Viikkoja sitten sain haasteen. Se ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että pitäisi lähteä jonnekin käräjöimään ;) Tällä kertaa riittää pelkkä naputtelu.
 
 
1. Kehen julkisuuden henkilöön voisit samaistaa koirasi?
 
Ticon kohdalla tää on tosi helppo. Jo vuosia sitten oon herran todennut olevan kuin koiramaailman Jim Carrey. Molemmilla on koko ajan kummallinen hönkä päällä ja tarve saada huomiota kummallisilla tempauksilla, jotka usein naurattavat. Carrey kuulemma on kameroiden ulkopuolellakin jatkuvasti “tsoukkaamassa”.
 
Näin nää kysymykset yhden toisen blogissa jo aikoja sitten ja näin ollen mulla on ollut aikaa funtsia niitä. Kesti päiviä ennen kuin keksin edes toiselle karvapallolle jonkin vastineen. Jomia ajatellessa tuli mieleen vaan naisia. Vaikka herra taitaakin olla valmiiksi sterkattu narttu, niin silti halusin koittaa löytää jonkin miehen kuvaamaan Jomia. En nyt niin hirveesti julkimoita varsinaisesti tunne. Nimiä aikalailla, mutta en juurikaan ihmisiä niiden takana. Joskus jotkut ovat syystä tai toisesta enemmän tapetilla. Tapetilla tosiaan tämä herra olikin 90-luvun loppupuolella. Samaistan Jomin David Duchovnyyn. Molemilla on turhan vilkas sukupuolivietti ja molemmat ukot on ihan kelvollista kansimatskua. Jaa, kuka David? No, jos ei sytytä, niin vastausta voi ettiä öö-mapista tai X-Filesistä, saapi ihan ite valita ;D
 
Sonylle en ole onnistunut keksimään ihmismaailman vastinetta. Päätin sitten nimetä ittensä EJ:n, ettei Sony jäi ilman mainitsemista. Molemmat ovat pyöreitä ulkomuodoltaan, molemmat tykkäävät käyttää ääntään ja molemmilta löytyy temperamenttia. Onhan tuo nyt vähän kuin tunkisi käärmettä pyssyyn, mutta mennään nyt näillä sanoilla ;)
 
 
2. Jos et voisi ottaa koiraa, minkä muun lemmikin ottaisit? Miksi juuri sen?
 
Mulla on vieläkin hyvässä tallessa mun päiväkirja, johon joskus ala-asteella riipustin listan elämistä, joita mulla tulee olemaan. Listalla oli pupuja, gerbuja, kissoja, koiria... Meillä oli tuolloin ainakin kissa. En muista oliko gerbuja. Vuosien saatossa lista lyheni ja oon nykyään sen verran tylsä, etten osaisi kuvitella lemmikiksi muuta kuin koiran. Jotenkin koen kaikki muut tylsinä vaihtoehtoina. Että kai mä sitten olisin ilman lemmikkiä jos koiraa ei sais ottaa. Näin ainakin tuntuu tälleen ajatuksen tasolla.
 
 
3. Jos koirasi olisi ihmislapsi, olisiko se koulussa häirikkö, hikari, kiusattu, piilokettulija, open lellikki vai jotain muuta?
 
Tico kai olisi luokan pelle ja samalla myöskin häirikkö. Usein pitäisi koittaa saada huomiota tavalla tai toisella ja muilla olisi hauskaa.
 
Jomi olisi hikari ja eikös ne sitten samalla ole open lellikkejäkin? Ja usein nämä tuppaavat joutua kiusatuiksi. Niin ainakin oli kun ite jouduin koulussa aikaani kuluttamaan. Mutta jottei tää nyt menisi turhan negatiiviseksi, niin Jomi herra hurmaavana olisi oppilaidenkin suosiossa ;)
 
Sony voisi olla piilokettuilija. Myöskin se voisi pönöttää kiltisti pulpetissaan opea kuunnellen ja välillä puhahdellen kommenttejaan. Siinä voisi joutua open ammattitaito koetukseen kun kun saisi vähän välilä kumota / selittää Sonyn vastaväitteitä ;)
 
 
4. Miksi koirasi valitsisi sinut omistajakseen jos se saisi valita?
 
Mä oon aina ollut sitä mieltä, että oli kyse mistä tahansa, niin on aina olemassa mua parempia vaihtoehtoja. Aina. Että täytyy vaan toivoa, ettei kukaan tuu tarjoamaan noille vaihtoehtoa. Voisin hyvin kuvitella, että hännät heiluen lähtisivät sellaisen omistajan messiin, jolla on vaikkapa auto. Sitten pääsisivät kaikki jätkät reissaamaan miitteihin sun muihin eikä jäisi ne harvat olemassa olevat koulutuskerrat väliin sään takia...
 
 
5. Kaunein koirarotu, jos omaasi ei lasketa? Miksi juuri se?
 
Hah, helppo nakki. Suomenpystykorva on mun vastaus. Etenkin sellainen tumma syvänpunainen on niin kaunis ilmestys! Tämän rodun ottaisin jos se ei olisi mettäkoira. Spk:sta löytyi tie isliksiin enkä oo rotuvalintaani katunut.
 
 
6. Millaisissa tilanteissa mieleesi nousee miete, “nyt näistä koirista tulee rukkaset!”
 
Ticon sählääminen on toisinaan rasittavaa. Etenkin nyt kun yritän opettaa koiruuksille uutta juttua, niin Ticon sättäämistä siinä ei tarvittaisi.
 
