Nelisen tuntia tuli nukuttua yöllä. Menin sitten lenkille ja harjasin pojat. Samalla vähän treenattiin.
 
Kasilta tuli noutaja ja reissu alkoi. Jonkin ajan kuluttua kävi ilmi, että Sony oli päässyt jotenkin irti. Herra hyödynsi vapauttaan oikein urakalla. Makoili (ja pureskeli) molemmissa jalkatiloissa, kävi istumassa Ticon päällä ja milloin missäkin. Kun pysähdyttiin miettimään ajosuuntaa, herran vapaus sai päätöksen. Liekö se sitten oli kapinaa vaiko sattumaa, että sen jälkeen Sonylla oli paljon asiaa.
 
Harhaan ajeltiin jonkin verran, mutta löytyihän lopulta se messarikyltti. Tähän asti matka oli mennyt ihan mukavasti.
 
Sitten alkoi ikäviä tapahtua. Jouduttiin jonoon. Sellaiseen en ollut osannut varautua. En sitten ollenkaan. Mutta en ollut huolestunut yhtään. Kohta kävi ilmi, että Ticon takatassun ympäri oli kiertynyt turvavyö. Yritin auttaa toista, mutta pian se alkoi näyttää siltä, etten voinut tehdä yhtään mitään. Se vyö oli totaalisen jumissa, eikä se antanut yhtään periksi. Se olisi saattanut auttaa jos vyö olisi liikkunut, mutta ei.
 
Jono liikkui hitaasti ja epätoivoisesti yritin irroittaa Ticoa. Tico itki kivusta ja välillä huusi kun yritti vaihtaa asentoa. Yritin silittelemällä rauhoitella Ticoa.
 
Ei näyttänyt hyvältä. Jono liikkui etanaakin hitaammin ja Tico oli jumissa. Lisäksi kellokin alkoi jo olla paljon. Lisäksi Sony rosvosi kasan nakkeja mun taskusta kun yritin auttaa Ticoa.
 
Kaikenkaikkiaan jonottaa sai puolitoista tuntia ihan vain kuullakseen, että messarin parkkipaikalle ei enää mahtunut. Piti mennä Hartwall areenalle. Olipas huonosti hoidettu tuo parkkisysteemi! Ja vielä tuon kokoluokan näyttelyssä!
 
Onneksi Hartwallin parkkipaikalla viereisessä autossa oli turvavyönleikkuri. Vyö poikki ja Tico vapaaksi. Muuta vaihtoehtoa ei yksinkertaisesti ollut. Kiitos sille ystävälliselle naishenkilölle, joka lainasi sitä leikkuria. Tico nilkutti hetken kolmella jalalla. Oli varmaan tassu puutunut.
 
Alkoi jo huolestuttamaan ehdinkö edes kehään. Laitoin Sonyn kasvattajalle viestin, ettei saateta ehtiä kehään. Kasvattaja viestitti, että kehät ovat myöhässä. Se oli helpotus kuulla!
 
Matkalla Hartwalliin katselin huolestuneena likaisia katuja. "Sony olisi musta kehässä jos se tuolla kävelee", tuumasin. Onneksi ei tarvinnut mennä sitä samaa reittiä vaan löytyi puhtaampi.
 
Vihdoinkin päästiin messariin. Siihen meni vain vaivaiset neljä tuntia! Ja mä kun kuvittelin lähteneeni ajoissa liikenteeseen...
 
Messarissa ei tarkistettu rokotuksia. Katsottiin vain numerolaput.
 
Tuuria oli, että satuttiin menemään oikeasta ovesta sisään. Kehä oli ihan lähellä. Mökki pystyyn ja pojat sinne. Johan helpotti.
 
Jonkin ajan päästä tein Sonyn kanssa kierroksen. Normaalisti olisin tehnyt sen ensin Ticon kanssa, mutta Tico vaikutti väsyneeltä kun makasi ja sitä se ei yleensä tee mökissä. Oli sen verran paljon tungosta, etten tehnyt kierrosta ollenkaan Ticon kanssa.
 
Sony oli kehässä kahden muun koiran kanssa. Sony oli keskellä. Kun lähdettiin liikkeelle, Sony oli kiinnostunut edellä olleesta koirasta. Ei seurannut kovin hyvin. Tutkiminen meni hyvin ja muutenkin loppuosio. Piti kiertää kehä ja seistä ja taas kiertää ja seistä. En ole varma oliko siinä välissä edestakaisin meno myös. Saatiin vaaleanpunainen nauha, eikä arvostelua, joten peli jatkui.
 
