“Pieni koira punavalkoinen, aina niin iloinen. Tervehtii häntä heiluen ja suuret silmät loistaen. Energiamäärä tuntuu loputtomalta ja mieli malttamattomalta. Tänään tämä pentu ikuinen on viiden vuoden ikäinen. Siis oikein paljon onnea Tico-rakas, sä oot ihan paras!”
 
Heh, tulipa sitten tommoinen yhtä äkkiä mieleen kun aloin tätä kirjoittamaan. Niin siis jos jollekin on epäselvää, niin Tico täyttää tänään viisi vuotta eikä kuukautta, vaikka niin voisi luulla. Äijyli on sen verran hömelö ja leikkisä, että helposti voisi mennä vuodet ja kuukaudet sekaisin ;) On tämä viisi sen verran hieno ikä, että mulla oli suunnitelmissa kokeilla Ticon kanssa ekan kerran junailua, mutta nyt se siirtyy aikaan X kun ei oo vieläkään se lottovoitto tehnyt musta miljonääriä. Harmittais vähemmän jos kyseessä olis neljä- tai kuusivuotissynttärit. Meinaan mun mielestä iät puoli vuotta, yksi, viisi, kymmenen sekä viistoista ja sit sen jälkeen jokainen vuosi on semmoisia “suuremman juhlan aiheita”. Tokihan jokainen vuosi, jonka koira täyttää, on mahtava juttu. Nuo on kuitenkin pikkuisen hienompia juttuja.
 
Synttäreitä juhlistettiin pyöräilemällä Mustiin & Mirriin. Tico lähti alussa sen verran vauhdikkaasti, että loppumatkasta alkoi meno jo hyytyä kunnes se hoksasi minne oltiin menossa. Sitten löytyi taas vauhtia. Tico tykkää käydä siellä. Nyt vihdoinkin sain ostettua Ticolle uuden pannan. Pitkään sitä oon miettinyt, mutta aina se on vaan siirtynyt kun en oo nähnyt mitään kivaa (ihanku Tico välittäis mikä sen kaulassa on...). Lisäksi oon koittanut ettiä samanlaista kuin entinen oli. Se oli mukavan leveä ja heijastava. Enpä oo löytänyt. Vähän oli huononlainen valikoima, mut ostin pannan kuitenkin. Se olis kyl saanut olla leveämpi ja enemmän heijastava. Vaan kun ei ollut niin sitten ei. Miltei sorruin isompaan raatoon, mut viime tipassa pystyin jättämään sen hyllyyn. Mitkään muut lelut ei kiinnostaneet ja onhan noilla leluja pursuava ostoskorillinen. Kävin kurkkimassa Hurtan heijastinliivejä. Vaarallista meininkiä ;) Sitten ostin parit naudan nilkat ja kuivatun mahalevyn. Olin muistanut ottaa mukaan Sonyn ekan CACIBin vahvistuksen mukana tulleen lahjakortin. Sillä ja kanta-asiakaskortilla saikin kivasti alennusta :) Sitten polkaisin Prismaan. Hieman se jännitti käydä kaupassa kun hieman ennen M&M:ä tajusin, ettei mulla ollut mukana pyöränavainta. Onneksi pyörän sai silleen vähän niitten koirienkoppien taakse, niin ei heti loistanut ja paistanut aukinainen lukko. Tico rouskutti sillä välin mahalevyn kun kipaisin kaupassa.
 
Sony oli jäänyt mieltä osoittaen, mutta kuitenkin sille oli kelvannut possunkorva. Kotona laitoin äijät aitaukseen ja menin sinne itekin – yllätys yllätys – kameran kanssa. Pitihän sitä saada synttärikuvia. Jätin Ticon kaulaan uuden pannan. Yleensä en kyllä tykkää jos kuvissa on koirilla vermeitä. Ne jotenkin pilaa musta sen kuvan. Mahdollisimman luomu olla pitää. Mut nyt halusin kuvan pannan kera. Kuvailin kun pojat rouskuttivat nilkkoja. Kun ei muuta tuntunut tapahtuvan, niin puistelin siinä välissä matot ja jätin ulos tuulettumaan. Sitten taas takas linssin taakse.
 
