Tänään mun hyvin rakas mummi täyttää 90 vuotta! Ei sitä pysty helposti käsittämään, että mitä kaikkea tuossa ajassa ihminen on ehtinyt kokemaan ja näkemään. Sotaa, työelämän muutoksia, lamaa, tietotekniikan aiheuttamia muutoksia... Siis vaikka mitä. Ja tietenkin hänellä on ollut mullistukset ja muutokset omassa elämässään. Helpolla hän ei ole päässyt, mutta hienosti on selviytynyt. Kyllä vetää nöyräksi ajatella tuota kaikkea.
 
Edelleen mummi on järjissään ja muisti pelaa todella hyvin. Joskus tuntuu, että paremmin kuin mulla. Just näin jossain juttua, että ne, jotka kutovat, niillä on hyvä muisti. Mummi kutoo paljon. Tai ainakin kutoi. Nykyään vähemmän kun kaikki paikat alkavat olla täyttä kädentuotoksia.
 
Mummi käy joka aamu lenkillä. Tarvittaessa kävelee lähellä olevaan kauppaan tekemään ostoksia jos vaikka jotain uupuu kun alkaa tehdä ruokaa. Kävelyt hän tekee ilman keppiä tai rollaattoria.
 
Kuulo on heikentynyt ja periaatteessa hänen pitäisi käyttää kuulolaitetta, mutta vähän nihkeästi hän sitä käyttää.
 
Siis ikäisekseen mummin on oikein hyvässä kunnossa. Ainoa isompi vaiva on se, ettei hän voi enää nostaa käsiä kovin korkealle. Onneksi hänen lapsiaan asuu lähellä, niin hän saa tarvittaessa apua.
 
Kyllä mun super-mummi pesee mennen tullen kaikenmaailman teräsmiehet sun muut sankarit. Teräsmies, Batman, Taikaviitta, yms. eivät ole todellisia, mun mummi on! Hänen kaltaista ihmistä ei voi kuin katsoa ylöspäin.
 
Kaikkea edellä kirjoittamaani yritin tiivistää runoon, jonka laitoin mummin korttiin. Alla on skannattuna kortti “molemmin puolin”. Sisäpuolen toinen sivu ei jostain syystä skannautunut kunnolla vaan siitä jäi yläpuolen nalletarrat pois. Sellaiset on runon ylä- ja alapuolella.
 
Sydämeni pohjasta toivotan rakkaalle mummille oikein paljon onnea 90 vuoden iän saavuttamisesta <3
 
 
             IMG_0005.jpg
 
 
 
             IMG_0004.jpg