Ticolla oli alussa vaikeuksia seistä, mutta sitten kun se hokasi mikä oli homman nimi, niin sitten meni ihan nätisti. Ticolla oli kilpakaverikin (kaksi?). Saatiin vaaleanpunainen ja punainen nauha. Siis molemmat paras uros kehään?
 
Onneksi yksi kasvattaja tarjoutui menemään toisen kanssa kehään. Rehellisesti sanoin, että Sony olisi muuten helpompi, mutta se on remmirähjä ja Tico taas saattaa laittaa koko touhun leikiksi. Otti Ticon.
 
Jännitti, että miten pojat pärjäävät kun ovat samassa kehässä. Onko ne vaan toisistaan kiinnostuneita? Ei. Sitä ongelmaa ei ollut. Sonyn käytös ei taas ollut sieltä parhaimmasta päästä. Muut koirat häiritsivät.
 
Loppujen lopuksi Ticon esitti Ticon isän omistaja. Pärjäsivät todella hyvin. Tico nappasi toisen sertinsä ja sai vara-CACIBIN! Ja oli niiden viiden joukossa toinen!!! Vitsit, siis toooooosi hienoa, että pärjäsi noin hyvin tuollaisessa näyttelyssä!!! Tuntuu kyllä tosi hyvältä!
 
Sonyn sijoutuksesta en osaa sanoa muuta kuin, että se oli viides.
 
Kehän jälkeen jutskailtiin ja yritettiin selvittää arvostelun saloja. Ja kaikki pojat on ilmeisesti merkattu pallivikaisiksi vahingossa.
 
Sitten hain Ticon palkinnot, jotka olivat kaksi pokaalia tai niiden tilalla lahjakortteja (M&M 5e). Otin pokaalit ja sain lahjakortin hurttaan.
 
Käännöspalvelun avulla sain arvosteluihin suomennokset. Käännätin myös yhden toisen isliksen omistajan arvostelun. Sitten etsimään sitä veistä äidille ja lunastamaan Hurtan lahjakortti. Sillä sai nahkaisen taluttimen. En jaksanut etsiä osteltavaa. Upeasti pärjänneelle Ticolle ostin makkaraketjulelun. Sellainen on jo kerran tuhottu, mutta menköön kun niin hienosti pärjäsi ja niin kovin lelusta tykkäsi.
 
Enpä osannut kuvitella, että pojat voisivat jo nyt joutua kehään samaan aikaan. Onneksi huomiselle on jo esittäjä tiedossa jos sellaista tarvitaan. Ticon esittäjä oli mielissään, että sai kerrankin esittää koiraa, joka ei rähjää kehässä. Pari haukahdusta Tico oli kuulemma päästänyt, muttei muuta. Hienoa Tico!
 
Kotona oltiin kuuden aikaan. Tässä täytyy jo pikkuhiljaa suunnata pehkuihin, sillä huomenna lähdetään jo viideltä.
 
Muistaakseni totesin Ticon ekan sertin jälkeen, että jos se saa toisen, alkaa sen viimeisen metsästys. Ja niin se äijä vaan sai toisen sertin, joten jahti alkakoon!
 
Nyt täytyy esittää julkinen anteeksipyyntö pojille, sillä ne ovatkin luultua parempia näyttelyissä. En näköjään tiedä näistä asioista niin mitään.
 
Ja sitten vielä poikien arvostelut.
 
TICO
 
Maskuliininen, hyvät linjat ja mittasuhteet. Erittäin kaunis pää, erinomainen kaula, erinomainen etuosa. Hyvin rakentunut runko. Hyvät takakulmaukset, liikkuu erittäin kauniisti sivulta, ahdas takaa. Hyvä turkki ja väri.
 
ERI AVK1 paras uros 2 SERT VARACACIB (mitenköhän tämä oikeaoppisesti pitäisi laittaa?)
 
SONY
 
Hyvä kokonaisuus, erittäin puhutteleva pää (?), hyvä kaula- ja ylälinja. Hieman matalaraajainen. Hyvä turkki. Rotutyypilliset takakulmaukset.
 
JUN ERI JUK 2
 
Tico ja palkinnot (yrityksistä huolimatta ei saatu kelvollista seisontakuvaa)