J%26J-normal.jpg

 

Viime vkl:n paras juttu oli kun roopermanni visiteerasi piiiiiitkästä aikaa. Laiska ei nyt jaksa tarkistaa, että oliko peräti eka visiitti tänä vuonna, mutta ei niitä ole korkeintaan ollut kuin yksi tai kaksi. Meidän neidit tulivat hyvin silti juttuun <3 Alkuun oli vähän nahinaa lelusta, mutta kun se otettiin pois, niin kaikki oli hyvin. Myöhemmin kierrosten laskettua lelu voitiin antaa pojille ja ne leikkivät nätisti yhdessä. Siskolla oli lapset mukana ja Jomin allas oli suosittu paikka. Jotenkin hassua, että viime kesänä oli isompi allas, mutta ei se kiinnostanut siskontyttöä tai dobsua. Sonykin kävi siinä vain satunnaisesti. Tässä uudessa altaassa pallukka on yleinen näky, samoin dobsu ja lapsetkin tykkäävät altaasta. Oikeestaan ei ole ikävä isoa allasta. Tämä pienempi on helppo puhdistaa kun saan kipattua vedet pois. Isommassa piti äyskäröidä. Pienen plussaa on sekin, ettei reunat lörpötä. Yhdellä sivulla on tuki, mutta ei muuten. Luulen, ettei tukea tarttis lainkaan jos maa ei olisi vähän vino sinnepäin.
 
Miltei kolme tuntia visiteerasivat. Jomilla kesti vähän lämmetä. Luulen, että se vähän ihmetteli lasten touhuja. Ei ole tottunut sellaiseen, että pihalla on niin paljon hälinää. Oli ihan hyvää treeniä hömpylle. Sitten kun hömpy lämpeni, niin sitten kirmailtiin, vedettiin lelua tai muuten vain leikittiin. Oi hitsi, miten mahtavaa oli katella kahden hienon pojan touhuja : )
 
 
             jyjo11-normal.jpg
                                     Pitkästä aikaa taas leikkimässä :)
 
 
             jyjo25-normal.jpg
                              "Tajuu nyt! Mä EN tykkää kun sä huudat!"
 
 
             jyjo24-normal.jpg
                             "Siis mmmitä nuo pienet ihmiset tekee?!?"
 
 
             jyjo31-normal.jpg
                                              Liitäen yli altaan.
 
 
 
 
Otin pari lyhyttä videotakin pojista. Videot jäivät lyhyiksi kun lopetin kuvaamisen jonkun alkaessa puhumaan.
 
 
Pieni vetoleikkivideo
 
 
 
Pieni juoksupätkä
 
 
 
 
Roopermanni kyläili eilenkin. Nyt olivat pari tuntia. Alunperin vieraiden piti tulla klo 12. Aikataulu vähän muuttui ja hyvä niin, sillä viis yli 12 tuli vettä aika reippaasti. Tuolloin otin sisälle isoset, jotka olivat lenkin jälkeen liimanneet ittensä laattoihin viestittäen etteivät aikoneet tulla sisälle. Niistä näki, että ne tiesivät mitä tuleman piti. Joutuisivat jäämään kotivahdeiksi. Eikä jörötystä lieventänyt sekään, että oltiin menty puolentoista tunnin lenkura. Loppupuolella lenkkiä saatiin niskaan rakeina alkanut sadekuuro.
 
 
             jojy3-normal.jpg
                                       "Tää allas on kiva paikka!!!"
 
 
             jojy9-normal.jpg
                                               Kaverukset <3
 
 
             jojy23-normal.jpg
                       "Mä voin vähän jeesiä sua tuossa kantamisessa."
 
 
             jojy42-normal.jpg
                                                Paijattavana.
 
 
 
 
Tuo allas taitaa falskata. Pe aamuna täytin sen ihan piripintaan. Kaatosade sai mut kattomaan ikkunasta ulos noin viiden tunnin jälkeen. Tuolloin huomasin vedenpinnan laskeneen. Koirat eivät olleet käyneet pihalla, joten niistä se ei johtunut. Ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin, että allas mokoma vuotaa (nyt jo!). Muutaman tunnin kuluttua se olikin tyhjä ja tuuli lyttäsi sen kasaan.
 
