Aamulla kun käytin poikia metsässä satoi vettä, joten tuli sitten notkuttua koneella turhan kauan. Osa syystä on Sonyn. Se innostui harjaamaan aamulla hampaitaan varmaan joku pari tuntia. Jos olisin mennyt nukkumaan, harjaus olisi loppunut samantien. Kiva, että joku syö noita isoja luita.

Joo netissä notkuin niin, että pyykit unohtuivat koneeseen. Muistin laittaa ne vasta kun olin herännyt. Kuvittelin, ettei tänään olisi ollut asiaa koira-aitaukseen, mutta kun heräsin paistoi aurinko. Siis pikku lenkin jälkeen suuntasin kohti aitausta Sonyn kanssa.

Matkalla fundeerasin tuleeko sinne ketään kun on perjantai ja silleen. Nähtiin siili. Sony meni reippaasti kohti piikkipalloa. En päästänyt ihan lähelle siltä varalta jos herra olisi tuikannut kuononsa siihen.

-beagle, englanninsprinkku, kk mäykky, "tico" (lapinporokoira), kolme tyttö monirotua ja ne espanjalaiset pojat (monirotu) olivat tänään siellä. Pikaisesti kävi portugalinvesikoira tyttö.

Siis oli kyllä todella mahtavaa kun ei kertaakaan oltu yksin kolmen tunnin aikana! Alusta loppuun oli seuraa. Sony oli reipas, koitti saada toisia leikkimään, mutta ei niitä oikein kiinnostanut. Hetkittäin Sony sai olla jahdin kohteena. Uskomatonta vauhtia pinkoi! Tuo onkin hieman hankalaa Ticon ja Sonyn kesken leikeissä kun molemmat tykkäävät saaliin roolista. Sony nyt ainakin vielä suostuu myös jahtaajaksi.

Kaiken kaikkiaan se meni hyvin. Sonylle hyvää koiratreeniä. Urostenkin kanssa tuli toimeen kunhan ne eivät alkaneet liikaa pullistella. Tyttöjä tuo mokoma koitti astua... Mutta onneksi Sony eroaa Ticosta siinä, että se uskoo kun kielletään. Vedellä piti hiljentää herra muutaman kerran. Kerta ruiskaus riitti. Ja oli kyllä aikas mahtava tunne kun muut juoksivat portille haukkuen ja Sony oli HILJAA! Ja jos sattui haukkumaan, sai äkkiä hiljaiseksi.

Joo, nyt on käytössä vesi. Taisi sitruunanmehu saada Sonyn inhoamaan ruiskutusta kuin ruiskutusta. Hieno homma jos se tästä nyt tällä suttaantuu. Muistan vieläkin sen pikku nassikan joka sai vesisuihkun haukkuessaan. Nassikka napitti takaisin haukkuen ja naama vettä valuen. Silloin vesi ei tehonnut.

Sikälikin Sonyn on hyvä käydä aitauksessa, että saa oppia ettei kaikkien koirien kanssa voi leikkiä yhtä rajusti kuin Ticon. Välillä sitäkin näki...

Mahtava reissu! Sony sai jäädä yksin kun kävin Ticon kanssa kunnon lenkillä. Mulla oli nauhoitus, mutta en sitten tiedä miten Sony oli kun nauhoitus oli pilalla. Uskoisin (ja toivoisin), että herra on ollut väsy ja nukkunut.

Hetkittäin kun siellä oli vain tyttöjä, harmitti ettei Tico ollut siellä...

Ja tämän otsikon alle lisään muutkin aitailujutut. Turhaa tehdä jokaiselle oma juttu kun se otsikko olisi kuitenkin tyyyliin "koira-aitauksessa" ja sitten niitä pitäisi alkaa numeroimaan.

 

11.7.2009

Siperianhusky ja colliesekoitus tyttö 6 kk. Ja sitten sellainen pikkuinen valkovoittoinen koira, jonka rotua en nyt saa päähän. Se oli tyttö ja 1,5 v. Tälläiset olivat tänään aitauksessa seurana.

