Ilmoittautumisen kisoihin lähetin heti keskiyöllä kun se oli mahdollista. Vielä muutamankaan päivän jälkeen ei kuulunut mitään. Sattui sitten niin hyvin, että Salon rally-epiksissä näin meitin agikouluttajan, jolta kuulin, että hänelle oli vastattu heti. Kun pääsin Salosta kotiin, laitoin heti uutta sähkäriä. Nyt sain vastauksen. Sain myös tietää, ettei eka sähkäri ollut mennyt perille. Kun sain vahvistuksen kahdesta rally-paikasta, ilmo oli ollut auki lähes viikon. Silti sain paikan kahdelle koiralle, joten varmaan olisi kolmaskin mahtunut, mutta en kovin mielelläni sählää kolmen kanssa virallisissa. Kun kerran Sonylla oli jo kaksi hyväksyttyä tulosta rallysta, niin ilmosin kisaan karvasammakot, joilla oli vain yksi tulos.
 
Se, että kisa oli mulle lähellä ja helpossa paikassa, sai miettimään, että olisin ilmonnut myös kermiksen. Houkutus oli suuri, mutten kuitenkaan ilmonnut sitä.
 
Kisaa edeltävänä perjantaina sain yllättäen sähkäriä meitin agikouluttajalta! Hän tarjosi mulle kyyditystä. Tulin siihen tulokseen, että voin kävellä hallille jos ei sada, niin saivat pojat vessailla kunnolla. Sitten kotimatkalle kyllä kelpasi kyyti.
 
Sunnuntaina aamulla kasin jälkeen lähdin karvasammakoiden kanssa valumaan kohti hallia. Olin muistanut laittaa niille solkipannat. Näppärää kun molemmille on oma panta : ) Oli lämpimämpi kuin olin olettanut ja hyvin pian takki alkoi tuntua turhalta vaatteelta. Kävellessä tuli kuuma.
 
Hallilla oltiin joskus ysin jälkeen. Laitoin pojat koppiin ja yritin kuivattaa hiestä märkää paitaa. Kun olin vähän viilennyt, kävin ilmoomassa pojat. Silloin huomasin, että enpä ollut muistanut numerolapun pidikettä. Onneksi tarjolla oli hakanneuloja.
 
Palatessani kopeille näin pian kouluttajan koirineen, ja kohta meitin entisen rally-open, jonka opeilla vieläkin pärjätään. Niillä pärjätään aina voittajaan asti. Sitten loppuu mun taidot lukea / osata kylttejä, että en tiedä miten käy meitin rallyilyn sitten...
 
Otin molemmat pojat halliin ja tein niiden kanssa tupla-rallyilyä : D Molemmilla oli hyvä into tehdä juttuja. Ticolla vähän liikaakin kun tuppasi välillä haukkumaan. Sitten vaan hengattiin viileässä hallissa.
 
Harvinaista, että alo oli ensin. Yleensä se tuntuu olevan kisojen viimeinen luokka. Vähän ennen rataan tutustumisen alkamista vein Jomin ulos. Tiesin, ettei se olisi hiljaa jos näkisi mun lähtevän Ticon kanssa jonnekin. Kyllähän se siellä kopissa mölysi...
 
Kymmeneltä sitten alkoi kisa. Tuomari selitti asioita perusteellisesti ja vastaili kysymyksiin. Tähän meni miltei vartti. Sitten alkoi radan läpi käyminen. Seinällä olleesta lapusta olin jo nähnyt millainen rata tulisi olemaan, että mulla oli jo käsitys radasta, joka oli seuraavanlainen: 360 o –> koira eteen, takaa sivulle, istu –> täykkäri oikeaan –> koira eteen, vasemmalle sivulle, liikkeelle istumatta –> liikkeestä maahan –> spiraali v –> istu, kierrä koira –> pujottelu –> istu, maa –> sakukäännös –> 270 v –> juoksuun –> maali.
 
Ticon numero oli 3, joten aika pian päästiin radalle. Liikkeestä maahan kyltillä käytin käsiapua itelleni. Kuulin tuomarin supisevan jotain istumisesta, ja mietin, että taisi sitten maatua istumisen kautta. Sakukäännöksessä Tico meinasi mennä kyltin ohi. Ticon käännös on tosi lavea. Muuten rata tuntui menevän hyvin. Tapani mukaan en kattonut pisteitä, joten loppuun asti oli mysteeri, että maatuiko herra istumisen kautta.
 
Tuomarin (Kirsi Petäjä) näkemys radasta tulee nyt. Spiraalissa oli tullut kontrollivirhe. Itellä ei ole mielikuvaa, että mitä tapahtui, sillä pääasiassa spiraali meni hyvin. Ja sitten tosiaan tuosta sakusta tuli pari miinus ykköstä, eli yhteensä pisteitä vieteri-veteraani sai 97 : ) Aika oli 1:37:00. Kommenttina: “Mukavan näköistä yhteistyötä : )” Herra oli tuomarin suosikki, ja kun mentiin hakemaan kirjaa tuomarilta, se sanoi, että oli kyllä harmonisen näköistä menoa. Hienoa tiksu! Nyt RTK1 on enää yhden tuloksen takana.
 
