Lääkärin kanssa tuli puhuttua miltei 20 minsaa. Hän oli sitä mieltä, että tilannetta kannattaa vielä seurata ja jos oireita tulee, sitten kokeilla kipulääkkeitä. Lääketestillä saa selville, että onko kyseessä kipureaktio vai joku muu. Kadonnut sammakkoasento voi olla merkki kivusta, mutta siinä voi olla myös käynyt niin, että joskus siihen asentoon mennessä on tuntunut kipua eikä Tico enää siksi halua mennä siihen asentoon. Mahdollisen lääketestin aikana sekin selviää, että vieläkö menee sammakoksi. Ultraamista lääkäri väläytti, mutta hän itse ei vielä lähtisi siihen.
 
Tärinän syy voi olla kipu, mutta vanhemmiten koirille voi tulla tärinää neurologisista syistä, että nyt vaan pitää seurailla Ticon ulkoiluja. Kerroin, että Ticolla on aika korkea kipukynnys, johon lääkäri sanoi, että se tietenkin hankaloittaa saada selville onko koiralla kipua vai ei.
 
Kasvaneeseen ruokahaluun lääkäri sanoi, että keveyden takia ruoka voi tuntua Ticosta riittämättömältä näin alkuun. Mutta kasvanut ruokahalu voi olla merkki myös siitä, että haimatulehdus on muuttumassa haiman vajaatoiminnaksi. Tähänkin vaan ohjeena tilanteen, painon ja ulosteen koostumuksen seuraamista.
 
Että, nyt sitten edetään Ticoa seuraillen, punnaten ja tarvittaessa lääkiten. Tavallaan soitosta oli hyötyä, mutta sitten taas toisaalta tässä ollaan edelleenkin varpaillaan kun nämä jutut on niin tulkinnanvaraisia – etenkin jos koira on tuollainen teräskoira...
 
Ticon tassut eivät ole tärisseet tänäänkään. Raasu joutui odottamaan ruokaansa aina lääkärin soittoon asti. En uskaltanut antaa ruokaa siltä varalta jos olisi pitänyt lähteä lääkäriin. Karvapallojen ruokinnan naamioin kynsienleikkuuksi. En raskinut vaan laittaa Ticoa oven taakse kuuntelemaan kun toiset kilistelevät nappuloita kupissaan – etenkin kun herra on nyt niin kova ruuan perään. Siispä otin pussiin ruokaa ja Ticolle yhden napun sen omaa. Karvapallojen kynsienleikkuupalkka oli ruoka-annos ja TIcolle yksi nappu. Kaksi oli sisällä kun leikkasin yhden kynnet + ruokin sen.
 
Huomasin tänään yhden lisäpiirteen Ticossa. Se ei ole ikinä availlut ovia. Ei suljettuja tai raollaan olevia. Tänään aamupihailun jälkeen herra väänsi kuonollaan raollaan olevan kuistinoven auki, jotta pääsisi nopeammin syömään. Ennen koiruus on tyytynyt vaan odottamaan, että joku muu avaa oven. Mahtoi olla pettynyt kun tänään ei ollut tarjolla aamuruokaa...