Juttelin eilen tokoryhmän vetäjämme kanssa aikeistani kokeilla sitruunapantaa räksytysongelmaan. Kouluttaja suositteli kauko-ohjattavaa, sillä tavallinen saattaa suihkauttaa jo ravistelusta. Eikä tavallinen reagoi murinaan tai puhinaan, puhumattakaan tuijotuksesta.
 
Sellaisen sitten kävin tänään hakemassa. Kallis se oli ja vielä kun miettii sitä mahdollista työttömyyttä, niin ehkä ne rahat olisi tarvittu johonkin muuhun. Toivon, että se sitruuna tehoaisi ja ohitukset yms. alkaisivat vihdoinkin sujumaan. Olen kokeillut jo vaikka mitä!  Välillä on näyttänyt hyvältä ja että ratkaisu on löytynyt, kun sitten taas kohta ollaan oltu uudelleen lähtöpisteessä. Viimeksi jo ehdin hehkutella veden toimimista, mutta nyt taas ollaan siinä, että Sony alkaa mekkalan heti koiran nähtyään ja siihen ei saa oikein millään kontaktia.
 
Sony on nyt reilut 11 kk ja jos tämän asian kanssa on tapeltu ihan alusta asti, eikä olla päästy tämän pidemmälle, niin täytyy kokeilla jo jotain muuta. Taidan olla jo aika epätoivoinen kun noin kalliin pannan ostin... Odotukset ovat suuret tuon pannan suhteen. Mulla alkaa mennä jo hermot kun mikään ei tunnu auttavan. Sillä ei ole väliä onko se toinen koira uros vai narttu, iso vai pieni, pentu vai aikuinen. Sony on armoton, sillä kaikki saavat saman kohtelun: hypähdys, haukahdus, murinaa ja mekkala.
 
Joo, okei, rotu on herkkähaukkuinen, mutta sitä en hyväksy, että toisille koirille rähjätään. Oli sitten miten herkkähaukkuinen vaan!
 
Jospa vielä joskus pääsisi pitkille kävelylenkeille. Nyt se on mahdotonta, sillä ei koskaan tiedä paljonko tulee koiria vastaan, eikä sitä showta jaksa esim. parin tunnin lenkin ajan. Nyt pääsevät korkeintaan tunnin lenkille. Se ei ole musta mitään. Onneksi on mahdollisuus juosta metsässä. Siellä saavat kunnolla purkaa energiaansa.
 
Mutta on sentään jotain hyvääkin kerrottavaa: olen saanut Sonyn tuomaan mulle pallon muutaman kerran. Se ei ite sitä välttämättä tiedä, enkä ole käyttänyt mitään käskyjä. Olen vaan heitellyt Ticolle palloa ja välillä Sony on ehtinyt ottamaan sen ennen Ticoa ja tullut pallo suussa mun luo. Silloin olen kehunut poikaa ja heittänyt äkkiä uudelleen pallon. Jospa se vielä tästä hokaisi, että leikki jatkuu jos vie pallon ihmiselle. Ehkä me vielä joskus voidaan leikkiä noutoleikkejä Sonynkin kanssa. Sentään jostain tuokin suvaitsee ottaa mallia Ticosta.