Mulla oli tietsikka koko vkl:n kiinni. Ei vaan huvittanut avata sitä. Mitään tiettyä syytä siihen ei ole. Sen sijaan ollaan lenkkeilty ja taas nipsuteltu ruohoa. Eiköhän nurtsi nyt oo semmosessa kunnossa, että se ei pilaa kuvaamista. Liian pitkä heinä kun voi pilata kuvia. Koiran sijasta tyhmä kamera jos tarkentaakin heinään, niin kiitti vaan. Nipsuttelun jälkeen keräsin mustaherukoita, jotka taas ovat isoja ja tosi hyviä. Puskaan vielä jäi marjoja, vaikka jo puolitoista litraa siitä kannuuni raapaisin. Sitä en tiedä miten paljon Sony niitä marjoja verotti. Se on hauskaa ja söpöä kun toinen syö marjoja. Jomikin yritti selvittää, että mitä se kamu syö, mutta ei tainnut pieni innostua marjoista.
 
 
             1a-normal.jpg
                                                   Marjojenmussuttaja.
 
 
Herukoista tein sitä ihanaa vaahtoa. Taisi olla viimeinen kerta kun sitä tein, siis ennen kuin ostan uuden tehosekoitin, tms. setin. Vatkaimen kanssa meni ihan ok, mutta kun aloin survoa marjoja sillä survinosalla, niin vempele piti kummaa ääntä. Hetkittäin se toimi kuten pitikin, mutta enimmäkseen se oli outo. Varsi, josta pidetään kiinni, kuumeni ihan kiitettävästi. Pienen tauon jälkeen vaihdoin vatkainosan. Ääni oli yhtä kamala kuin ennenkin. Alusta asti se on pitänyt ihan hirveää ääntä. Ihan on ollut ikävä korvatulppia. Tällä kertaa äänen lisäksi se kuumeni niin paljon, että piti pitää tunnin tauko. Senkin jälkeen laite oli vielä lämmin. Noh, kai ne loput marjat pitää pistää pakkaseen.
 
Pakkaseen heitin pienen purkin sitä vaahtoa. Piti testata, että voiko sitä pakastaa. Vähän se maku kärsi (herukka maistui vähemmän), mutta kyllä sitä pystyi syömään, joten pakastin lisää vaahtoa. Sitä kun tuli niin paljon, etten olisi jaksanut syödä kaikkea vkl:n aikana. Enkä tiedä, että miten kauan se säilyy kaapissa.
 
Marjathan on pieniä juttuja ja pienellä jutulla Ticosta saatiin hiljainen rallyssa. Tiistaina oli taas sitä ja mua jännitti ihan sikana. Jopa enemmän kuin ennen kisoja! Tauko ei tosiaankaan ole mulle hyvästä :D Tuntui, etten enää muistanut mitään kun yritin muistella kylttejä. Avoimenluokan rata oli odottamassa, että helpolla ei aloitettu ;)
 
Hyppy –> 360 o –> eteen, takaa, sivulle, liikkeelle istumatta –> istu, täyskäännös vasempaan, istu –> 270 v –> pujottelu –> istu, eteen, takaa, istu –> istu, maa, istu –> 270 o –> käännös v –> istu, sivu, istu –> käännös v –> kiepsahdus –> maali.
 
Nyt en oo ihan varma noista kylteistä, joissa koira otetaan eteen, että menikö istumiset oikein. Mutta jotain tommosta se rata oli. Mulla oli muutama nami toisessa kädessä siltä varalta, ettei Ticoa olisi kiinnostanut, etenkin kun se meni ilman hihnaa. Tico oli ihan into piukalla, että turha oli mun pelko. Hypyssä se haukahti ja omasta äänestään innostuneena herran vauhti kasvoi. Sain Ticon hallintaan joten kuten ja se 360 o meni kans vähän niin ja näin.
 
Kyltti, jossa koiran piti ensin istua, sitten täykkäri v... jne. Siinä Tico teki oman muunnoksensa täyskäännöksestä. Se istui hyvin. Kun mä käännyin paikoillani, Tico lähti kiertämään mut ja ilmestyi näin mun vasemmalle sivulle istumaan ja häntää heiluttamaan. Mä hämmennyin Ticon tempusta ja olin hetken, että häh, sitten naurahdin ja jatkoin matkaa. En jaksanut alkaa korjaamaan sitä. Muuten rata meni tosi hyvin ja Tico oli innolla mukana. Se oli kiva juttu.
 
