Maanantaina olin taas koirakoulussa Sonyn kanssa. Odotusajaksi annoin sille nakinpaloilla täytetyn kengän. Pysyi suhtkoht hiljaisena. Melko hyvin meni se alkukiertely. Tarkkana sai olla. Jaon jälkeen pujoteltiin. Se meni ihan kivasti. Liikkeelle lähtö näyttäisi olevan vaikeinta Sonylle. Silloin tulee helposti haukahdus. Sitten tutkittiin. Paljon oli tyhjää aikaa kun toinen kouluttaja keskittyi enemmän puhumiseen. Pitkän ajan päästä taas tutkittiin ja mentiin se mun kammotus: kolmio. Taas tyhjää aikaa. Sitten mentiin parijuoksua. Koirat olivat vierekkäin molempiin suuntiin mentäessä. Se meni Sonylta ihan kivasti. Tosin, epäilen, että se toinen oli tyttö... Viimeisenä pujottelua. Hyvin meni.

Olen hieman pettynyt tuohon koulutukseen kun oli niin paljon tyhjää aikaa. Eikä kertaakaan kierretty ympyrää yhdessä. Rotukaveria ei näkynyt. Käveltiin takaisin.

Se on niin kurjaa jättää aina Tico kotiin, mutta Sony tarttee nyt treeniä Ticoa enemmän. Ja Sony ei osaa olla yksikseen. Sitä ollaan kyllä opeteltu, mutta...?

Mutta tiistain mätsäri oli varattu Ticolle, varsinkin kun sain Sonylle seuraa. Hetken kyllä näytti siltä, että molemmat olivat menossa kehään, sillä Sonyn seuralainen halusikin lähteä mukaan.

Suunnitelmat muuttuivat jälleen kerran kun olin lähdössä käyttämään poikia pienellä lenkillä ennen lähtöä. Satoi vettä. Ei ollut kiire, joten odottelin. Kun sade loppui, niin päätin mennä mätsäriin. Sonyn seuralaista ei kiinnostanut mahdollinen sateessaolo, joten Sony lähti kyläilemään.

Olin juuri mennyt ulos autosta Ticon kanssa kun tuntematon mies meni ohi ja sanoi: "todella terhakan näköinen koira." Kiitin hämmentyneenä ja mies toisti sanansa. Kiitin uudelleen ja mies lisäsi: "valioyksilö." Taas kiitin.

Jonossa Tico olisi halunnut mennä joka suuntaan ja hieman haukkuikin. Ilmoittautumisen jälkeen käytiin pienellä kävelyllä ja treenattiin. Treenit menivät hyvin.

Satoi hetken vettä juuri kehien ilmoitettuun alkamisaikaan. Silloin oli vielä ilmoittautujia jonossa, joten lienee hyvä, että kehät alkoivat reilun vartin myöhässä.

Kyllähän se jännitti mennä Ticon kanssa kehään kun se on viime aikoina käyttäytynyt huonosti kehässä.

En osaa sanoa mikä koira oli meidän parina, sillä olin niin keskittynyt Ticoon. Ensin kierrettiin kehä yhdessä. Sitten tutkittiin. Se olisi voinut mennä hampaiden osalta paremmin. Siirryttäessä Tico haukkui muutaman kerran. Sitten vielä kerran yhdessä ympäri. Saatiin punainen "iloisesta esityksestä", kuten tuomari asian ilmaisi.

Arvostelun loppupuolella alkoi satamaan ja vettä tuli reippaasti punaisten kehässä ollessamme. Ticon silmiin meni vettä kun se katsoi ylöspäin. Se oli selvästi siitä inhottavaa, eikä sitä olisi huvittanut seistä. Kiertäessämme tuli murinan poikasta lähellä olevasta koirasta. Murinan kuuli juuri ja juuri, ettei se sen kovemmaksi ehtinyt yltyä.

Ei sijoituttu, mutta tyyytyväinen olen, että Tico käyttäytyi ainakin kasin edestä. Ilmeisesti vielä toimii mun kanssa, vaikkei muiden kanssa toimikaan.

Sony oli käyttäytynyt ihan hienosti kylässä. Muutaman kerran se oli kuulemma tehnyt jotain kiellettyä, mutta oli uskonut kieltoa.

Tänään olisi taas mätsäri, mutta katotaan menenkö. Riippuu säästä ja miten ehdin. Jos menen, se on Sonyn vuoro.