On ollut tosi lämmintä viime päivät, että ei voi kuin vaan toivoa, etteivät kamalat helteet ala jo nyt!
 
Maanantai oli lämmin päivä, vaikka arska suurimmaksi osaksi lymysikin pilviverhon takana. Sitten kun se tuli esiin, niin heti kohosivat asteet kymmenellä. Tuulikin oli olematonta, joten siitä ei juurikaan saanut helpotusta. Tuulettomuudessa oli kyllä yksi hyvä puoli, meinaan päästiin pitkästä aikaa touhuilemaan jumppapallon kanssa. Tuulisella säällä niin köykäinen pallo ei malta odottaa kuonon tökkäisyä, vaan liikkuu itekseenkin. Jätin toisen joko istumaan tai makoilemaan siksi aikaa kun pallottelin toisen kanssa. Muutamaa kertaa lukuun ottamatta poitsut pysyivät hyvin paikoillaan, vaikka toinen touhusikin pallon kanssa. Istumista piti ottaa jo senkin takia kun Sony on sellainen, että alkaa helposti ennakoimaan. Ei tartte kuin jonkin aikaa jankata yhtä asiaa, niin sitä sitten tarjotaan joka käänteessä. Näin kävi kun sillä privaattitunnilla otettiin makoilua. Sen jälkeen Sony oli sitä mieltä, että kun tullaan sivulle, litistytään samantien maahan.
 
Pallottelu meni ihan mukavasti. Tosin Ticolla oli liikaa intoa tökkiä palloa kuonollaan ilman lupaa. Sony taas ei meinannut tökkiä ollenkaan. Huomasin, että herra on niin mun käden perään, ettei se tajua mitä siltä haluan. Jätin osoittamisen pois ja jonkin aikaa hoettuani sanaa, Sony hokasi mitä halusin sen tekevän. Nyt sujuu paljon paremmin Sonynkin osalta.
 
Tiistaina kotoilin Ticon kanssa ennen kuin lähdin Sonyn kanssa koulutukseen. Tico oli taas hyvä. Taisi joka kerta tulla ihan oikea asento ja seuraaminenkin meni ihan kivasti.
 
Ennen koulutusta ajattelin kokeilla mitä Sony meinaa jos jätän sen yksikseen venailemaan. Siis ilman mitään paikallaolokäskyä. Sony sai päättää asennon ite. Istui hetken ja sitten alkoi makoilla. Sain treeniin lisämaustetta kun pentukurssilaiset pelmahtivat ulos treenimään. Sony oli hiljaa paikoillaan. Yhden pojan kommentti äidilleen huvitti mua suuresti: “kato, tuo koira on vaan ja läähättää. Se ei hauku ollenkaan.” Ajatella, että Sonystakin voi sanoa noin! :D
 
Koulutuksessa oli meidän lisäksi vain eukku-uros. Sony ei noteerannut tuota koiruutta mitenkään. Onhan se sen jo aiemmin nähnyt. Alkuun otettiin seuruuta. Sonyn seurasi hyvin, mutta perusasennot olivat lähestulkoon aina vinoja. Kouluttaja vinkkasi, että ottaisin vain askeleen kerrallaan. Olin just väittänyt, että Sonyn perusasennot herpaantuvat pidemmissä pätkissä. No, eipä onnistunut nyt edes yhden askeleen kanssa :D
 
Sitten otettiin jääviä BH:maisesti. Otettiin niitä ihan sen uudistuksen mukaan ja se tuntui hankalalta kun piti ensin pysähtyä, ennen kuin jätti koiran. Tosi tyhmä ja tarpeeton uudistus mun mielestä. Seisomistakin olisi voinut halutessaan ottaa, mutta mä en keksinyt miten olisin selvinnyt siitä sujuvasti. Sony kun on tottunut tekemään sen vain liikkeestä. Kouluttajakin kritisoi tuota uudistusta tarpeettomaksi ja oli sitä mieltä, että olisivat ennemmin helpottaneet makoilua. Se on ihan kamala: oma koira makoilee kun toinen koirakko suorittaa omaa osuuttaan. Eikä siinä vielä kaikki! Ohjaajan pitää olla 30 askeleen päässä ja selin koiraan!!! Saisi edes olla koiraan päin...
 