Toisella radalla myös tuli haukahdus hypyssä. Olin siihen varautunut ja otin Ticon haltuun namin kanssa. Sitä täykkäriä vasuriin olin treeninyt odotellessani ja nyt se meni muuten hyvin, paitsi mulla meinasi pettää tasapaino. Tartteisin uuvet popot... Loppurata olikin sitten ihan ticomiittiä :)
 
Mua ei haitannut se, että Tico haukkui hypätessään. Kouluttaja kai jotenkin oletti niin ja kysyi, että mitä mulle tulee mieleen kun näen hypyn. Funtsin hetken ja sanoin, että koiran pitäisi päästä sen yli. Kouluttaja edelleen oletti, että mua haittasi Ticon haukkuminen vaikkei se mua haitannut. Enemmänkin mua mietitytti se, että miten saan Ticon haltuun hypyn jälkeen kun herran kierrokset nousevat melkoisesti jo yhdestä pompusta. Lähdettiin hiljentämään Ticoa. Kouluttaja ehdotti, että en sanoisi mitään vaan näyttäisin kädelläni. Mietin, että tajuaisiko Tico mitä sen tuli silloin tehdä.
 
Tico tajusi ja hyppäsi hiljaisena poikana! Toistin jutun ja taas hiljainen hyppy! Tico oli helppo saada haltuun hypyn jälkeen kun se oli hypännyt hiljaisena eikä näin ollen ollut kasvattanut liikaa kierroksia itelleen. Olin äimistynyt, että niin pienellä muutoksella sai aikaiseksi ison muutoksen!
 
Tarjolla olisi ollut kolmas rata, mutta sitä ei otettu. Sen sijaan lähdettiin kohti kotia. Oli sen verran lämmin, että piti pitää taukoja Ticon kanssa. Riittäis jo tämä helotus, puuh. Yksi tauko pidettiin rismalla kun hain pari piimää. Sillä sainkin kätevästi kuitattua viikon kauppareissun.
 
Jaa-a, mikä lie, ettei mua kiinnostanut lähteä kauppaan. Ilman maitoa nyt oon, mutta ei se haittaa. Ehkä haen sitä poikien kanssa tai sitten en. Puuro ilman maitoa on kyllä inhaa, mutta kauppailu ei nyt vaan nappaa. Ajatus pyörällä polkemisesta on jotenkin plääh.
 
Kävelty sen sijaan on ja tänäänkin tehtiin kolmen tunnin jädenhakureissu. Hih, en oo täysin pysynyt poissa kaupasta. Plussakortilla saa nyt tosi edullisesti Classic-puikkoja. Pyörällä en viittinyt lähteä niitä hakemaan, sillä jos niitä ei olisikaan ollut, niin olisi harmittanut turha reissu. Mutta jos kauppaan kävelee koirien kanssa, niin reissu ei ole turha, vaikkei mitään saisikaan.
 
Sää näytti mukavan vilpoiselta jädenhakua ajatellen, joten lähdettiin liikenteeseen. Jonkun aikaa kun oltiin kävelty, niin ei enää ollut niin kovin vilpoinen olo. Kaupalle asti silti mentiin, jätin pojat venaamaan ja marssin jädealtaalle. Siellä oli hyvin tavaraa tarjolla ja sain ostettua triplasuklaapuikkoja. Se on ainoa Classic, jota ostan. Muut ei nappaa. Jädet kahteen pakkaspussiin ja kohti kotia.
 
Vilpoista ei todellakaan ollut ja Sony alkoi jätättämään, joten dippasin koirat pikaisesti litsissä. Vesi oli inhottavan näköistä. Siinä oli sellaista keltaista mönjää. Mitä lie. Mutta saivat vähän viilennystä, jotta oli pikkuisen mukavampaa kävellä kotiin. Jänskätti, että miten jädet kestivät matkan. Sisus oli pehmennyt, mutta puikot olivat siistissä muodossa. Siitä lienee kiittäminen triplasuklaata.
 
Joku saattaa ihmetellä, että miksen ostanut samalla maitoa. Siksi, koska ei käyty rismassa.
 
Ärrrsyttävää, että kun yritän mennä Picasaan, niin mut heitetään jonnekin googlen albumeihin. Siellä on laatikko, josta voi klikata Picasaan, mutta kuinka kauan? Jotenkin tuntuu, että joku päivä tuota laatikkoa ei enää ole. Voikohan tuossa googlessa kierrättää kuvia?