Jomin numero oli 19, eli oli toiseksi viimeinen. Oli aikaa kuvata kouluttajan & rt-open radat. Juu, mulla oli kamera mukana, mutten nakittanut ketään kuvaamaan meidän ratoja. Lapanen...
 
Jomin kanssa tuntui menevän hyvin. Herralla oli tosi hyvä vire, ehkä vähän liikaakin, sillä spiraalissa se jopa vähän edisti. 270 v herra hypähti käännöstä tehdessään, mutta muuten Jomi pisti parastaan.
 
Tuomarin näkemys: ekalta kyltiltä –1 ohjaajavirheestä. Ou? En keksi tähän muuta kuin, että suorituskohta oli väärä. Ja sitten tuosta 270 –käännöksestä lähti piste sen hypähdyksen takia. Siis yhteensä 98 pistettä : ) Tämä riitti kolmanteen sijaan 20 koirakon joukossa. Aika oli 1:29:12. Kommenttina: ”Olipa hieno! : )” Jomilla on nyt sama kuin isosilla: yhden takana on RTK1.
 
Palkintona oli rc-sapuskaa sekä tuomarin suosikille ja kolmoselle. Kolmonen sai myös ruusukkeen, mutta en jaksa sen takia ottaa kuvaa.
 
Sitten seurasin avoa aina kouluttajan radan loppuun asti. Kuvasin radan. Kouluttaja oli avon loppupäässä. Jäseniltä oli toivottu osallistumista kisahommiin. Kouluttaja oli hommissa voittajassa & mestarissa. Mä olin la (parempi myöhään kuin ei milloinkaan ; )   ) laittanut itteni mestariin käytösruudun valvojaksi. Voittajasta en enää löytänyt tehtävää, johon olisin uskonut soveltuvani. Kisahommien vuoksi lähdettiin heti kouluttajan radan jälkeen viemään koiria. Tico meni taakse häkin viereen ja Jomi mun kanssa takapenkille. Kouluttaja tiputti meidät kotiin ja jatkoi sitten omaan kotiin.
 
Päästin pojat hetkeksi pihalle, söin vähän, annoin pojille sapuskaa, ja sitten lähdin kävelemään mutkaan. Olin sanonut kouluttajalle, että voisin tulla postareille, mutta meninkin sitten mutkaan. Siinä kun on enemmän tilaa kääntyä. Ilmoitin siitä kouluttajalle. Siinä odotellessa alkoi satamaan, kuinkas muuten ; D
 
Mut nakitettiin voittajan ajaksi buffaan. En tykännyt siitä, mutta onneksi oli tosi hiljaista, ja asiakkaita oli vain muutama. Pystyin hyvin seuraamaan voittajan ratoja. Jos joku näytti tulevan, niin sitten menin tiskin taakse. En kyllä halua tuohon hommaan enää ikinä. Buffassa kun voi joutua valmistamaan ruokaa, ja sitä en halua tehdä. Hirvee stressi, että mitä moskaa sitä sitten tulee tehtyä. Enkä myöskään halua olla tekemisissä rahojen kanssa.
 
Onneksi mestarin aikana olin käytösruudun vahtina. Paljon mukavampaa. Piti ottaa se käytösruudun aika (3 min) kun koira istui oikealla puolella. Lisäksi piti kirjata kaikki mitä koira teki ruudussa. On kyllä pitkä aika tuo kolme minsaa. Näissä kisoissa oli muuten haastava houkutus: kaninkarvainen “lelu” ja ihminen istumassa tuolilla! Tietenkin houkutuksessa liikkuminen oli suunniteltu niin, että ihmisen lähellä piti pyöriä paljon. Olisin kyllä halunnut koittaa tuota. Epäilys on, että kaikki mun koirat olisivat yrittäneet mennä moikkaamaan ihmistä : D
 
 
             h1.jpg
 
 
Viimeisen koirakon jälkeen alettiin siivoomaan rally-kamaa pois ja vähän laittamaan agikenttiä. Mitään ratoja niille ei rakennettu, mutta esteet laitettiin omille radoilleen ja näin.
 
Ennen lähtöä sai syödä myymättä jääneitä tuotteita. Nammi nam! Piispanmunkki ja voikkari päätyivät mun pötsiin.
 
Kouluttaja heitti mut kotiin. Kiitos paljon kyyditsemisistä! : ) Kotona olin seiskan aikoihin. Päästin pojat pihalle, ja sitten saivat sapuskaa.
 
La illalla koin yllätyksen kun menin Picasaan: sitä on muutettu. Piti ihan muutaman kerran mennä sivustolle ennen kuin uskoin, että olin mennyt sinne minne halusin, mutta ulkoasu on muuttunut radikaalisti. Jaah... Toivottavasti on vielä keskeneräinen, sillä kuvan poistaminen ei suju niin kuin sivuston ohjeet neuvovat. On paljon monimutkaisempaa kuin ohjeet antavat ymmärtää, ja monimutkaisempaa kuin ennen. Lisäksi mulla ei ole hajuakaan, että miten lataan sinne kuvan, jota en halua mihinkään tiettyyn albumiin. Tuo houkutuksen kuva on ladattu niin, että lisäsin sen johonkin albumiin. Sekin oli aiempaa hankalampaa ja oudompaa. En tykkää uudesta picasasta :/ Onneksi sain valmiiksi erkkarikuvat ennen muutosta!