Sardiinipizza
 
40 g valmista pizzataikinaa
 
1/2 tl tomaattimehua
 
1 tl kasviöljyä (esimerkiksi sardiinipurkista)
 
1 sardiini (noin 30 g ) säilöttynä, ilman nahkaa ja ruotoja
 
1-2 ohueksi viipaloitua kirsikkatomaattia
 
20 g mozzarellaa viipaloituna tai jauhettuna
 
1/4 tl murennettuja munankuoria
 
1/4 tl kuivattua basilikaa
 
hyppysellinen oluthiivajauhetta
 
hyppysellinen valkosipulijauhetta
 
 
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Asettele pizzataikina rasvatulle uunipellille. Sekoita tomaattimehu öljyn kanssa ja kaada varovasti taikinan päälle. Aseta sardiini, tomaatit, mozzarella ja munankuoret sen päälle ja työnnä uuniin (taikinasta riippuen 5-15 minuutiksi, katso pakkauksen tiedot). Jäähdytä hyvin. Ripottele päälle basilika, oluthiivajauheet ja valkosipulijauhe.
 
 
Ohjeen tarjosi Brigitte Rauth-Widmannin “Jos koirasi osaisi kokata” kirjanen.