Näillä äijillä on tapana vaihtaa luita ja eikös ne mokomat olleet vaihtaneet luita sinä aikana kun olin mattojen kimpussa! Yksi kerta kun annoin luut, niin laitoin äijät istumaan kauas toisistaan ja sitten heitin luut niitten sivuille. Kun annoin luvan ottaa, niin heti äijät suunnisti sen toisen luun luo. Siis ihan suoraan menivät ristiin, vaikka se toisen luu oli kauempana. Mä en moisesta tykkää ja sanoin “oma!” Sitten äijät alkoi kyhjöttää sen näköisinä, ettei voi syödä ollenkaan. Hetken aikaa ne nyrpisteli ennen kuin se oma kelpasi. Kirottu olkoon se, joka on sanonut noille kahdelle, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella ;) Joo, tuota ne tekee aitojen luiden kanssa. Semmoiset puruluut nuo äijät syö vuorotyönä. Eli vaikka molemmat sais oman, niin silti toinen jää kyttäämään toisen luuta. Kun tämä toinen menee juomaan, niin sitten alkaa toisen vuoro. Ja sitten taas päinvastoin. Kummallista touhua, mut ei kai siitä haittaakaan oo kun niin sopuisasti ovat. Tänäänkin ne pikku hiljaa lähentyivät toisiaan kun söivät luitaan. Tein sellaisen havainnon, että nuo liikkuvat ja vaihtavat paljon asentoa kun syövät luuta.
 
Äijylit olivat pihalla tuntikaupalla. Välillä pistivät leikiksi ja leikkikaluna oli luu... Ite siivoilin kuvaamisen lomassa. Nyt on ainakin hetken vähemmän karvaiset matot. Kun pojat tulivat sisälle, niin annoin niille possunsuikaleita. Nyt ootellaan illan viileyttä, jotta päästään pitkälle iltalenkille. Eipä tämä tämän kummoisempi synttäripäivä ollut... ONNEA kuitenkin TICO!!!
 
                                       
 
                                        Ensin onnitellaan...
 
 
                                       
                                      
                                        ...ja sitten herkutellaan.
 
                                      
 
                                       Pojat, pojat. Ruualla ei saa leikkiä ;)
 
                                     
 
                                      Birthdayboy tahtoo leikkiä sisuskumilla.
 
                                     
 
                                      Onkos se Sony kateellinen Ticon uudesta pannasta ;)
 
                                                           
        
                                                            Ahne synttärisankari kera kahden luun ja uuden pannan.
 
                                    
 
-------------------------
 
Keskiviikkona kävin poikien kanssa pyörimässä mätsissä. Ensin menin Sonyn kanssa. Tico odotteli mökissä. Yritin leikkiä Sonyn kanssa ja niin kauan se toi raatoa kun ei nähnyt koiraa. Koiran huomattuaan raato jäi tuomatta. Sitten menin kävelemään ilmoitusjonon liepeille. Jos tuli ääntä, tuli vettä päin näköä. Niin kauan sahasin siinä ees taas kunnes homma sujui nätisti. Heti kun oli yksi kerta onnistunut, niin oli aika vaihtaa koiraa. Ticon kanssa tein saman setin. Leikkiessä Ticoakin tuntui hieman häiritsevän muut koirat. Kyllä se toi, mutta jäi herkästi tuijottelemaan muita. Jonon liepeillä siltä tuli jotain ihmeellistä narinaa ja lisäksi se veti oikein syvään ja äänekkäästi henkeä kun näki koiran. Yhtä äänekkäästi ilma puhallettiin keuhkoista ulos. Elikkäs joo, Tico nykyään syynää koiria entistä tarkemmin :( Paska sentäs kun voikin olla paska tuuri! Olin siellä parisen tuntia. Kokeilin myös miten sujuu pelkkä odottelu. Sony kyllä yllätti positiivisesti kun oli hiljaa! En syöttänyt sitä mitenkään. En muuten syöttänyt siellä Prismallakaan edellisenä päivänä juuri ollenkaan. Toiveena olisi, että odottelu sujuisi ilman kommervenkkejä. Ainoastaan poikkeavissa tilanteissa annoin muutaman napun. En muuten. Varmaan joku pari kourallista meni kaiken kaikkiaan sen tunnin aikana. Mätsissä kokeilin, että en palkkaa muuten kuin jos katsoo kun huomaa koiran. Toisinaan Sony kattoi mua ja toisinaan ei. Ticolta odottelu sujui hiljaa, mutta luopparista ei ollut tietoakaan. Jokainen koira piti tarkkaan syynätä :( Tähän siis on tultu...?
 
Eilen kun taas oli mahdollisuus mennä töihin aikaisemmin, niin menin. Siellä sattui vielä olemaan pomokin paikalla. Yleensähän mä en sitä nää, mut nyt satuin näkemään. Mun on jo jonkin aikaa pitänyt kysyä pekkasta, mutta oon huono soittelemaan. En vaan “osaa”. Muutenkin on inhottavaa kinua vapaata yötä... Noh, nyt on asia hoidettu eikä tarvinnu soitella ;)