Loppuun otettiin makoilua. Mä pidin Sonya fleksissä. Kouluttaja häiriköi koiria kun ne makoilivat. Se käveli tai juoksi koirien ohi, teki äkkipysähdyksiä, “meni koiran yli”, meni koiran viereen ja sanoi “istu”. Sony taisi kerran nousta tuolloin istumaan. Toki kehiin otettiin skeittilauta, josta Sony ei välittänyt. Tennarinkin se kesti ihan hyvin. Jalkapallon kanssa oli siinä ja siinä. Pääasiassa Sony makoili hyvin, mutta välillä se nousi. Kaikkein suurin houkutus oli tällä kertaa lattialla istuva kouluttaja, joka huusi kädet sivuille levitettynä “tänne!”. Silloin Sony juoksi ja suorastaan hypähti kouluttajan syliin pusuttamaan tätä. Mä olin ilonpilaaja ja vein pojun takaisin makoilemaan. Sony olisi halunnut mennä uudestaan kouluttajan syliin. Se meinaa lähti sitä kohti, mutta mä sain pysäytettyä herran sanallisesti. Enhän mä edes voinut käyttää fleksiä kun se oli löysänä lattialla.
 
Kotona sitten mikro hurisemaan ja muut valmistelut ennen töihin lähtöä. Sainpa taas huomata, että kun tekee puuroa mikrossa, saa olla tarkkana niiden mittojen kanssa. Muuten menee mikro sotkuun, jos jotakin on liikaa tai liian vähän.
 
Tänään miitattiin koululla klo puol ysi. Mä olin jo lähtenyt aikaisemmin koululle. Vähän treenin poitsujen kanssa. Tarkoitus oli viilailla Sonyn perusasentoja. Vaan eipä ollut mitään viilailtavaa, sillä nyt blondiliini meni aina suoraan. Ahhas, tää on siis päiväkohtainen juttu ;) Seuraaminen meni hyvin ja jäävät pääasiassa myös. Välillä tuli väärä asento tarjolle.
 
Tico oli ihan ticomiittiä taasen. Vielä ennen kuin treenikamu tuli, niin otin pojille makoilua. Kaks minsaa meni kepeästi. Makoilu oli pidempi kuin 2 min, mutta siihen asti muistin ottaa aikaa.
 
Tänään oli Sonyn vuoro jäädä puuhun ja kokeilla mitä Tico meinasi kun meitä kierreltiin. Eipä se välittänyt kiertelijöistä. Eikä myöskään malttanut pysyä seisomassa. Sivulla istui ihan kivasti. Kiersin vuorostani Ticon kanssa treenikamua ja hyvin meni. Ympyrän menemisessä ei ollut mitään ongelmaa. Oli liiderinä kumpi hyvänsä.
 
Kokeiltiin koirien vaihtoa. Treenikamu otti Ticon ja mä rotukaverin. Enpä ihan heti ainakaan muista koskaan nähneeni herra iitä niin täpinöissään kun se mulla ollessaan oli. Mulla oli ilmeisesti liian hyvät herkut (lihapullapaloja ja niissä maustettuja nappuja). Herra ii haukkui ja kun mentiin ympyrää, niin se hyppi ja haukkui. Kyllä me joskus onnistuttiin liikkumaan hiljaisestikin. Ticon suunnalta kuului joskus haukuntaa, mutta mä olin niin keskittynyt herra iihin, etten oikein tiedä miten Ticon kanssa loppujen lopuksi meni.
 
Herra ii laitettiin puuhun ja mä otin Sonyn. Kun lähdettiin liikkeelle, niin Sony huomasi, että edessä oli jotain uutta ja oli kuono pitkällä. Pian Sony ilmeisesti hokasi, että kuka sen edessä oli kun alkoi liikkua paremmin välittämättä Ticosta. Sitten vaihdettiin liidereitä ja hyvin meni.
 
Lopuksi oli pientä tokoilua ja juttelua. Toisinaan Sony mökäsi ollessaan kiinni puussa, mutta volyymiä saatiin laskettua mc:n kanssa. Oli muuten melkoisen lämmin jo tuolloin aamulla! Arska ja lämpö ovat kivoja juttuja tiettyyn rajaan asti.