Aamulla puoli kymmenen aikaan lähdettin liikenteeseen. Matka ei ollut pitkä. Parkkipaikalla alkoi kamala haukkushow. Pojat eivät päässeet autosta ulos, ennenkuin olivat hiljaa. Sony jatkoi haukkumista ulkona. Nolotti, kun Sonyn veli meni ohi niin kauniisti. Kehän vieressä mökki pystyyn koirille ja koirat sinne.

Kävin ensin Ticon kanssa kiertelemässä ja ostin sille uuden pannan. Sony kun on rikkonut Ticon pannan riippumisella ja roikkumisella.

Sitten Sonyn kanssa kiertelemään. Sonylle ostin vesilelun. Aiempi kun on Sonylle liian painava ja kun sitä on heitellyt tarpeeksi monta kertaa veteen, se alkaa upota! Varsinainen vesilelu...

Odotellessani käytin poikia tarpeilla. Siihen oli hyvät mahdollisuudet.

Sony leikki veljensä kanssa. Ei ollut tietoakaan niistä 8 viikkoisista riitapukareista.

Ticokin tuli mainiosti toimeen toisen poikansa kanssa. Harmittaa, ettei älynnyt otta siitä kuvia. Veljeksistä on muutama "ei niin hyvä" kuva.

Kiitos Sony, ettet rähjännyt kehässä. Se meni ihan ok. Veljensä perään se hieman veti, eikä seisominen ollut niin hienoa kuin yleensä. Väliäkö sillä kun oli hiljaa.

Ilokseni huomasin, että tuomari mittasi koirat. Harmi vaan, että silloin Sony seisoi huonosti. Sitä kun ihmetytti se mitta. Mutta, en usko sen koon niin kovin montaa senttiä siitä pienentyneen. Nyt lukema oli 41,5 cm. Sony antoi tutkia hyvin.

Olin kyllä varautunut siihen, että Sonysta sanotaan sen olevan liian pieni. Mutta siihen en ollut varautunut, että sen väri tuottaisi sanomista. Liian valkoinen, oli tuomio. Auringonpaiste ei taida saada Sonya näyttämään hyvässä valossa. Huomasin ettei Sony näytä pilvisellä säällä niin valkoiselta. Sain vinkin, jota aion kokeilla...

Tico oli yksin kehässä. Tuomari tutki koirat todella tarkkaan. Ticokin mitattiin. 46 cm, niinkuin kotimittaus oli jo kertonut. Tico antoi tutkia hyvin.

Yllätys oli suuri kun käteen annettiin SERTIruusuke!!! Oli tapahtunut jotain, jonka en uskonut olevan koskaan mahdollista: TICO SAI SERTIN!!! Luonnetestin suoritettuaan vitsailin ihmisille, että nyt Ticolta puuttuu enää vaan kolme sertiä. Mutta nyt enää kaksi. Voisiko tuo ikuiselta nauhakoiralta vaikuttanut koira olla joskus Suomen Muotovalio? Mä olin jo täysin hyväksynyt sen, että Tico on nauhakoira. Nytkin lähdettiin sillä meiningillä, että Tico saa taas sen H:n tai korkeintaan EH:n. Mutta sitten kävikin näin!

Tuomari ohjeisti hyvin. Sen ansiosta tiesin, että vielä oli mentävä kehään Ticon kanssa. Ei ollut hajuakaan mitä siellä kehässä pystyi saavuttaa. Tuomari selitti, että hänellä myös on islanninlammaskoira ja molemmat koirat ovat todella hienoja. Tico sai ROP:in, koska sillä oli parempi häntä. Nartusta tuli VSP. Huh Huh. Tuomari ohjeisti jälleen, että vielä oli edessä ryhmäkehä ja mistä voi hakea palkinnot. Jaa että, vielä jotain palkintoja hienojen ruusukkeiden lisäksi...

Tico vähän jutskasi sen tytön kanssa. Tyttöllä tuntui olevan enemmän asiaa. Olin ylpeä Ticosta, että se ei ollut yhtä äänekäs kuin se tyttö.

Siis vielä ei päästykään lähtemään.

Aurinko helotti kuumasti. Odottelu oli tuskallista kun varjosta ei ollut tietoakaan. 

Ryhmäkehä alkoi yli tunnin myöhässä. Eihän me siellä sijoituttu, mutta oli se kiva käydä sielläkin.

Ticolla on mennyt lujaa viimeaikoina. Ensin hyvin mennyt mätsäri ja sitten vielä potti virallisista!!! Tämänkin otsikoksi olisi sopinut hyvin Tico yllätti - taas.

Ticon arvostelu:

Erittäin hyvätyyppinen lyhytkarvainen muunnos, jolla kaunis pää. Hieman isot korvat. Hyvä purenta. Erinomainen koko. Hieman etuavat lavat muuten hyvät kulmaukset. Erinomainen rintakehä. Kaunis häntä. Vahva selkä. Upeat kaksoiskannukset. Hyvä karva & väri. Erinomainen luonne.

Tulos: ERI, AVK 1 (en tiedä mitä meinaa), SERT, ROP

Tico ja palkinnot

 

Sonyn arvostelu:

Hyvätyyppinen liian pieni uros, joka melkein täysin valkoinen hieman cremeä selässä. Hyvät korvat & silmät. Erinomainen purenta. Hieman etuavat lavat. Kaksoiskannukset. Hyvä rintakehä. Hyvin kannettu häntä. Hyvät liikkeet & luonne. Väri määrää palkinnon.

Tulos: T (tyydyttävä)

Hyvä seisontakuva Sonysta!