Perjantaiset päätelmät saivat eilen horjutusta. Täytin altaan siinä puoli kahdentoista jälkeen. Olisin voinut lyödä vaikka vetoa, että se on tyhjä iltaan mennessä, vaan eipä ollut. ? Altaan vesi on liki mustaa kun roopermannista lähti vähän väriä ; ) Tai sitten altaaseen kulkeutui hiekkaa koirien tassuissa. Dobsu jopa laski vettä altaasta pariin otteeseen, mutta silti siinä on vettä yli puolenvälin. Olisikohan koirien mukana tullut moska tukkinut ne pienet reiät, joista allas vuotaa? Siskonpojalla ei ole osuutta asiaan, sillä se ei saanut lotrata kun oli sen verran vilpoista. Ja mä kun olin niin ostamassa uutta allasta. Mitäs sitä nyt sitten...
 
Eilen sisko toi mukanaan pakkasherkkuja ja poitsut saivat selkärangat kun vieraat olivat lähteneet. Taaskin Tico söi omansa nopeiten. Jomilla oli jäljellä pieni pala rankaa kun se alkoi kiikuttaa sitä mulle. Siis kävi mun luona palan kanssa ja sitten palasi jyrsimään. Kohta toisti tuon. Näytti vähän siltä, ettei pieni jaksanut enempää. Vaihdoin palan kanafileeseen ja annoin Ticolle luvan syödä loput Jomin rangasta (Sonylla oli omaa jäljellä). Jomia se ei haitannut. Hyppäsi altaaseen hetkeksi kävelemään.
 
 
             jojy46-normal.jpg
                                           Juhannusherkuttelua.
 
 
             jojy47-normal.jpg
                                       "Aloitan tästä ihan päästä..."
 
 
             jojy48-normal.jpg
                                      "Mmmoiii! Mitäs tänne kuuluu?"
 
 
             jojy49-normal.jpg
                                        "Alkaa masu olla jo pinkeenä..."
 
 
             jojy50-normal.jpg
                                     "Tico on eri reilu kun auttaa."
            
 
Sony söi omansa kokonaan. Sillä välin kun Tico herkutteli, niin Jomi meni tutkimaan Sonyn syömäpaikkaa. Kohta ukkeli kieri ja kiehnäsi maassa. Tahtoi kai haista rangalle. Lisätodistetta sain tuolle kun seuraavaksi Jomi meni sinne, missä Tico oli omansa syönyt. Sielläkin piti piehtaroida. Eau de raato on vissiin tämän herran suosikkituoksu ;D
 
 
             jojy51-normal.jpg
                                   "Tico söi tässä. Mikä ihana haju!"
 
 
             jojy52-normal.jpg
                                                  Salalipittäjät.
 
 
             jojy53-normal.jpg
                                                  Vaihtari...
 
 
             jojy54-normal.jpg
                                                 ...lipittäjät.
 
 
             jojy56-normal.jpg
                       Missäs muuallakaan se vesipeto nukkuisi mieluiten? ;)
 
 
Perjantaina saivat pojat vähän makkaraa. Ensin kynsienleikkuussa. Kaksi makoili kun yhtä nipsittiin. Kynsien jälkeen pidin makoilutreenin niin, että laitoin makkarapalat poikien eteen. Sitten hipsin kuistinikkunasta kattelemaan, että mitä tapahtui. Ticon maltti loppui ensin. Kielsin sitä ja ei ottanut palaa – heti – vaan aika pian uusi yrityksensä ja tällä kertaa söi palan. Sony hotkaisi omansa samantien kun näki Ticon syövän. Hömpsis pömpsis ei edes yrittänyt vaan makoili nätisti <3
 
