Aamulla lämmitettiin sauna. Tällä kertaa ihan saunomisen eikä vesiongelmien vuoksi. Iltapäivällä jatkoin eilen aloittamaani aitauksen reunojen esille kaivamista. Pakkanen on laskenut nyt noin viiteen asteeseen ja tänään lumi oli huomattavasti eilistä painavampaa. Eilen oli joku –10. Luonnollisesti pojat pyörivät siinä jaloissa ja ne jopa tuntuivat olevan innoissaan aitauksen reunoille tulleesta urasta. Kyllä ne sitten osaavat olla pienestä iloisia. Lunta on tullut varmaan jokin puoli metriä. Kumpparin varsi ei aina tahtonut riittää. Nyt on aitauksen reunat kaivettu esiin. En tiedä oliko hommasta loppujen lopuksi mitään hyötyä, mutta edellisessä asunnossa viime talvi väänsi aidan piloille kun en tehnyt sille mitään. Jotenkin oli sääli rikkoa kaunis ja valkoinen lumipeite, mutta pakko se kai oli. Keväällä sen sitten näkee miten aitaus selvisi talvesta...
 
Kaivamisen jälkeen siirryin autotaliin jatkamaan oksien irroittelua. Ne kaksi saavillista (jotka olin saanut aiemmin täytettyä silloin yksi ilta) olin polttanut kun lämmitin saunaa vesiongelman yhteydessä. Nyt on taas kaksi saavillista poltettavaa eikä niitä oksia tule enää enempää, sillä sain homman päätökseen. Ajatuksena oli myös polttaa keittiössä irtolehdet, mutta ne vaikuttivat sen verran kosteilta, että keräsin ne vaan saaveihin. Poltan ne sitten myöhemmin tai sitten kippaan ne keväällä tuonne pellon reunaan. Sinne kuulemma saa viedä maatuvaa jätettä. Kun aloin lakaista lattiaa, se kävi Sonyn henkeen. Laitoin pojat takaisin aitaukseen. Itelläkin oli koko ajan kaulaliina nenän ja suun suojana. Opin viime kerrasta, että ne lehdet pölisevät. Kylläpä autotalli näyttää nyt oudolta kun enää ei ole lattialla puunpalasia oksineen kera lehtimeren. On ne putkiäijät mahtaneet ihmetellä moista näkyä kun kävivät pumpun korjaamassa.
 
Tänään on tuullut melko kovin. Lumet ovat lähteneet puista. Sonykin sen huomasi kun ikkunasta katsellessaan puhisi. En keksinyt kommentoinnille muuta syytä kuin puista tippuvan lumen. Kiitos, kun kerroit sen mulle, Sony ;) Tein tuossa yksi päivä Sonysta erään havainnon. Tajusin, etten ole koskaan kuullut Sonyn vinkuvan tai vikisevän! Murinaa ja marinaa ja eri versioita haukkumisesta olen kyllä kuullut, mutten vikinää. Jotenkin se tuntuu kummalliselta... Tai jos Sonyn vikinät on jotenkin menneet Ticoon kun Tico tuntuu vikisevän Sonynkin edestä. Herra vikisee kun mennään ulos, kun haen pojat aitauksesta tai kun ylipäätään on tapahtumassa jotain kivaa, niin Tico vikisee. Äijä on oikea vinkulelu ;)
 
Tässä on ihan sekaisin päivistä tuon loppiaisen takia. Kun en ollut viime yönä töissä, niin mä oon elänyt tänään ihan iloisesti lauantaita. Tuntuu huikeelta aatella, että nyt onkin vasta torstai! Tänään olisikin työvuoro, jollen olisi ottanut pekkasta. Ärsyttäviä tuollaiset päivän pyhät keskellä viikkoa. Mikä ylipäätään on loppiaisen merkitys? Meillä sitä ei ole koskaan mitenkään sen kummemmin vietetty. Alunperin mun olikin aikomus mennä tänään töihin, mutta työkaverin innostuksesta otin pekkasen. Työkaverin, jonka en olisi uskonut koskaan olevan mulle niin ystävällinen kuin mitä hän nykyään on...
 
Kyllä harmittaa kun rahat on nyt tiukalla. Bongasin tuossa yksi päivä ohituskurssin. Sehän olisi ihan omiaan Sonylle! Ja se kurssi olisi mullekin sopivaan aikaan. Huoh, miksi se lottovoitto ei jo tuu? Tai missä ovat kaikki rikkaat sukulaiset?
 
Sunnuntaista on näillä näkymin tulossa kiva päivä. Sonyn sisko tulee käymään omistajansa kanssa! He tuovat mulle ne paljon muille vaivaa aiheuttaneet palkinnot samalla kun pistäytyvät Turussa. Vähän kyllä nolottaa kun en ite niitä hakenut... Kunpa sunnuntaina olisi kiva sää niin voisin ottaa kuvia koiruuksista. Tosi kivaa kun pojille on tulossa leikkikaveri!