirrot Viroon on kyllä näkyneet tuolla jo jonkin aikaa ja tuskin kenellekään oli yllätys kun kerrottiin YT-neuvotteluiden alkamisesta.
 
Että nyt vaan vyötä tiukemmalle vielä kun rahahana on auki. Suunnitelmissa oli pari koirajuttua, mutta en nyt sitten tiedä, että pitäisikö vaan jättää ne välistä, huoh :/
 
Jaaja, eipä tiedä, vaikka pitäisi pistää talo myyntiin ja muuttaa poikien kanssa vuokralle... Kaikenlaisia mörköjä on päähän pälkähtänyt. Mutta jonkinlaista karttaakin oon koittanut piirtää löytääkseni ulos usvasta. Mikään huippusuunnistaja en oo ikinä ollut, mutta jospa kerrankin olisi sen verran tuuria matkassa, että kartan lukeminen onnistuisi ja maaliin pääsisi. Niin ja se lottovoitto olisi aika kiva oikotie. Tai oikeestaan se ratkaisisi kaikki ongelmat, joita tällä hetkellä on...
 
Miltä nyt tuntuu? Olo on aika neutraali. En ole masentunut. Yhdelle sanoin, että olen kuin islis, jolla on häntä pystyssä ja utelias kuono kohti tulevaisuutta. Mutta, lisäsin myös, että toivon, etten ole loppu vuodesta islis, jolla on häntä ja korvat alhaalla.
 
Omat treenit on olleet tosi vähissä viime aikoina kun on ollut niin kuraista. Ei silloin viitti mennä hallille. Tokihan sitä voisi treeniä muuallakin jotain muuta, mutta ei vaan ole saanut aikaiseksi. Ööö... tässä on tainnut vilahtaa kolmet agitreenit ja kahdet tokoilut, jos nyt oikein muistan.
 
24.2. olevat agitreenit on kyllä pyyhkiytyneet aikalailla pois mielestä. Niistä on jo aikaa ja sitten on ollut kaikkea tohinaa sen päälle. Silloin taisi pääosassa olla okseri. Jonkinlainen muistikuva mulla on radasta, mutta kokonaan sitä en muista, joten olkoon. Tokoa ei ollut kun ope oli lomalla.
 
3.3. ageiltiin taas. Ajatella miten paljon voi saada aikaiseksi kolmesta esteestä! Oli vain A, hyppy ja putki. Niitä sitten sahattiin niin, että numeroita sai laittaa aina seiskaan asti. A, hyppy, putki (meni A:n alla), hyppy takaa, putkeen toisesta päästä, hyppy ja A. Se oli aika hauska treeni. Ite siinä ei tarvinnut paljoa liikkua. Jomi pomppasi Aalta pois niin, ettei kuulemma mennyt kontaktialueelle. Sitä sitten vähän muistuteltiin. Aan jälkeisessä hypyssä menin liian kauas koiran mukana. Jomi kun irtoaa hyvin, niin mun ei olisi tarvinnut mennä niin pitkälle. Tätä myöskin hinkattiin. Sen jälkeen kaikki sujui loistavasti.
 
Toisella osuudella oli eri esteet. Oli puomi, hyppy, putki, hyppy, takaa kiertäen toiselle hypylle ja sitten taas puomi. Tiedän, ettei teille sano mitään vaikka esteet luettelen, mutta mä en jaksa alkaa piirtämään mitään kaavioita. Oli tässäkin jotain sählinkiä, mutta en muista mitä.
 
Toko, toko, toko... Mitäköhän siellä tehtiin? Just nyt en muista muuta kuin, että lopussa kierrettiin ympyrää ja kouluttaja käskytti eri käskyillä. Oli lähinnä kuullun ymmärtämistä ohjaajille ; ) Oli täyskäännöstä, 360 oikeaan tai vasempaan. Liikkeestä maahan tai seiso, jne. Aa, nyt muistan, että jonkinlaista seuraamista oli kun mulla ei heti raksuttanut kun kouluttaja käski kääntyä vasempaan. Menin hetken aikaa eteenpäin miettien, että mihinkäs mä nyt käännyn xD
 
Niin ja alussa oli sivulle tuloa eri suunnista ja kulmista. Niin ja luoksetuloakin oli. Otin ilman hihnaa. Hyvin meni. Kyllä näköjään vielä jokunen harmaa on hengissä kun alkaa tulla mieleen mitä tuolloin tehtiin. Varmaan makoiluakin oli, vaikken sitä varsinaisesti muista.
 
