Reissuun lähdettiin puoli kymmenen aikaan. Perillä oltiin jo hyvissä ajoin. Hyvä niin, sillä sisäänmenoon meni oma aikansa. Meteteli alkoi samantien kun auto oli pysähtynyt. Tico välillä osasi olla hiljaa, mutta Sony jatkoi mökää. Sisälle en aikonut mennä ennenkuin rauhoittuisi.

Meno jatkui sisäpuolellakin. Kävin shoppaamassa äitille sellaisia sormiin laitettavia kumijuttuja. Käyttää niitä kun nyppii koiraansa.

Hermoromahdus meinasi tulla kun Sony rääkyi ja välillä murisikin koirille. Ajattelin, ettei näyttelystä tule yhtään mitään tätä menoa.

Hermot pääsivät lepäämään kun pojat laitettiin kangashäkkiin. Siellä olivat hiljaa ja muutenkin ok. Häkki oli siis hyvä sijoitus!

Sitten Tutustuttamista ympäristöön. Ensin Tico. Löytyi hyvä paikka tehdä tarpeetkin. Samalla myös treenasin. Ihan hyvin meni.

Sonylle sama. Treenit meni ihan ok. Kun Sony kävi vessassa, sillä jäi roikkumaan. Että siis todella hienoa! Koskaan aiemmin ei ole jäänyt ja juuri NYT jäi. Onneksi löysin muovinpalan, jolla sen sai pois. Takamukseen jäi haalea muistutus asiasta. Onneksi se näytti siltä väriltä, jota Sonyn turkissa on muutenkin.

Sony oli ainoa pentu. Sinänsä tylsä juttu. Tico ei ollut yksin kehässä. Sitten oli vielä kaksi narttua, eli viisi islanninlammaskoiraa.

Tuomari sanoi, että Tico on takaosaan asti hyvä koira. Se motkotti Ticon taka-ahtaista liikkeistä.

Ticon arvostelu:

Hyväntyyppinen maskuliininen. Oikeat mittasuhteet. Vahva oikealinjainen pää. Hyvät korvat. Laskeva ylälinja. Lyhyt lantio. Hyvä häntä. Vahva runko. Riittävät etukulmaukset. Hyvin niukat takakulmaukset ja polvesta lähtien ulkonevat takaraajat. Hyvät kaksoiskannukset. Oikea karvanlaatu. Hyvin lyhyet jäykät takaliikkeet. Luonne hyvä.

Tulos H, eli hyvä.

Hihii! "Maskuliininen", eli ei ainakaan enää lähetetty kotiin kasvamaan. Mulle parasta arvostelussa oli kohta: luonne hyvä. Tico käyttäytyi hyvin kehässä. Siitä mulla ei ole valittamista. Jaksoi hyvin seistä vaaditun ajan. Ainoa mihin puutuin oli se, että Tico katsoi mua kokoajan silmiin. Eipä siinä mitään, mutta kun olin sen vieressä, niin sen pää oli vinossa. Menin sitten seisomaan sen eteen, vaikka pelkäsin, että se istuu. On tehnyt niin aiemminkin. Mutta nyt seisoi häntä heiluen. Se on Ticossa ihana piirre kun se seisoessaan heiluttaa kokoajan häntää.

Sonyn arvostelu:

Erinomaista tyyppiä oleva 8 kk urospentu. Vankka ja maskuliinen. Erittäin kaunis pää ja ilme. Erinomainen ylälinja. Hyvä häntä. Vahva runko. Riittävästi kulmautuneet raajat. Takaraajoissa kaksoiskannukset kuten kuuluu. Erinomainen karvapeite. Tasapainoiset liikkeet. Luonne erinomainen.

Sony ei kehässä kauaa ollut. Se oli nopeasti ohi. Tuomari sanoi, että Sony on erittäin hyvä yksilö.

Tulos: ROP, eli rotunsa paras pentu ja KP, eli kunniapalkinto.

Sony seisoi hyvin. Jaksoi seistä sen mitä pitikin ilman istumisyrityksiä. Seuraamisessa sen sijaan otti hihnaa suuhun. Kumma, ettei tehnyt sitä kehän ulkopuolella kun harjoiteltiin. Mulle paras kohta: erinomainen luonne.