Yhden makkaran olin silpunnut ja sitä vielä jäi, joten aloin viskellä sitä pitkin kalliota. Päivä oli ollut pojille supertylsä kun meikä oli lähinnä vain nukkunut. Nukuin pois stressiä ja ketutusta. Nuo olivatkin nousseet korkealle viikon aikana. Nykyään on liikaa arkikökköä :/ Jotain stressintasosta kertonee se, että kun to vihdoinkin viikko oli päättynyt, meikä lusikoi miltei litran jäätelöä. Melko pian sen jälkeen rouskui sipsit, joita huuhtelin kokiksella. Jäätelön jälkeen ei todellakaan ollut nälkä, eikä mun tehnyt mieli sipsejä. Niitä piti vaan syödä kun niitä oli. Roskalinjalla mentiin aina pe iltaan asti, jolloin oli energiaa sen verran, että sain väkerrettyä uunivoikkareita. Nyt kun on saanut levättyä kunnolla eikä ole ollut sirkuksen yksi pelleistä, niin on ihan levollinen olo. Ja on niiiiiiiiiiiiii-in ihanaa ajatella, että on kaksi sunnuntaita. Mähän olin eilen koko ajan sunnuntaissa, vaikka se on vasta tänään.
 
Mutta tosiaan pe illalla oli energisempi olo ja pojat saivat purkaa patoumiaan rynnimällä pitkin kalliota makkarapalojen perässä. Näyttivät nauttivan siitä niin paljon, että silppusin toisenkin makkaran. Jomi ainakin sai kunnon treenin, sillä se läähätti pitkän aikaa sisällä.
 
Kuvittelin olevani epäreilu kun tungin kongeihin makkaraa niin suurina paloina, että hyvä kun sai sisälle ahdettua. Ajattelin, että saavat tapella kongien kanssa niin kauan kuin jaksavat ja sitten mä otan makkarat pois sisältä. Tunnin tappelun jälkeen kongit olivat jotakuinkin tyhjiä. Miten lie saaneet makkaroista sen kokoisia, että eivät tarvinneet tyhjennysapua? Yllätyin kyllä!
 
Nyt sataa vettä ja ukkostaa + joskus salamoi. Ukkonen on pysytellyt talon päällä, sillä jyristessä tuntuu tärinä, lisäksi lasit helisee. Koskaan aiemmin pojat eivät ole ukkosesta välittäneet, mutta nyt pitää nostaa pää kesken unien ja höristää korvia. Kauankohan se ukkonen tässä aikoo jumittaa? Ekan kerran tunsin sen tärisyttävän voiman siinä puoli ysin aikaan. Olin ajatellut mennä koneelle viimeistelemään tämän tekstin, mutta jätin väliin. Nyt klo on 13 ja silti ukkonen on ihan talon päällä.
 
Jälleen kerran selvittiin herkuttelusta puhtaasti. Nyt en laittanut poikia keittiökaranteeniin. Pojat olisivat päässeet herkuttelemaan jo pe jos olisi tiennyt, että yksi suunnitelma ei sitten toteutunutkaan. Alunperin sisko oli ehdottanut, että voisi tuoda luut pe. Noh, vielä tuolloin oli näkyvissä yksi toinen juttu, mutta aina ei mene niinku suunnitellaan.
 
Jälkeenpäin tarkasteltuna la sittenkin oli paras vaihtoehto, sillä tuolloin oli paras sää. Tänään on ihan sadepäivä ja pe tuli kuuroja. Eilen ei saatu pisaraakaan vettä niskaamme. Pojatkin saivat herkutella kuivissa oloissa. Oliskohan nuo suostuneet syömään rangat pihalla jos olisi satanut?
 
Tämän otsikon alle sopii hyvin mun triplekin. Hianoja ovat kun toimeen tulevat. Alla kuvia viime lauantailta. Töiden jälkeen yritin ottaa pojista yhteistä touhukuvaa. Pitää koittaa muistaa vaihtaa kuva kun kuu vaihtuu. Kohta on Jomin kuukausi ohi. Ukot, ilkimykset telmivät ihan liian lähellä mua, joten siltä osin kuvasaalis jäi laihaksi. Ehdotin pojille, että mennään sisälle syömään. Samassa pojat olivat rivissä mun oven vieressä. Näin siinä mahdollisuuden hyvään kuvaan ja käskin pysyä paikoillaan. Yhden räpsyn sain, ennen kuin yksi koirista alkoi makoilla. Noh, sitten käskin kaikki maahan.
 
