Koko päivän mietin menenkö eiliseen mätsiin vaiko en. Herättyäni menin poikien kanssa ulos ja ilokseni huomasin taivaalla tummia pilviä. Niistä saisi hyvän tekosyyn olla menemättä. Kieltämättä välipäivä houkutteli. Mutta sadetta ei näkynyt. Monesti olin päättänyt etten jaksa lähteä mätsiin. Ja sitten kohta taas miettinyt josko kuitenkin menisin. Näillä näkymin ensi kuussa olisi vain kaksi mätsiä. Ja se 10.10. oleva on vähän niin ja näin...

Loppujen lopuksi en tiedä mikä sai mut lähtemään. Yhtäkkiä aloin vaan tehdä lähtöä. Ajattelin mennä halvemmalla bussilla, mutta sitten totesin, että täytyy lähteä samaan aikaan kuin lähtisi jos kävelisi, joten mätsipaikalle käveltiin. Matkalla mietin, että väsyykö Sony siitä liikaa. Se kun ei ole yhtä energinen kuin Tico.

Ilmoittautumisessa Sony rähjäsi ainoalle koiralle, joka siinä oli. Huoh. Ilmoittautumisen jälkeen juotin Sonyn. Huomasin, että mulla ei ollut hakanneulaa kun olin jättänyt lompakon kotiin. Piti hakea kuminauha.

Treenattiin ja ihan kivasti meni. Ainoa, joka harmitti oli se, että Sonyn piti murista ohimenneelle koiralle kun juostiin ympyrää. Annoin taas Sonylle nakeilla täytetyn kengän. Sen kanssa herra sitten askarteli. Kengän jälkeen taas treenattiin ja hyvin meni.

Arvostelu oli meille suotuisa: ensin tutkittiin ja sitten yksin kehän ympäri ja edestakaisin, eikä muuta. Ei edes yhteisjuoksua. On se jotenkin jännä nähdä miten erilaisia arvostelutapoja mätseistä löytyy. Saatiin punainen.

Odotellessamme annoin Sonylle kengänjämän kun koko ajan puhisi.

Punaisten kehässä tuomari meni koirien ohi "maiskuttaen". Sony vastasi siihen hännänheilutuksilla, mutta siltikään ei liikahtanut. Se oli juuri niinkuin pitääkin. Hyvä Sony! Kierrettiin pari kierrosta ja sitten karsittiin neljä jatkoon menijää. Oltiin jatkossa. Sonyn seisominen välillä takkuili. Mulla ei ollut mitään tietoa montako oli jo sijoitettu kun yritin pitää Sonya seisomassa. Sitten kuulin " ja voittaja löytyy täältä kulmasta". Siis Sony voitti punaiset pennut! Palkinnoksi saatiin ruusukkeen lisäksi: 3 kg nappuloita, ite tehty pieni pussi erilaisia nameja, eaglen näytepussi ja sellainen vetolelu. Pentuja oli kaikenkaikkiaan 22 kpl.

BIS-kehä alkoikin samantien. Ensin kierros ympäri ja sitten kaksi tuomaria tutki Sonyn. Ja todella tarkkaan tutkivatkin. Se meni muuten hyvin, paitsi Sony ei tykännyt siitä kun toinen tutki sen tuplia. Silloin herra istuutui. Rakenteen tutkimisen sieti hyvin. Sitten piti mennä parijuoksua. Koirien ei tarvinnut olla edes vierekkäin, mutta silti Sony haukkui kun lähdettiin liikkeelle. Sen olinkin jo melkein arvannut, sillä parina oli akita. Juoksun jälkeen vielä kierrettiin rivin päähän. En enää muista miten se meni. Sitten oli pitkä pätkä seisomista. Välillä Sony seisoi kauniisti, välillä vilkuili ympärilleen ja oli muutenkin sen näköinen ettei jaksa. Uusi ilmiö oli puhina. Sitä herra harrasti jonkin verran kun seistiin. Ei hitto jos Sony lähtee nyt tuolle linjalle, että alkaa puhista kehässä. Tuomarit kuiskuttelivat keskenään... Olisi ollut kiva kuulla se jutustelu.

Parijuoksun jälkeen olin varma, että oltiin BIS6. Kuitenkin yllätyksekseni muita koiria sijoitettiin alemmille sijoille. Lopulta jäljellä oltiin me ja bullmastiffi. Piti mennä kierros yhdessä. Jos sen jälkeen oltaisiin oltu ykkösiä, niin en olisi voinut muuta kuin ihmetellä sitä. Sony meinaa taas takkuili juoksun alussa. Ja äänekkäästi tietty. Siis oltiin BIS2. Ihan kiva sijoitus, mutta ei se jotenkaan tunnu ansaitulta kun Sony haukkui. Ainoa koira BIS-kehässä, joka haukkui ja silti oltiin kakkosia! Ei näitä juttuja aina ymmärrä...

Palkinnoksi saatiin ruusukkeen lisäksi: iso säilytysastia, 15 kg Mustin & Mirrin kana-riisiä ja pokaali. Linja-autolla oli mahdotonta palata kotiin, joten piti soittaa kyyti.

Kotona vastaanotti iloinen Tico. Sony roikkui Ticossa muristen.Välillä Sony vaikuttaa hirveen aggressiiviselta Ticoa kohtaan. Uskon, että Ticon kiltteys on säästänyt mut tappelunäytöksiltä ja valinnalta...

Tico alkoi leikkiä Sonyn palkintolelulla. On se sitten hassu poika.

Tänään olisi taas mätsi. En mene, jos Tico ei pääse mukaan. Oikeestaan en edes jaksaisi, mutta suurin syy on se, etten raaski jättää taas Ticoa yksin ja sitten tulen käyttämään pienen ulkona, jonka jälkeen lähden töihin.

Tuleeko Sonysta koskaan yhtä hyväkäytöksistä kuin Ticosta???

Sony ja yllättävät palkinnot