Päänlihasuikaleet makaronin kera
 
250 ml suolaamatonta lihalientä
 
1/2 tl jodioitua ruokasuolaa
 
250 g pienennettyä, pakastettua naudanpäänlihaa
 
40 g (= 1 kokonainen) kanan maksa
 
1 pieni valkosipulinkynsi puristettuna
 
1 tl murennettuja munankuoria
 
120 g täysjyväistä farfalle-pastaa
 
2 rkl oliiviöljyä
 
 
Sulata päänliha ja kypsennä sitä 10 minuuttia lihaliemessä. Suikaloi maksa ja lisää se lihan joukkoon. Höyrytä vielä 5 minuuttia suljetun kannen alla. Sekoita mukaan suola, valkosipuli ja munankuoret ja anna jäähtyä. Keitä makaronit juuri ja juuri kypsäksi ja sekoita suikaleiden joukkoon. Kun ateria on haaleaa, tiputtele päälle öljyä ja tarjoile.
 
Säilyvyys: Jääkaapissa 1-2 päivää, pakastimessa kuusi viikkoa.
 
Ohjeen tarjosi Brigitte Rauth-Widmannin “Jos koirasi osaisi kokata” kirjanen.