Kyyti saatiin opelta. Jomi on tuollainen open lellikki ; ) Se aussin omistaja ei ollut treeneissä, joten kouluttaja tarjoutui heittämään kotiin. Se oli kyllä kiva kun repussa oli jo kaksi märkää pukua. Yksi puku likaantui kun mentiin agiin ja toinen kun mentiin tokoon. Ei sitten tullut kuraista koiraa noiden lisäksi pestäväksi kun kyydillä päästiin : )
 
Ja männä tiistaina oli tuplatreenit myöskin. Olin väsynyt kun olin onnistunut hankkimaan univelkaa. Vakavissani mietin treenien väliin jättämistä. Ei olisi hotsittanut yhtään. Ehkäpä tästä syystä olin ihan kaamea agissa.
 
Kolme hyppyä ja sitten käännös vasempaan kepeille (kepeissä oli verkot kun joku oli jättänyt eikä niitä alettu poistamaan). Keppien jälkeen kaksi putkea ja sitten puomi. Hyppy menosuuntaan ja hyppy takaa. Rengas, hyppy, putki ja ne alun kolme hyppyä.
 
Rata käytiin läpi, mutta silti mun ohjaaminen oli jotain todella tökeröä. Mulle tuli tunne, etten tiedä mitä tehdä radalla ja sen kyllä huomasi. Meidän meno oli enemmänkin agia kera tokon. Siis jotenkin silleen, että aina odotin Jomin tekevän jotain, tulevan luo, ennen kuin taas mentiin. Tyylipisteet oli kyllä reeeeeeeeiiiiiiiiiiiluuuuuuuuustiiiiiiiiiih pakkasen puolella : D
 
Toisella kertaa keppien päähän laitettiin namipalkka. Kouluttajalta jäi lautanen maahan ja alkoi ottamaan sitä pois kun Jomi oli puomilla. Jomi huomasi tämän ja hyppäsi alas kesken kaiken ruuankiilto silmissään. Revettiin nauramaan kouluttajan kanssa. Hän oli meinannut, että ottaa lautasen pois häiritsemästä, mutta silloinhan Jomi sen vasta huomasikin!
 
Kerta ruokinta kepeillä riitti tekemään kepeistä päivän parhaan esteen. Viimeisen putken jälkeen jompula karkasi kepeille, vaikka ne eivät olleet mitenkään suorassa linjassa putken jälkeen. Ne kolme hyppyä olisivat olleet, mutta kepit oli mukavammat kun sieltä sai ruokaa (ainakin kerran). Taisi karata kolmesti kepeille. Hassu ahmatti xD
 
Vaikka agissa menikin mun osalta penkin alle, toko sujui paremmin. Oli yksi parhaimmista tokokerroista! Jomi oli ihan uskomattoman upea!
 
Paikalla oli vain yksi koirakko meidän lisäksi. Kolmas saatiin kun kouluttaja otti yhden beusseistaan. Kouluttaja viljeli lattialle kivoja leluja ja tötsiä. Ensin piti kävellä kohti noita ja sitten tehdä uukkari. Seuraavaksi piti kävellä vähän pidemmälle ennen uukkaria. Ja sitten läpi lelujen vauhtia koventaen ja koiraa kehuen. Tämä harjoitus meni ihan täydellisesti. Jomin seuraaminen oli upeaa : ) Kun tuo oli mennyt niin hyvin, niin sitten vielä takaisin päin tuon leluviljelmän läpi ja hyvin meni. Kyllä oli pieni poika niin hyvässä iskussa, että ei olisi uskonut, että pohjalla oli agitreenit.
 
Sitten piti seuruuttaa ja pysähtyä keskelle leluja. Tuo pysähdys tehtiin mennen tullen. Ekalla kertaa mä mokasin kun palkkasin Jomin. Se pysähtyi hienosti eikä välittänyt leluista, joten namia nassuun. Tämän jälkeen ukko vähän herpaantui. Palkkaus oli selkeä virhe. Takaisin tullessa en palkannut vaan kehuin ja nyt ei herpaantunut.
 
