Sunnuntaina olisin halunnut mennä treenimään Ticon kanssa kun Jomin pystyi jättämään hyvillä mielin kotiin. Se olisi ollut niin vaivatonta polkaista Ticon kanssa sinne, mutta kaatosateessa en viittinyt lähteä. Tämän sunnuntain treenit olisivat jääneet väliin joka tapauksessa, meinaan vielä vähemmän olisi kiinnostanut vetää häkkiä moisessa säässä.
 
Maanantaina sitten oli Ticon vuoro treenailla. En naputellut mitään luuriin, kuten uhosin, joten muistin varassa taas roikutaan. Hmm... Ekaksi oli pujottelua edestakaisin. Sitten siihen liitettiin joku kyltti, joka jää nyt mysteeriksi, kun en muista mikä, ärh!
 
Jossain vaiheessa oli pysähdys, koira istuu perusasentoon, koira kierretään vastapäivään. Seuraavalla muuten sama, mutta koira makoili.
 
Tico sai myöskin tutustua askelsarjoihin (askel ja koira istuu. Kaksi askelta, jne.) eteen ja taakse. Saksalainen käännös oli myös. Tässä jouduttiin olla mallina muille, kun kouluttaja tiesi, että mä tiesin kyseisen käännöksen. Tämän jälkeen oli joku kyltti, mutta...
 
Loppuun otettiin pieni rata. En muista radasta kuin kaksi viimeistä kylttiä, jotka olivat käännös oikeeseen ja sitten kyltille, jolla koira tavallaan kääntyy paikoillaan. Rata taisi alkaa pujottelulla.
 
Vaikken oikein kylttisarjoja muistakaan, niin sen muistan, että Tico teki hienosti.
 
Onpas hyödyllinen kurssi, kun en muista mitä siellä tehtiin. Ihan kumma juttu! Nooh, ainakin Ticolla on vähän erilainen päivä, jos ei muuta. Aa, sen muistan, että ryhmäläiset olivat niin nopeita, että lopussa käytiin läpi saman näköisiä kylttejä.
 
Väliajoilla treenin Ticon kanssa ihan vaan olemista. Siinäpä sitä sitten olikin herralle haastetta...
 
Kotiin päästiin nopsaan kun oli niin hyvä sää ajaa. Pitkästä aikaa oli kuivaa, joten Ticokin selvisi ilman pyyhettä. Ehdin vielä nukkuakin ennen töihin lähtöä.
 
Tiistaina meni taas tiukille, mutta ehdittiin kuitenkin. Kun meille oli esitelty päivän rata, mä huokailin ja pyörittelin päätäni. Rata tuntui niin kamalalta, ettei siitä voinut millään selvitä! Kävin sen läpi kolme kertaa. Sony venasi ihan ok. Muutama puhahdus kuului.
 
Katotaas, muistanko radan.. Perusasennosta aina lähdetään liikkeelle. Ekalla kyltillä koira perusasennon kautta maahan ja sitten pujottelemaan. Sieltä 270 käännös vasuriin ja kohti kylttiä, jolla koira perusasennosta eteen ja takaa kiertäen sivulle istumaan. Seuraava kyltti käänsi oikeelle kohti peruuttavaa askelsarjaa. Sitten piti pysähtyä perusasentoon ja tehdä 90 käännös koiran kanssa. 360 oikeelle ja sitten sakukäännöksen kautta pujottelua et. Seuraavalla kyltillä koiran piti jäädä istumaan kun omistaja otti askeleen oikeeseen ja sitten pyysi koiran viereensä. Sitten perusasentoon pysähdys ja siitä juoksuun (nyt muistin, että tämä ja seuraava olivat myös Ticon kanssa). Seuraava kyltti käski taas kävellä kohti 270 vasuriin. Sitten oli kyltti, jolla sai kiertää joko istuvan tai seisovan koiran. 270 oikeelle ja maali.
 
Ihan hassua, että muistaa radan, muttei parin kyltin sarjoja! Sony meni hienosti, että taas se mokailija löytyi hihnan toisesta päästä. Tällä kertaa en sählännyt käännöksissä niin pahasti kuin viimeksi, mutta kyllä piti miettiä, että kumpaan suuntaan käännyn. Muutenhan mä katon Sonya koko ajan, mutta noilla kylteillä tuijotan niitä. Ekalla radalla mua huomautettiin siitä, kun en muistanut ottaa koiraa lennosta askelsarjaan. Ja sitten jäin yhdellä kyltillä liian kauaksi. Noin puolen metrin päässä kyltistä on se oikea suorituskohta. Kyltti, jolla sai valita, että kiertääkö istuvan vaiko seisovan koiran, päätin kokeilla seisovaa ja hyvin se meni. Kukaan ei kiertänyt istuvaa koiraa.
 
Toisella radalla tuli sanomista askelsarjan askelten pituudesta. Mulla tuppaa jäämään askeleet liian lyhyiksi. Se on yllättävän vaikeeta tehdä oikean mittaisia askeleita! Hihna oli kiristynyt joissakin kohdissa. Tiedä sitten, vaikuttiko se, että kokeilin mennä rataa ilman, että mulla ei ollut namia kädessä. Muuten kyllä selvittiin kunnialla radasta, joka alkuun tuntui ihan hirveeltä. Niin kai muistakin, kun ei oikein kukaan halunnut olla ekana ;)
 
Kotona koitin ottaa Jomista jonkinlaista palkintokuvaa. Nappuja kului ja vähän pientä piti muistuttaa, että mitä paikoillaan istuminen olikaan, mutta palkintopose tuli! Ei kai sitten kuitenkaan julkaisukelpoinen kun vuodatus ei halua sitä julkistaa. Mrrrrrrrh!!!
 
Tico sai kuvailun jälkeen furmiskäsittelyä ja karvaa kyllä lähti!
 
Aika hyvin, että maanantai ja tiistai olivat kuivia päiviä. Nyt taas tihuttaa. Sinänsä sitä voikin tihuttaa vaikka aina ens maanantaihin asti.
 
Treenin tuossa osalla aamusapuskasta sitä juttua. Jomi jo melkein osaa sen. Vielä kun saisi isoset tajuumaan jujun, niin ehkäpä se joskus vielä onnistuu... ;)