Kirjoituksessa "Makeaa mahan täydeltä" kerroin ostaneeni pojille pallosen isosen. Kyseessä oli jumppapallo. Taisi olla joskus alkukesästä kun kuulin koiramaailman uutuudesta nimeltä treibball. Katsottuani tuubistä pätkiä innostuin asiasta ja päätin, että pojista myös tulisi pallopaimenia. Kun ei kerran ole mahdollisuutta paimentaa villapalloja, niin sitten voivat paimentaa villatonta palloa. Ajattelin ensin odottaa, että taippari on ohi. En tiedä olisiko se vaikuttanut, vaikka asiaa olisin aiemmin pojille esitellyt, mutta päätin kuitenkin odottaa. Pallon ostopäivänä ihan vitsillä heitin sen Ticolle (sisällä) ja sanoin "tuo". Me oltiin kaverin kanssa hämmästyneitä, kun Tico tökki pallon heti ekalla kerralla kuonolla mun luo! Siitä innostuneena heitin pallon vielä muutaman kerran ja äijä toi sen mulle joka kerta.

Eilen sitten kokeilin palloa ulkona. Tico kuljetti palloa ja mutkien kautta toi sen mun luo! Kerran se pallo jäi jumiin ja vähänkö oli hienoa katsoa, miten Tico kiersi tönimään sitä toisesta suunnasta. Ilman mitään ohjeita hoksasi sen ite! Pitihän tuota synnynnäistä pallopaimenta videoida. Pätkät on otettu uuden kameran videopuolella, kun romukameran akku oli tyhjänä. Tuo videopuoli on kahta asiaa lukuun ottamatta hyvä. On tyhmää, että en saa ääntä siitä pois (en ainakaan oo hoksannut, että mistä), sillä ei siinä tarttis kuulua mun kieuntaa... Toinen on, että uuden kameran videoista tulee tosi nopeasti isoja ja lataaminen kestää kauan. Nuo on jotain päälle 190 Mt:n pätkiä ja niiden lataamiseen meni semmoiset 8,5 tuntia. Joo, no mun nettiyhteys ei ole se kaikkein nopein, mutta romukameran pätkät menivät paljon nopeammin.

Jatkossa aion vaihtaa sanan, jota käytän pallonkuljetuksessa. Ilmeisesti kuitenkin homma on koiralle helppo, jos tuominen on siitä kivaa. Uudenkin sanan kanssa Tico varmaan hoksaa nopeasti idean. Sitten onkin aika koittaa saada äijän kuljettamisesta hallitumpaa. Katotaan kauanko sen kanssa sitten menee.

Sonyn kiinnostus palloa kohtaan oli laimeaa. Kun Tico oli saanut olla tähtenä, niin sen jälkeen innostin Sonya pallosta potkimalla ja työntämällä sitä pitkin pihaa sanomalla samalla "mikä on? Mikä on?". Sony lähti innolla messiin, että ehkäpä siitäkin vielä saadaan pallopaimen.

Tässä on pari pätkää Ticon pallonkuljetuksesta. Tätä tämä meno on ollut alusta asti!