Seuraavaksi kouluttaja teki törpöistä pujotteluradan. Kaksi koiraa kiinni seinään ja yksi pujotteli. Seinässä kiinni olevien koirien omistajat tekivät häiriötä liikkumalla edestakaisin lähistöllä kun yksi koirakko pujotteli. Mennen tullen meni todella hienosti. Ei tarvinnut mitenkään tsempata pientä vaan kontakti pysyi koko ajan liikkeelle lähdön jälkeen. Hieno ukkeli : )
 
Luoksari tehtiin läpi törppöjen + kahden muun ihmisen liikkuessa törppöjen lähellä. Jomi tuli sivulle ilman ongelmia : )
 
Makoilussa oli häiriötä kerrakseen. Kaksi makoili ja yksi koira teki häiriötä. Omistajan piti joko leikkiä koiran kanssa tai sai tehdä ihan mitä vaan häiriöksi muille. Piti myöskin kehua tavallista kovemmalla äänellä, että makoilijat varmasti kuuli. Mä sitten riehuin Jomin kanssa. Seuruutin sitä, kehuin paljon, tein jääviä, vähän rallya, oikella puolella kävelyä. Mitä nyt ikinä vaan mieleen tulikaan. En tajunnut, että kouluttaja kattoisi meitä. Tajusin sen vasta sitten kun kuulin takaani “tosi hyvin kun pysähtyi kuin seinään vaikka se juoksi.” Olin käskenyt Jomia seisomaan kun vähän juostiin.
 
Jomi makoili paikallaan kahden muun koirakon riehuessa. Kävin välillä palkkaamassa enkä ollut kuin muutaman metrin päässä, mutta tyytyväinen silti oon.
 
Ja taas saatiin kyyti opelta. Kiitos vaan tosi paljon : ) Tuo matka on liian lyhyt kun juttua riittäisi pidempäänkin matkaan ; )
 
Jotain tämmöstä on tullut tehtyä koirapuolella. Isoset on kyllä jääneet ikävästi paitsioon :/
 
Aurinko on paistanut ja leskenlehdet kukkii. Ekat keltsit bongasin maanantaina. Loppu viikosta huomasin, että ruoho alkaa jo nyt vihertämään. Tätä menoa nurtsin leikkuukaudesta tulee pitkä...
 
Päivänä eräänä näpsin pojista kuvia kun olivat pihalla. Viimeisiään vetelevä lumikasa on niiden lempipaikka. Siinä kaivetaan, sitä syödään ja sen päällä painitaan. Välillä käydään tekemässä pieni rundi ja sitten taas kasan kimppuun. Hassulit : D <3 Alla tähtäilyn tuloksia.
 
 
             spring2.jpg
                                    Suuri ilo pienestä lumikasasta.
 
 
             spring1.jpg
                                         Kylläpä tassu taipuu hyvin!
 
 
             spring7.jpg
                                               Ja ranne myös!
 
 
             spring5.jpg
                                            "Plääh, sun kuvailua..."
 
 
             spring11.jpg
                                    "...me pistetään päät piiloon."
 
 
             spring9.jpg
                                             Salakavala hyökkäys...
 
 
             spring10.jpg
                                             ...ja ranteesta kiinni.
 
 
             spring19.jpg
                                        Sama taktiikka, eri kohde.
 
 
             spring21.jpg
                                   Karvasammakot riehaantuivat...
 
 
             spring18.jpg
                                        ...taistelemaan lumikasan...
 
 
             spring20.jpg
                                        ...herruudesta ja voittaja...
 
 
             spring17.jpg
                                   ...jäi paistattelemaan aurinkoon.
 
 
             spring3.jpg
                                         Viisaat pää yhdessä? ;)
 
 
             spring4.jpg
                                              Hyvältä näyttää :)
 
 
             spring15.jpg
                                         Tarkkaavainen vaanija.
 
 
             spring16.jpg
                                           Tai ehkei sittenkään.
 
 
             spring13.jpg
                                      Pala lumikasaa hampaissa.
 
 
                              spring6.jpg
                                              Mun pieni sievä <3
            
            
 
Kerrottakoon vielä, että vihdoinkin olen saanut haltuuni sen islantilaisen artistin cd:n, joka oli ollut hakusessa jo jonkin aikaa. Miehen miellyttävä ääni koukutti mut siinä määrin, että levy piti saada. Kyllä artistin nimen ettiminen aiheutti harmaita hiuksia, mutta sinnikkyys palkittiin ja cd on nyt mulla, loksins (viimeinkin)! : ) Paljoa en sen lauluista ymmärrä, mutta ei se mitään, kiva sitä on siltikin kuunnella. Laiskuuttani en nyt jaksa laittaa kuvaa cd:stä, mutta herran nimi on Guðmundur Óli Scheving. Halukkaat voivat sitten kuuklettaa cd:n silmiensä eteen ; )