Sain tilaisuuden mennä mätsäämään molempien kanssa. Mätsipaikalla oli iloinen yllätys kun auton pysähdyttyä ei alkanutkaan järjetön haukkukuoro. Olin jo mielessäni harmitellut, etten ollut muistanut ottaa korvatulppia töistä.

Pojat saivat odottaa autossa kun kävin heidät ilmoittamassa. Ilmoituspaikassa oli jo heti alusta alkaen jonoa. Yleensä ihan alussa ei ole paljoa populaa. Ja jonoa riitti loppuun asti.

Odotellessamme hieman treenasin, että näin muistuuko asiat vielä mieleen. Muistissa näyttivät olevan pojilla.

Kehät alkoivat ajoissa. Ensin menin Ticon kanssa. Tico oli ihan muissa maailmoissa. kontakti oli hakusessa, kyttäsi viereistä kehää ja haukkuikin. Ei muita koiria vaan sitä Tico-haukkua. Tuomari sanoi Ticon olevan nätin sekarotuisen. Korjasin asian ja tuomari oli yllättynyt, että Tico olikin rotukoira. Tuomari korjasi sitten, että nätti rotukoira. Tutkiminen meni ihan hyvin. En muista mikä oli meillä parina. Ansaittu sininen saatiin.

Sitten Sonyn kehää odottamaan. Kehässä Sony taas tarttui hihnaan. Hankalaa kun se ei tee sitä kehän ulkopuolella. Sirkustempuista huolimatta sai punaisen. En muista paria.

En tiedä paljonko isoja koiria oli, mutta ne loppuivat paljon ennen pentuja.

Siniset jaettiin kahteen osaan, että koirat mahtuivat juoksemaan. Nyt sujui Ticolta paremmin. Tuumin, että, joo käydään nyt vielä toistamiseen kehässä. Mutta mitä?!? Meidät otettiin jatkoon. Ja vieläpä ekana. Meidät valitessaan tuomari sanoi niin, että kuulin "teidät nyt ainakin". Kävi mielessä, että tykkääkö tuomari Ticosta...? Tuomari valkkasi 6 koiraa. Jo se, että karsiuduttiin isommasta porukasta, oli hienoa! Sitten koiria alettiin sijoittaa pikkuhiljaa. Tuomari mietti pitkään päätöksiään. Mua jännitti ja ne tuomarin sijoitukset tuntuivat kestävän ikuisuuksia. Itku meinasi tulla kun meidät otettiin ykköseksi ja sain sen ruusukkeen käteen. Ei auttanut kuin koota ittensä ja mennä kuvattavaksi. Tuomari onnitteli ja sanoi sen olleen selvää alusta asti. Siis se tykkäsi Ticosta!!! Kehän ulkopuolella tärräsi kädet.

Ja punaisia pentuja odottamaan. Nyt Sony oli vaihtanut haukkumisen murinaan. Ei niin yhtään parempi vaihtoehto.

Pentuja oli 47. Punaisten kehässä vaan seistiin. Ei liikuttu kertaakaan. Ei jatkoon.

BIS-kehässä kaksi eri tuomaria tutki ja juoksutti Ticoa edestakaisin. Tico sai seistä todella kauan, eikä enää lopussa olisi jaksanut yhtään seistä. Oltiin BIS5. Koiria oli 6, eli ei ihan hännänhuippuja. Tuomari kävi kättelemässä jokaisen. Mun kohdalla sanoi kiinnittäneensä huomiota Ticon näyttäviin kannuksiin.

Oli sanottava tuomarille, että mätsäri oli järjestetty todella hyvin. Tuomarikin sanoi sen olleen todella sujuva ja niin se olikin! Järjestäjille iso kiitos hienosti järjestetystä mätsäristä. Kaikki sujui ja toimi hienosti! Taisi olla järjestelyiltään paras mätsäri, jossa oon ollut. Moni saisi ottaa oppia!

Kyllä nyt äijä yllärin järjesti! Tico ei seiso yhtä näyttävästi kuin Sony, mutta Ticon seisontaa on myöskin ilo katsoa kun häntä heiluu koko ajan. Ei se silloin voi Ticosta olla kamalaa jos häntäkin heiluu.

Tämä oli parhaimmalta tuntunut sijoitus. Jopa Sonyn näyttelytulokset jäävät varjoon. Oikeestaan ei ne edes tunnu miltään kun oltiin yksin kehässä. Tico sen sijaan karsiutui sinisten ykköseksi. Se tuntui kyllä mahtavalta!!! Tuurillakin on näissä iso osuus. Riippuu paljon millainen koira miellyttää tuomaria. Ticon kanssa eilen sitä tuuria oli! Hyvä Tico!!!

Ja siksikin tämä tuntui hyvältä kun sai huomata onnistuneensa jossain. Ne ekat mätsit, joissa Tico oli... Ei tietoakaan käytöksestä. Sähläsi vaan. Mutta nyt me pärjättiin!

Aamulla menin mettälenkin sahaten Ticon kunniaksi. Normaalisti tulen hiekkatien kautta kotiin, mutta nyt kävelin samaa reittiä takaisin. On kyllä ihanaa kun löysin tuon reitin. Nyt ovat pojat saaneet olla joka aamu vapaana. Sitä on niin hienoa katsoa kun he kirmaavat iloisina metsässä. Ja plutivat kuraojassa. Ensi viikolla ei mennäkään metsään. Näyttely edessä. En kyllä osaa yhtään arvata mitä siitä tulee...

Sunnuntai aamuna sain Ticonkin uimaan! Missä se kamera oli kun sitä olisi tarvittu?!!!?

Sinisten kehästä Tico sai: ruusukkeen, pienen pokaalin, pienen peltisen säilytysrasian, neljä purutikkua, koiran puuroseosta ja pikkupussi nappuloita (sellainen näytepussikoko).

BIS-kehästä: ruusuke, pokaali ja jahti & vahti kana-riisiä 4 kg.

Hyvä Tico, hyvä!!!

Tico ja palkinnot