Jomi on rakki rasittava kun ei ota oppiakseen hihnakävelyä. Parempaan ollaan menossa ja vetäminen on vähentynyt, mutta käsittämätöntä, että se vieläkin vetää.
 
Sony jo miltei irrottaa turkkinsa valmiiksi rukkasmateriaaliksi nähdessään linnun. Se saa niin älyttömät kilarit linnuista, että hyvä kun pysyy yhdessä kasassa. Usein vielä Jomikin lähtee siihen mukaan ja siinä sitä sitten onkin pitelemistä kahdessa koiruudessa. Onneksi Ticolle linnut ovat se ja sama.
 
 
7. Jos sinulla olisi mahdollisuus harrastaa jotain lajia ihan se huipulla asti mikä se olisi ja miksi?
 
Aina sanotaan, että tavoitteita pitää olla. Jaa, no mulla niitä ei oo eikä se mua haittaa mitenkään. Päinvastoin musta on ihanaa kun ei tartte stressata jonkin tulevan kisan vuoksi. Koirille on kiva opettaa juttuja, mutta en tee sitä siksi, että pääsisin kisaamaan. Kisat tulevat ajankohtaisiksi vasta jos alkaa tuntua, että koira saattaisi jopa osata jotain. Moniin koulutuksiin olisi kiva päästä mukaan, mutta vain touhuumaan koiran kanssa ilman sen isompia suunnitelmia.
 
 
8. Mikä olisi koirasi lempiväri jos siltä kysyttäisiin? Miksi?
 
Ei hajuukaan enkä osaa mitenkään edes kuvitella mitään lempivärejä koirille. Kaikenvärisillä leluilla ne leikkii ja vermeittenkään värillä ei niille oo väliä. Pikemminkin se oon mä joka niistä väreistä välittää. Jos vaan mahdollista, niin mun pojat ei pue päälleen mitään punaista, noin niinku esmenä. Ahdasmielinen immeinen oon joo ;) Yritin julkistaa tän jo su, mut en päässyt bloksuuni. Nyt on vähän lisättävää tähän värirasismiin. Tänään hommasin kaikille uudet hihnat. Rismassa oli taas se -15% juttu. Aikoja sitten päätin, että kun sellainen taas tulee, niin poijaat saavat uudet hihnat. Niin kävi. Ticolla oli ennen punainen hihna kun ei silloin aikoinaan ollut muuta kolmatta vaihtoehtoa (tai siis alunperinhän se remmi hommattiin mun tulevalle islanninrinsessalle). Nyt Tico sai harmaan hihnan. Karvapalloilla on samat värit kuin ennenkin. Pakko vielä sanoa, että oli kyllä tosi kivan punaisia hihnoja tyrkyllä. Sellaisen ostaisin heti, jos vaan omistaisin tytsin. Pitäisköhän ostaa varastoon ;) Mut missäs on siniset vaihtoehdot?
 
 
9. Mikä on oudoin tapa, jota koirasi harrastaa?
 
Outoja tapoja ei tuu mieleen, joten käännän omin luvin kyssän hassuiksi tavoiksi.
 
Jos lattialla on muovikassi, Ticolla on tarve asetella ittensä sen päälle nukkumaan. Jos Ticolle antaa karkin, se kirmaa sen kanssa sivummalle ja sitten alkaa armoton meuhkaaminen ja karkin päällä pyöriskely. Äijä saa siis heti yliannostuksen sokerista.
 
 
             pussi1-normal.jpg
 
 
 
Sony pakittaa purressaan luuta. Samaa tapahtuu kun herra kaivaa. Jos istuu silleen, että jalka on toisen polven yli, niin Sony tulee siihen asettelemaan ittensä rapsutuksia varten.
 
 
 
 
Oih, koska taas mun piha näyttää tuolta? <3
 
 
Jomilla on tarve tyhjentää astiat vedestä ulkona (onneksi ei tee sitä sisällä!). Toisinaan innostuu paiskomaan jotain lelua ja hyppimään sen perässä. Tuppaa uittamaan kieltään joka lätäkössä.
 
 
             loiskis13-normal.jpg
 
 
 
Höh, kyllä noita tapoja tuli mieleen muitakin kun tätä vaikkapa työmatkalla pohdiskelin. Nyt sitten sain tiristettyä muististani muutama per kuono.
 
 
10. Onko jokin asia, joka saisi sinut luopumaan koiristasi ikuisesti? Jos on, niin mikä?
 
Vapaaehtoisesti en luopuis, mutta koskaan ei voi tietää mitä tulemaan pitää... Täytyy vaan toivoa, että pysyisi riittävän terveenä tai välttäisi joutumasta johonkin onnettomuuteen tai, että ylipäätään ei tapahtuisi mitään mullistavaa.
 
 
Nyt pitäis keksiä uudet kyssät ja 11 uutta blokkaria. Islisihmisillä tää juttu on jo aika hyvin kiertänyt, joten jäljelle ei jää montaa nimeä, jolle voisin laittaa tän kiertoon. Että tähän nyt tää sitten tyssäs...
 
 
 
Viime pe dopsu kävi antamassa Jomskulle mutahoitoa. Senhän sanotaan kaunistavan, joten kai se oli ihan kiva juttu ;) En nyt hirveesti enää tuosta päivästä muista. Mulla on nyt ajatukset ihan sekaisin, mutta ketutuksesta alan jo päästä yli. Voiton puolella taas ollaan!
 
 
             pussi3-normal.jpg
 
 
 
             pussi2-normal.jpg