29.4.2014 ticoli saavutti veteraanin iän, mutta tämä vetsku oli veteraani vain iältään. Ticon sisällä asuva pikkupentu muistutti kyllä olemassaolostaan : D
 
Rallyily jatkui aina jonnekin syksyyn asti. Sitten tapahtui jotain, jonka takia rallyily jäi – ja meni siinä moni muukin asia vinksin vonksin... Aina välillä on käynyt mielessä, että olisi kiva taas rallyillä, mutta ainakaan nyt siihen ei oo varaa.
 
3.5.2014 karvasammakot kehäilivät Tampereella. Se olikin Ticon eka kerta veteraanikehässä ja hyvin meni. Ukkeli käyttäytyi hienosti ja iloisesti kehässä. Ekalla kierroksella Tico sai ERIn ja kun kolme vetskua pistettiin järjestykseen, niin Tico oli kolmas ja sai SAn. SA tiesi menolippua PU-kehään, jossa Tico oli PU4! Jomin oli tällä kertaa tyytyminen EH kun sukupuolileima oli vähän epäselvä.
 
6.7.2014 Tico kävi kehässä Karjaalla. Siellä sai ERIn, muttei SA:ta kun oli mukamas lihava! Sitä Tico ei ole ikinä ollut, että tiedä sitten miten tuomari onnistui luomaan tuollaisen illuusion itelleen... Vetskuissa pelkkä ERI riittää ROP-VET-arvoon, joten kun Tico oli ainoa vetsku (ja islis), niin se oli ROP-VET. Ei kuitenkaan ollut ROP kun ei saanut SA:ta.
 
 
                              tico203.jpg
 
 
En muista, että koska aloitin treenaamaan poikien kanssa “vatia”. Idean siihen sain Jomin toko-kouluttajalta. Kerran treenittiin takapään käyttöä vadin kanssa ja innostuin sitten vähän jalostamaan asiaa. Mun kaikilla koirilla on aina ollut hyvä takapään käyttö, että oon säästynyt sen opettamiselta ; ) Anyway, halusin opettaa pojat kiertämään vatia kolme kertaa peräkkäin. Kolme, koska koiria on kolme ;D Sonyllekin aloin opettamaan tätä, mutta lopetin sen kun kävi ilmi, että lonkissa on nivelrikkoa. Sonyn versio tästä oli sitten laittaa etutassut vadille ja moikata. Yllätyin, kun Tico, mun sättäri-sähläri oppi “vadin” nopeasti! Ehkäpä se oli siitä kivaa. Syystä tai toisesta projekti jäi hieman kesken enkä oo enää siihen palannut. On paljon muutakin opetettavaa koirille – ja ehkä jopa hyödyllisempiä juttuja ; ) Mutta halukkaat voivat klikkailla linkkejä jos haluavat nähdä miten pitkälle päästiin. Aika valmiilta tuotokset näyttävät, mutta en julkaissut niitä kun mun mielestä vielä pientä hienosäätöä tarvittiin.
 
 
 
 
 
19.7.2014 oltiin poikien kanssa Metsämäen kiihdytyskisoissa. Kyyti saatiin siskolta, joten siten sain kaikki koirani mukaan. Tämä tapahtuma oli vähän kökkö järjestelyiltään eikä tuloksia julkaistu koskaan. Ticolle ei oikein auennut homman idea, mutta kyllä se lopulta maaliin tuli. Eikä Sonykaan tällä kertaa kirmannut kuten edellisellä kerralla. Jomi lähti vauhdilla, mutta sen juoksu häiriintyi ihan aidassa kiinni olevien pikkurakkien takia. Vätissä kun oltiin, niin siellä pidettiin huolta, ettei kukaan ollut liian lähellä aitaa. Tuolla siitä ei muistuteltu – osin kai siksi, että kuulutuslaitteet olivat rikki. Toisaalta taas kun järjestelyt ylipäätään olivat kököt, niin tiedä sitten, olisivatko, vaikka laitteet olisivat olleet ehjät. Se, miten se tapahtuma oli järjestetty, siitä tuli olo, ettei sinne haluttu ketään. Se vaan pidettiin kun oli pakko.
 
20.7.2014 kävin poikien kanssa hallilla ottamassa agikuvia. Alla joitakin Ticosta otettuja.
 
 
             tico204.jpg
 
 
 
             tico205.jpg
 
 
 
             tico207.jpg
 
 
 
                              tico206.jpg
 
 
Jouluna 2014 bloksun lukijoille oli joululahja. Kaikki mun koiruudet oli videoitu rakentamassa omaa joulupuutaan. Alla Ticon intoa puhkuva suoritus.
 
 
23.2.2015 mun pihalla vieraili tkamun koirat ja yksi islisneito. Tuota neitoa Ticokin pääsi moikkaamaan. Siihen mennessä valo oli käynyt vähiin, mutta se oli kuvaajan eikä koirien ongelma ; )
 
 
             tico217.jpg
 
 
28.3.2015 karvasammakot kävivät kehässä Turussa. Taas se yksi tuttu nartun omistaja oli valmiina auttamaan jos sellaista tarttin. Tico sai ERIn ilman SA:ta, eli en tarvinnut esitysapua. Kaverin narttu oli ROP-VET ja Tico VSP-VET. Jomi keräsi muut ruusukkeet.
 
 
                              tico218.jpg
 
 
Tosiaan syksyn 2014 jälkeen isosilla ei enää ollut treenejä missään koirakoulussa. Omatoimisesti tuli treenittyä enemmän vähemmän säännöllisesti kun Jomin kanssa oltiin aloitettu agi talvella 2014. Mulla oli halliin avain, niin pääsivät isoset kokeilemaan agia ja välillä vähän muutakin treenittiin.
 
Ja kuvatukset sitten.
 
 
             tico197.jpg
                                                   5.6.2014 ->
 
 
             tico198.jpg
 
 
 
             tico199.jpg
                                                    14.6.2014
 
 
             tico200.jpg
                                                    5.7.2014 ->
 
 
                              tico201.jpg
                                         
 
 
Alla, 9.7.2014 otetussa kuvassa Tico & Jomi ilmentävät miksi ovat team karvasammakot.
 
 
             tico202.jpg
 
 
 
             tico208.jpg
                                                      28.9.2014
 
 
17.10.2014 silloinen työkaveri kävi pihassamme narttunsa kanssa.
 
 
             tico209.jpg
 
 
 
                              tico210.jpg
                                                    18.10.2014 ->
 
 
             tico211.jpg
 
 
 
                              tico212.jpg
 
 
 
             tico213.jpg
                                                    6.11.2014
                                                      
 
             tico215.jpg
                                                  22.12.2014
 
 
             tico216.jpg
                                                    23.12.2014 ->
 
 
             tico214.jpg
 
 
 
Alla, 24.4.2015 otetussa kuvassa Tico hihittää nurkan takana kun kai luuli olevansa piilossa kameralta ; ) Koko koiruus joutui myöhemmin kuvaan kuten sen alla oleva kuva osoittaa.
 
 
             tico219.jpg
 
 
 
             tico220.jpg
 
 
 
Kolme seuraavaa kuvaa otettiin sään vuoksi ennakkoon 9-vuotissynttäreitä ajatellen. Mutta niponipo julkaisee kuvat tämän kirjoituksen yhteydessä kun päivämäärä oli 28.4.2015 ;D
                                                     
 
             tico221.jpg
                              
 
 
             tico222.jpg
 
 
 
             tico223.jpg