Viimeisellä lenkillä ennen lähtöä en oikein tiennyt laitanko hameen vaiko en. Oli luvattu ukkosta ja toisaalta taas oli puhuttu helteestä. Sää näytti pilviseltä, mutta ne saattoivat olla myös "aamupilviä". Sitten alkoi aurinko paistamaan, joten päädyin hameeseen. Housut kuitenkin laitoin, sillä viime hetkillä tuli todella sadetta enteilevän näköistä.
 
Auto saatiin hyvään paikkaan. Vähän oli kuin "yksityispaikan meininkiä". Sony haukkui kun tuli ulos autosta, mutta suhteellisen hiljaa päästiin sisälle. Kehä oli hyvässä paikassa ja oli mukavan väljät kulkuväylät. Voisi sanoa, että oli vastakohta Karjaan näyttelylle, jossa viimeksi oltiin.
 
Lähdin Sonyn kanssa kiertelemään tutustuttaakseni herraa paikkaan ja toivoin, että tekisi tarpeitaan. Ticon kynnen takia lenkit ovat olleet todella lyhyitä. Samalla treenattiin ja harjasin äijän.
 
Olin ehtinyt juottaa Sonyn ja laittaa sen mökkiin kun paikalle tulivat syylliset, joiden takia olin ilmoittanut Sonyn näyttelyyn. Kyse on Sonyn siskosta ja sen omistajasta. Oli todella kivaa tavata heitä pitkästä aika!!! Sony oli ihan intona ja sisko oli kuin vinkulelu kun vikisi niin paljon. Ajan myötä vikinäkin jäi pois.
 
Monesti yritin alkaa seurata kehää, jotta tietäisin mennäänkö siellä kolmio. Mutta yhtä monesti juttelu ja muu vei huomion kehästä. Vasta junnupoika ennen meitä oli se, jonka myötä sain todeta, ettei kolmiota mennä. Poika sai kaksi punaista nauhaa.
 
Mokasin heti alussa kun tuomari kysyi Sonyn ikää. En vaan saanut päähäni sitä ja sopersin, että lokakuussa se täyttää kaksi vuotta. Hyvä minä... Ensin kierrettiin kehä, sitten tuomari tutki ja mittasi Sonyn. Sony oli hienosti tutkittavana ja mittauskin meni ihan ok. Tämän asian puolesta ei kai tartte enää murehtia? Sitten mentiin edestakaisin ja seistiin. Tuomari kävi muutaman kerran katsomassa Sonyn naamaa (tuli Sonyn eteen ja kiinnitti äänellä huomion itseensä). Sitten mentiin taas ympäri ja jonkin ajan päästä edestakaisin. Pariin otteeseen tuomari kävi kääntelemässä Sonyn turkkia vastakarvaan. Tämä oli yksi pisimmistä arvosteluista. Saatiin kaksi punaista nauhaa.
 
Saman sai meidän jälkeen ollut junnunarttu ja siskon oli tyytyminen siniseen nauhaan. En muista saiko se punaisen luokan voiton merkiksi? Uroksen omistaja ihmetteli, että eikö urokset mene enää kehään. En osannut sanoa asiaan juuta enkä jaata, sillä tilanne oli mulle uusi. Useinhan Sony on ollut yksin tai Ticon kanssa edustamassa poikia. Asiaa käytiin kysymässä ja selvisi, että erin koirat laitetaan järjestykseen ja EH:n koirat jos tuomari niin haluaa.
 
Kehän jälkeen Sony teki tuttavuutta junnunartun, siskonsa ja turistiksi tulleen narttupennun kanssa. Ja kivaa oli! Törkeä äijä kun yritti astua viisikuista pikkuista! Yritykset kuitenkin loppuivat kun tein sille selväksi, ettei niin saanut tehdä. Uskoisipa Ticokin yhtä helposti...
 
Kotiin mentiin kaupan kautta kun hain vähän herkkuja alkaneen loman kunniaksi. Pääasiassa lähdin sieltä hakemaan pakastuspusseja Ticon tassuun ja jätesäkkejä.
 
Kotiin tulon jälkeen käytiin pikku lenkki. 
 
Tähän väliin laitan tuomarin sanailut ja sitten kerron yllättävästä näyttelyyn liittyvästä postista, jota sain edellisviikolla...
 
Keskikokoa pienempi uros, jolla riittävä sukupuolileima. Hyvät mittasuhteet. Hyvin kulmautuneet raajat. Kaunisilmeinen pää. Hyvät pään mittasuhteet. Silmät voisi olla tummemmat. Hyvä ylälinja & hännän kiinnitys. Rodulle kuuluvat kaksoiskannukset. Hieman ulkokierteiset etukäpälät. Etuliikkeiden tulisi olla vakaammat ja etuosan tiiviimpi. Varsin hyvässä karvapeitteessä.
 
Silmistä sen verran, että tuota samaa tuomari oli sanonut nartuille! Uroksesta en tiedä. Sonyn siskolla on huomattavasti tummemmat silmät kuin Sonylla, joten miten tummat niiden sitten oikein pitää olla??? Ja Sony ei ollut tänään parhaimmillaan. Liikkui tosi laiskasti. Melkeinpä sai vetää perässä. Helteen piikkiin sitä ei voi laittaa, sillä sää oli ihan mukava kun ei ollut liian kuuma eikä kylmä.
 
Ja sitten siitä postista... Edellisviikolla tuli pahvinen kuori Texterrieristä. Sen edessä komeili käsittääkseni erään tuomarin nimi: Paula Heikkinen-Lehkonen (tai jotain sinnepäin). Olin ihan ihmeissäni, että mitä kummaa se voi olla? Kuoressa oli onnittelut Tampereen näyttelyn johdosta ja pahoittelut, ettei sitä postia ollut ehditty postittaa aiemmin. Mukana oli myös valokuva kun me ollaan kehässä. Sony on kuvassa oikein hyvässä asennossa. Kuvan kokoa en nyt osaa sanoa, mutta sen lunastaminen olisi maksanut 15 euroa! Ylihinnoittelua, ettenkö sanoisi... En lunastanut kuvaa, sillä en tykännyt, että olin myös itse kuvassa. Jos kuva olisi ollut pelkästään Sonysta, niin??? Oli  se kuva kuitenkin normaalia kuvaa isompi. Laitoin kuvan ohjeiden mukaan takaisin, mutta se tulikin uudelleen mulle! Ei vaan kun uusi yritys ja toivottavasti se menee nyt lähettäjälleen. Sinänsä kyllä ihan kiva yllätys oli.
 
Laitan Tico-uutiset eri kirjoitukseen.