Paistetut sisälmysmykyt  (10 kpl)
 
6 pientä keitettyä ja kuorittua perunaa (n. 380 g)
 
1 tl ruokakalkkia
 
1/2 tl yrttisuolaa
 
1 reilu tl tuoretta persiljaa hienoksi jauhettuna
 
200 g naudan jauhelihaa
 
40 g (= 1 kokonainen ) kanan maksa soseutettuna
 
30 g (= 4 kpl ) kanan sydämiä soseutettuna
 
5 g kasviperäistä sidosainetta (esimerkiksi bindobin-nimistä johanneksenleipäpuun ydinjauhosta valmistettua sidosainetta)
 
Viimeistelyyn:
 
1 muna vatkattuna 1 rkl:seen maitoa
 
5 reilua rkl hirssihiutaleita
 
1 rkl auringonkukkaöljyä paistamiseen
 
 
Muussaa perunat ja valmista niistä, kalkista, suolasta ja persiljasta paksu puuro. Höyrytä jauheliha pienessä määrässä vettä. Lisää maksa-sydän-sose ja kypsennä hieman lisää. Sekoita lihamassa perunapuuron joukkoon. Lisää sidosaine ja jätä 10 minuutiksi lepäämään. Muotoile mykyt jauhotuilla käsillä ja pyörittele ne munamaidossa ja hirssihiutaleissa. Paista pannulla vähässä öljyssä kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Tarjoile haaleana.
 
Säilyvyys: jääkaapissa 1-2 päivää, pakastimessa noin kuusi viikkoa. Jos haluat pakastaa mykyt, älä pyörittele niitä munamaito-hirssihiutaleseoksessa, äläkä paista. Tee tämä vasta sulattamisen jälkeen. Jäädytä mykyt yksittäin, ennen kuin laitat ne pakastusrasiaan – näin ne pysyvät kauniimpina ja sulavat nopeammin.
 
Ohjeen tarjosi Brigitte Rauth-Widmannin “Jos koirasi osaisi kokata” kirjanen.