Ticoa harrrrrmitti. Ja paljon pännikin. Kun yli meni lentsikka, Tico yritti nähdä koneen kääntämällä silmiä. Pää pysyi paikoillaan. Karvapallot kattelivat niska kenossa taivaalle.
 
Jonkin ajan päästä lensi toinen lentsikka (tai sama palasi) ja nyt Ticonkin pää kääntyi. Taas tuli mahis koittaa ottaa kivaa triplekuvaa. Ennen noita kuvia muita kuvia.
 
 
             h1-normal.jpg
                                               Vauhdikas vaanija.
 
 
             h5-normal.jpg
                   Oijoi! Koirakolari. Vanhemmalla vissiin oli etuajo-oikeus ;)
 
 
             h2-normal.jpg
                                      Jomi ottamassa lisäajotunteja? ;)
 
 
             h3-normal.jpg
                                                  Lähtökuopissa.
 
 
             h4-normal.jpg
                                            Totista vetoleikkiä ;D
 
 
             h6-normal.jpg
                                           Hömpy hepuloi taas.
 
 
             h7-normal.jpg
                              Vesieste ei pysäytä vaan kierros jatkuu...
 
 
             h9-normal.jpg
                                              ...talon ympäri, ja...
 
 
             h8-normal.jpg
                                             ...isoset on valmiina.
 
 
             h11-normal.jpg
                                                       "Puti!"
 
 
             h12-normal.jpg
                                               "Tuu pois sieltä!"
 
 
             h13-normal.jpg
                                                   "Käskystä!"
 
 
             h14-normal.jpg
                                            Jomilla on salakatselija.
 
 
             h15-normal.jpg
                                                     3 x snifff.
 
 
             h16-normal.jpg
                                "Ethän sä nyt pienen pojan palloa veisi?"
 
 
             h17-normal.jpg
                                         "Nyt on allas mun makuun."
 
 
             h18-normal.jpg
                                              Tassu kerrallaan.
 
 
             h19-normal.jpg
                             "Näin se Jomi yleensä tulee pois altaasta."
 
 
             h20-normal.jpg
                                      "Kokeilenpa tuota Sonyn tapaa."
 
 
             h21-normal.jpg
                                       Onkohan lääkitys kohdillaan? ;)
 
 
             h22-normal.jpg
                                       "Melkein saan rinkulasta kiinni."
 
 
             h10-normal.jpg
                                              "Näin hierotaan niska...
 
 
             h23-normal.jpg
                                                ...ja näin takaosa."
 
 
Nyt kun Tico on antanut vinkit rentouttavaan oloon, onkin hyvä pohtia seuraavaa ropleemaa. Alla on ne ovensuukuvat, joista ylempänä puhuin. Noiden kuvien kesken täytyy tehdä valinta, että minkä laittaa kun Jomin kuukausi on ohi. Onneksi on vielä aikaa miettiä :D
 
 
Ehdokas numero 1
 
 
             buddies1-normal.jpg
 
 
Tykkään kun kuva on lähes luomu. Asento ja sommitelma on poikien itse tekemä. Mun osuus oli vaan se, että käskin pysyä paikoillaan. Häiritsee tuo portaiden kaide...
 
 
Ehdokas numero 2
 
 
             buddies2-normal.jpg
 
 
Tää on jotenkin niin kaverikuva kun ollaan ihan kylki kyljessä. Tiivistä tunnelmaa vahvistaa se, että taustaa on vähän. Se taas johtuu siitä, että halusin rajata pois sen kaiteen (kuva otettu seisten).
 
 
Ehdokas numero 3
 
 
             buddies3-normal.jpg
 
 
Tässä kuvassa viehättää se, että kaikkien päät ovat jokseenkin samassa asennossa (kiitos lentsikan). Tuosta syystä tämä olisi vähän erilainen otsikkokuva. On tää vaikeeta!
 
 
Malleilu on rankkaa ja usean räpsyn jälkeen Sony väsähti posettamiseen. Melko pian sen jälkeen Tico laittoi myöskin pään maahan. Odotin, että Jomi tekisi niin myös, mutta toinen posetti silmät loistaen, joten en saanut kuvaa kolmesta väsähtäneestä.
 
 
             h26-normal.jpg