Monirotu tyttö omi vesikupin itselleen. Ja molemmat tykkäsivät olla saaliita. Se oli hupaisannäköistä välillä kun Sony houkutteli tyttöä peräänsä ja tyttö Sonya sen perään. Jomman kumman oli annettava periksi, sillä muuten ei leikistä olisi tullut mitään. Useimmiten Sony voitti. Jessus kun se pääsee kovaa vauhtia! Tytöllä oli vaikeuksia pysyä perässä, mutta hän oli sen verran fiksu, että oikaisi! Tuo tyttö oli aika kauan aitauksessa. Loppupuolella Sony yritti astua... Kiellosta lopetti.

Kyllähän pienten puolella pistäytyi pikaisesti 4-vuotias dobberiuros. Ja 6 kk:n ikäinen tyttö beauceroni. Sitä Sony hieman pelkäsi.

Isojen  puolella oli jonkin aikaa 11 kk:n ikäinen pyreneittenmastiffi. Se oli järkäle. Säkää noin 77 cm ja painoa sellaiset 60 kiloa. Sony katseli isoa koiraa aidan läpi ja välillä puhisi sille. Taisi poikaa pelottaa.

Oltiin 2,5 tuntia. Lähdettiin kun alkoi satamaan. Seuraa ei ollut koko aikaa, mutta reissu ei ollut turha. Ticoa oli ikävä hetkinä, jolloin sekin olisi voinut olla siellä. Aion lomalla kokeilla kepillä jäätä ja mennä Ticon kanssa aitaukseen. Sitten lähdetään pois jos tulee poikia. Olisi se hienoa jos Ticokin saisi kontakteja muihinkin koiriin ja tyttöjen kanssa se tulee toimeen. Ja tyttöjä tuolla tuntuu käyvän paljon.

Sony sai taas olla tunnin verran yksin kun menin Ticon kanssa ulos. Nauhoitus paljastaa, ettei Sony ollut ihan koko aikaa hiljaa, mutta ei se oikeastaan haukkunut kertaakaan kunnolla. Ihan tyytyväinen olen. Varsinkin kun oli ukkosta ilmassa. Ja on edelleen. Kumpikaan ei siihen reagoi. Niin sen pitääkin olla.

Se poika ei ollut kumpanakaan päivänä, mutta niinhän se viimeksi sanoi, että ovat yleensä viikonloppuisin mökillä.

Niin ja jos koiria ei huvittanut leikkiä, Sony meni omistajien rapsutettavaksi. Näin molempina päivinä.

 

1.8.2009 Päästiin taas pitkän tauon jälkeen aitailemaan. Sää ei ole ollut kovin suosiollinen viikonloppuisin. Joko on satanut tai sitten helottanut. Porukkaa ei ollut kovin paljoa. Joku pari tuntia Sony sai olla ilman koiraseuraa. Se pikkupoika oli taas siellä, että sentään rapsuja ja haleja Sony sai. Sitten sinne tuli koira, jota oon aina luullut bichoniksi, vaan ei ole sitä. Ja tulipa sinne dopperikin. Molemmat uroksia, eikä Sonylla ollut mitään ongelmaa niiden kanssa. Dopperi meni isojen puolelle heti kun pääsi. Sinne tuli myös mudinnäköinen sekarotutyttö. Ja myöhemmin se upea porokoiratyttö. Sekarotu pelkäsi ukkosta. Siellä alkoikin satamaan. Sonya ei sade haitannut. Juoksenteli iloisena ympäriinsä ja kävi välillä moikkaamassa sateensuojissa seisovia ihmisiä. Ticokin pääsi aitailemaan. Heti ekana se antoi isojen puolella olevan dopperin kuulla kunniansa. Tyttöä yritti astua. Varsinaista käytöstä taas.... Tytön mentyä pojat keskittyivät lähinnä dopperin haukkumiseen, joten lähdin pois. Sony oli kyllä kurainen! Pesin pojat näyttelykuntoon.