Ooooooiiiiiiiijjjjjj, kun tänään oli hieno kuvausilma! Tätä oli kyllä odotettu. Oli kaunis ja kylmä päivä. Talvi on kaunista aikaa silloin, kun on lunta <3
 
Aamulla vähän pompsahti sydän kurkkuun, kun katoin mittaria: –25! Äkkiä kokeilemaan, että tuliko hanoista vettä. Tuli. Sitten vielä se toinen testi; toimiko pumppu.. Juoksutin vettä toivoen kuulevani pumpum äänen. Sydän sykkyrällä odotin ja odotin. Sitten se kuului, sillä hetkellä maailman ihanin ääni! Huh, tästä pakkasyöstä selvittiin hyvin. En tiennyt yhtään, että oli tiedossa moisia lukemia. Töissä on jatkunut radiohiljaisuus ja kotona en oo ehtinyt kattoa netistä edes uutisia.
 
Ysin jälkeen oli –24, joten toppaa vaan päälle ja lumihommiin. Trakto oli eilen putsannut kotitien, muttei mun suoraa. Enpä voi kuin ihmetellä, että se kuski veti moisesta herneen nenäänsä. Hitto mä voinut tietää, että se sieltä tulisi, kun olin jo päiviä odottanut! Joo, wat ever...
 
Kolasin sitten ite sen suoran ja poitsut olivat sen aikaa pihalla. Jomin piti käväistä pari kertaa sisällä lämmittelemässä, kun alkoi nostella tassuja. Isoset tarkenivat hyvin. Sony varsinkin, kun piti ittensä hyvin liikkeessä. Se mokoma käytti päätään ja avasi joku 4-5 kertaa portin. Porttihan aukee taloon päin, joten pihalta sitä ei saa työntämällä auki. Sony pisti kuonon sinne väliin ja vähän liikutteli sitä ja herran maailma leveni silmänräpäyksessä. Mihinkään se ei lähtenyt kirmaamaan vaan tuli mun perässä tai jäi seisomaan portin lähelle. Harmitti, ettei yks voinut pysyä pihalla, mutta silti kehoitin iloisella äänellä Sonya menemään pihalle. Vasta kun muistin mennessäni ulos portista erikseen sanoa Sonylle, että ei tule mukaan, niin sitten se pysyi pihalla.
 
Kun suora oli kolattu, nappasin kameran ja koirat ja suunnistettiin lähipellolle. Lunta kolatessani olin ihastellut nousevassa auringossa kimaltelevia kuuran verhoamia puita. Olisin halunnut kuvan, jonka taustalla näkyisi joku kuurainen pensas, tms., mutta ei sellaista oikein löytynyt. Jotain kuvia tuli pellolla napsittua. Yritin ottaa kuvaa kolmikosta, mutta ne Ticon korvat... Pakkasta oli sen verran paljon, ettei mun sormet kestäneet kauaa ilman rukkasia. Sony & Jomi posettivat hienosti. Yritin ottaa kuvaa, josta voisi vähän nähdä Jomin kokoa, mutta se oli yllättävän hankalaa. Monessa räpsyssä Jomi näyttää samankokoiselta kuin Sony ja mun mielestä Jomi on jonkin verran pienempi. Tosin, en osaa sanoa paljonko Sonyn muhkuturkki vaikuttaa.
 
 
                                         
                                          Kokoeroa ei tässä huomaa niin hyvin...
 
 
                                         
                                          ...kuin sen huomaa tässä. En kyllä mee vannomaan, että alusta olis tasainen.
 
 
                                         
                                          Kyllästyttyäni Ticon korviin aloin tähdätä näitä kahta.
 
 
                                                                  
                                                                   Puskassa olevaa kuuraa ei oikke huomaa...
 
 
 
Sisällä laitoin kuvat koneelle ja samantien picasaan latautumaan. Kameranakun laitoin latinkiin. Tunnin kuluttua tein taas lähtöä ulos. Nyt jos koskaan piti mennä koittamaan niitä peltokuvia. Koirat hetkeksi pihalle ja Jomin kanssa kohti peltoa.
 
Pellolle olisi voinut mennä jo aikaisemminkin, sillä aurinko alkoi jo mennä puiden taakse ja osa pellosta oli jo varjossa. Onneksi pelto on iso, joten ei ollut turha reissu. Jomista tuli muutama kiva kuva. Pakkasta oli edelleen siinä –20 kieppeillä, joten en voinut ottaa kuin yhden kuvan ja sitten jo piti vetää rukkasta käteen. Sormet jäätyivät. Jomi oli hienosti vapaana. Autoja meni, mutta ei Jomi edes yrittänyt lähteä niiden perään. Päinvastoin se tuli hakemaan multa namia. Uskomattoman helposti tämä jahtausongelma ratkesi, jos tämä nyt tosiaankin tulee olemaan tälläistä. Olisittepa vaan nähneet Jomin Keflavikissa. Gentlemannin kanssa vaan oltiin, että “oh no, no car chasing!”
 
 
                                          
                                           Leikittiin vähän raadon kanssa.
 
 
                                                                
                                                                 Vauhti-Jomi
 
 
                                                                
                                                                 Pose-Jomi
 
 
                                         
                                          Söpö-Jomi
 
 
 
Jomi kotiin ja pikku lenkki isosten kanssa. En tarennut mennä pitkää, kun olin jo aika jäässä. Korvaukseksi otin vähän rt-juttuja sen verran, mitä sormet antoivat myötä. Otin eteentuloa, takaakiertoa ja 360 vasuriin. Molemmilla meni hienosti! Sonylla en käyttänyt niin paljon nameja kuin Ticolla, mutta hienoa, että Tico jaksoi keskittyä. Rt:n lisäksi isoset saivat nuuskutella pihalla nameja.